Pantun Sabahan Untuk Hari Malaysia

Bismillah,
Assalamualaikum




Pantun Sabahan Untuk Hari Malaysia | Selamat Hari Malaysia pada 16 Sept yang lalu, sha teramatlah sibuk dengan budak-budak so ada lambat sikit wish haha, memandangkan ada reader blog kesayangan sha ni minta buatkan pantun sabahan untuk hari malaysia, walaupun terlewat, sha tetap nak buat khas untuk you haha


Pigi ke kedai terjumpa biawak,
Dia datang dakat, takut pula sia,
Gabungan Malaya, Sabah Dan Sarawak,
Saya Ucapkan, Selamat Hari Malaysia.

Save ini date 16 September
Hari bercuti mau pigi mana tu
Jangan juga lupa panggil member
Join sekali patak-patak baitu

Sabah Sarawak Negeri yang kaya
Hasil buminya melimpah-limpah
Jangan kamu tembirang sana
kalau berani belanja dulu bah

oklah sekata ini 3 saja pantun sabahan saya untuk hari Malaysia, sha ni bukan pandai berpantun sangat, tapi waktu sekolah menengah ambil sastera melayu, dan pernah reka pantun untuk dipersembahkan di pertandingan antara kelas, sayangnya sha tak menang haha, apapun sha sudah cuba kan, yang penting kamu happy saja baca pantun dari sha ni hahaha..eh kalau korang tak faham boleh komen nanti sha terangkan haha..bahasa sabahan memang best untuk dibelajar kan..

Post a Comment

2 Comments

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)