Pengalaman beli barang elektrik online di PG Mall

Pengalaman beli barang elektrik online di PG Mall | beli barang elektrik online? Biar betul, tak takut kah bila sampai barang tu rosak pula ? Return  pula satu hal, kena pergi pejabat pos urus itu ini, postage tanggung sendiri tau, Itu ja bermain difikiran, iyala kita sudah beli barang mahal macam tu, bila sampai rosak pula tak kah rugi tu, membazir duit saja.


Baca Pengalaman beli glucometer (alat untuk check gula untuk ibu mengandung)


Sha dah beli macam-macam secara online termasuklah power bank, rak piring, speaker dan sha pernah memberanikan diri untuk beli handphone pada ketika dahulu, syukur rezeki sha belum pernah lagi barang yang sha beli sha pulangkan balik kepada tuannya, adapun sparepart skuter suami sha iaitu starter tidak berfungsi dengan baik, leceh kalau nak pulangkan so burn Rm50 lebih disitu.


Pernah juga sha beli secara online baju pajamas untuk eshal , sha siap bagi ukuran dekat seller sebab eshal kan masih baby, umur 4 bulan tapi baju tu sha min saiz yang besar sikit. Lama boleh pakai, bila sampai baju tu, kecil lah pula, seluar langsung tak muat, baju singkat dan lebar bila di cuci, kualiti baju tu tak berapa elok. Salah seller sha dah bagi ukuran tetap bagi salah size, tapi nak buat macam mana, suami cakap tiada rezeki, jadinya baju tu simpan dalam stor. Baru nak matching dengan edan.


Baca Pengalaman beli pump susu di shopee


Beberapa bulan yang lalu sha dapat voucher dari PG Mall, terfikir nak beli apa dalam website nya, agak lama jugalah sha survey, lastly decide nak beli bread toaster dan hair dryer. 


Pengalaman beli barang elektrik online di PG Mall


Al kisahnya sha nak beli bread toaster sebab sha dan suami suka sangat makan roti paun yang panjang tu, selalu bakar di kuali dan masak telur mata untuk sarapan pagi, jadi sha rasa better sha beli bread toaster, brand faber. memandangkan ada voucher free kan hihi


Hair dryer pula sebab sha ada hutang dengan suami, sha rosakkan hair dryer dia untuk keringkan baju setahun yang lalu haha..jadi ngam juga di PG Mall ada brand yang sama iaitu Philips warna dan design lebih kurang jugalah hitam, so sha cepat-cepatlah grab.





Postage setiap satu item RM20 so untuk 2 item adalah RM40 walaupun barang tersebut dari kedai yang sama. Pos ke Sandakan Sabah


Baca Pengalaman beli baju mengandung di SG shop


Dalam RM130 juga sha spend dekat PG Mall untuk 2 item termasuk postage bagi sha agak mahal juga jika sha bandingkan beli di website lain seperti shopee, postage free apabila beli barang minimum RM15 atau RM40 ikut kedai juga.


Tapi di PG Mall pun ada diskaun juga, sha dapat claim RM20 postage untuk pembelian RM100 ke atas so oklah memandangkan dapat voucher di PG mall, semua bayaran adalah free


Jadi sha proceed payment.


Lepas buat pembayran, nanti pihak PG Mall akan hantar notification pembayaran dan tracking no.  melalui email yang korang telah daftarkan. Dan seller sha ni guna pos J&T


Baca Pengalaman membida di Chilindo


Malangnya bila sha cuba untuk trace tracking no. Pada website j&t ianya invalid, status dalam order pula pending pickup. Setiap hari sha check status tetap sama juga. Aduhai takkan lah seller PG mall ni nak menipu pula, jadi sha try chat seller, button chat pada status order ada tapi not working, button helpline pun tiada..website PG mall ni agak lembap sikit bagi pandangan sha, tapi buyer banyak juga beli dekat situ maybe sebab dapat voucher ka apa sha pun kurang pasti




Jadi sha pergi item yang sha beli tu, ah jumpa pun button chat, cepat-cepat sha tanya dia nombor tracking tak dapat trace dia minta order nombor sha bagi la, nak reply  tu pun makan masa juga sampai situ ja dia balas


Leceh lah pula kan, tak mesra alam betul lah, tiba-tiba pagi tu j&t call sha minta alamat penuh, sha terpikir tak kan lah barang PG mall dah sampai? 


Eh betul lah barang dah sampai, tracking tak dapat trace, barang dah sampai syukurlah haha baru ja sha nak cancel nak cari seller lain.


Dengan laju nya sha buka parcel, tengok hair dryer cantik seperti dalam gambar dan berfungsi. Saiz pun ngam dengan tangan sha, senang pegang dan ringan di bawah kemana saja. Love sangat hihi






buka kotak bread toaster pula comel tapi ada retak sikit dekat tempat penekan tu, sha try berfungsi dengan baik juga, ini mesti retak semasa penghantaran, sebab kotak kemek sikit, bolehlah asalkan berfungsi dan tak bahaya kalau digunakan.





Dua-dua barang ni ada warranty card jangan risau kalau rosak boleh return. Dan yang paling penting ada chop sirim..

So guys itu saja pengalaman sha beli barang elektrik secara online..mudah2an ada rezeki untuk beli lagi kali ni wishlist nak beli vacum robot tu..hihi doa kan







Post a Comment

7 Comments

  1. huhu saya pun ada order barang ni dari diorang..
    tengok la pula nanti macam mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopely brg smpai dgn cpt dan dlm keadaan baik hihi

      Delete
  2. cik nor punya air fryer..dia hantar ke kuching..adooii..cik nor dok kelantan..:)

    ReplyDelete
  3. singgah sini.. tgh tunggu PG MALL bg kredit utk shopping. seram pula nk shopping mcm ni.

    ReplyDelete
  4. kak pip pun ada beli barang dari PG Mall. Beli Air Fryer. Alhamdulillah, selamat sampai dengan baik.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)