Pengalaman Beli Glucometer Di Shopee

Bismillah,
Assalamualaikum

Pengalaman Beli Glucometer Di Shopee | Bila sudah gula tinggi semasa mengandung, BSP kena buat 2 minggu sekali, benda yang paling tidak disenangi oleh para ibu, kerana terpaksa pergi ke klinik 3 kali dalam sehari, bahkan ada yang sampai 5 kali sehari. 

Jadi, sha ambil keputusan untuk membeli glucometer untuk kemudahan bersama hihi, sebenarnya ada baik nya juga beli glucometer ni, ianya bagus untuk mengawal bacaan gula kita sebelum kita pergi bsp keesokan hari nya.

Terlampau banyak jenis dan jenama glucometer yang ada di pasaran, begitu juga dengan harga, jika tidak mau menunggu lama boleh beli di farmasi, harga anggaran dalam RM90 hingga RM150 tapi kalau mau bajet di shopee ada jua berjual RM30 keatas, korang kena pandak cari lah..sebab tak semua rate dari pelanggan baik dan 5 bintang

Untuk jenama yang sha beli di shopee ini rate 5 bintang, walaupun penghantaran hampir sebulan untuk sampai ke Sandakan sabah. Nasib sampai sebelum sha bersalin hihi.

Penggunaan sangat senang, walaupun manual bahasa cina hihi..next entry nanti sha tunjukkan cara penggunaan nya ya.

1 set glucometer didatangkan dengan 1 mesin, 2 battery, 1 batang penyucuk, 1 botol strips dan 2 kotak jarum berharga RM39.90 tidak termasuk postage ke sabah RM5.30

Sha baru bawa set ni tadi pergi klinik, tapi nurse cakap kena rujuk pergi doktor untuk compare dengan klinik punya, alahai ramai pula orang, nanti sha update lagi minggu depan sha amik bsp ya.


Post a Comment

3 Comments

  1. lama jugak tu nak sampai ke tangan sha. Di sini pun sama juga lambat mau sampai bila check masih lagi di store courier service

    ReplyDelete
  2. bagus nie ada nie.. bole check bila perlu kan..

    ReplyDelete
  3. Macam nak juga la cari satu kat rumah.. buat check up sendiri kan .. tapi nak kena juga rujuk yg pakar.. sebab bab cucuk² ni bahaya juga...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)