Ikan Bawal Masak Santan Guna Periuk Cuckoo P10

Bismillah,
Assalamualaikum



Ikan Bawal Masak Santan Guna Periuk Cuckoo P10 | Yeah, husband dah topup 1 lagi barang dapur khas untuk isterinya tercinta ni haha, iya siapa-siapa yang berkenan nak order periuk ajaib ni, korang boleh PM sha ya, actually husband dah lama nak beli periuk ni, tunggu masa ja haha, dengan harapan rajin la isteri tercinta ni masak sebab periuk ni sangat simple, main campak ja makanan dah serupa makanan hotel, so tak rugi beli, terima kasih wahai suami ku hihi.

So, sha nak share dekat korang resepi simple saja, sempena hari tu kami ada event masak bersama bibik korea dengan agent cuckoo yang lain di rumah sha, of coz la dirumah sha, sha kan ada new baby so senang tak payah nak angkut 1 almari kalau nak buat tempat lain hahah, so memandangkan  sha memang ada penapis air king top dan penapis udara c-model, jadi agent lain boleh tengok dengan lebih dekat serta kegunaannya   

Ikan Bawal Masak Santan Guna Periuk Cuckoo P10

Bahan-bahannya simple saja :-

Ikan bawal yang sudah siap di goreng
Santan asli
Sedikit kunyit
3 ulas Bawang merah dan bawang putih
Halia 1 besar ibu jari 
Serai yang di tumbuk
Terung dipotong panjang
Cili merah dan hijau untuk hiasan
Garam sedikit
Serbuk Perasa

Masak bawang merah, putih, halia dan serai dengan sedikit minyak pada periuk Cuckoo P10 yang sudah dihidupkan pada mode Multicook, biarkan mendidih kemudian letak ikan bawal, letak santan, terung dan cili, kemudian gaul bersama serbuk perasa dan sedikit garam, sha tiada sukatan untuk bahan di atas, ikut korang kalau na lebih boleh tambah apa yang korang suka.

Dan kemudian tutup penutup dan set kan kepada multicook 10 minit, sesudah siap, gaul sebati dan hidangkan.

Senang ja masak menggunakan periuk cuckoo P10 ni, bila masak tak perlu jaga, then kita boleh buat benda lain, bila masak pula ikan tak hancur, rasa sebati dan sedap

Kalau korang berminat nak order periuk cuckoo P10 ni, boleh pergi Kedai Online Sha, boleh purchase dekat situ.

Harga RM70 sebulan untuk 2 tahun, penghantaran percuma seluruh Malaysia, tapi ada processing fee RM200 kalau korang bukan pengguna produk cuckoo, contohnya kalau korang sebelum ni ada beli penapis air cuckoo, bayaran on time selama 3 bulan so processing fee cuckoo akan bagi free, tapi ini limited time ya, so purchase cepat-cepat

Kalau korang nak processing fee tu percuma korang boleh roger sha dekat whatsapp 012-8427478

Post a Comment

5 Comments

  1. wah bestnya.. mudah kerja jadinya. xpyah nak tunggu², sambil² masak, keje lain pun siap.

    ReplyDelete
  2. menariklah. masak ikan tak hncur. alaaahai bestnyaa..

    ReplyDelete
  3. Senang kerja masak ada periuk cuckoo ye.

    ReplyDelete
  4. senang nak memasak nie.. Resepi tu pun nampak best..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)