Nur Eshal Khadijah Genap Sebulan

Bismillah,
Assalamualaikum


Nur Eshal Khadijah Genap Sebulan | Cepatnya masa berlalu, hari ini baby eshal sudah genap sebulan, umie nak juga buat entry untuk eshal baca di masa depan kelak eshal dah besar ya sayang, ini lah eshal yang bam bam haha, eshal senang ja dijaga cuma part vocal tinggi tu tak dapat di nafikan, semua baby pun sama, umie jadi tak tentu arah haha, part tu bagi bab jaga, umie dodoi abang edan ja. Cuma agak kerap jugalah eshal kembung perut, tu yang high note keluar tu, kesian baby eshal.

Hari ini baru buat surat lahir eshal sebab musim pkp ni pendaftaran kelahiran pun buat temujanji online, so semua date dah under booked, dapat pun tarikh eshal sebulan, itupun mykid belum boleh buat lagi. Tak apalah asalkan surat lahir dah buat haha, so setel kerja.


Baby eshal usia sebulan berat 4.1kg sama macam berat abang edan cuma tinggi rendah sikit mungkin sebab perempuan kan haha, 53cm, abang edan 56cm. Tali pusat jatuh pada 4 hari selepas dilahirkan, agak cepat berbanding abang edan, makan masa seminggu juga. Kuning eshal stop hari ke 15 eshal dilahirkan dengan 4 kali ulang alik ke klinik untuk cek kuning itupun turun mendadak setelah umie mandikan dengan rendaman halba 


Sekarang masa blogging agak terhad, ini pun curi masa sekejap anak-anak dah tidur, bila duduk rumah alahai tidur ja dorang terus bangun siapkan kerja rumah, cuci kain, masak, sapu kemas semua, lagi-lagi abang edan sekarang dah semakin aktif mengambur, perghh hebat dugaan ibu-ibu diluar sana. Tabik sha dengan mommy anak lebih dari 2, korang memang hebat

Tapi sejak jadi mak anak dua ni rasa macam me time sangat kurang, nanti lepas pantang nak bawa baba pergi honeymoon dekat kundasang bersama anak-anak haha, memang favourite place.

Itu saja sha nak kongsikan ada masa nanti sha cerita lagi, apapun sayang anak-anak umie EdanEshal, semoga kamu berdua jadi anak yang soleh dan solehah. Amin

Post a Comment

1 Comments

  1. Allhamdulillah... dh besar ye bby. Smg baby n mom sihat slu

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)