Popia Nestum


Popia Nestum | Assalamualaikum, petang macam ni ntah nak buat apa, mulut asyik mengunyah ja..siapa macam sha kita genk haha, teringat hari tu ada suruh husband beli popia, nak habiskan menggulung sebungkus popia ni ambil masa 3 hari tau haha, maklumlah ada anak kecil, bila dia tidur baru kita hampar popia ni gulung depan tv bila bangun kemas balik masuk dalam peti sejuk, itu yang jadi 3 hari tu

Simple ja bahan bahan kali ini, 

Popia 1 bungkus potong kecil dan gulung, kemudian jemur sampai keras
Nestum 1 cawan 
Gula 1/2 cawan (kurangkan kalau tidak mau manis)

blend gula dan nestum jadi halus, lepas goreng popia salutkan pada nestum dan letak dalam balang, senang kan? boleh lah tahan 2 hari, sha sikit ja makan macam manis pula, takut nanti result minum air gula tinggi, so husband yang habiskan..terfikir nak buat balik tapi tak mau nestum dah, next time guna balado..lagi sedap dan pedas haha..

Post a Comment

2 Comments

  1. lepas goreng baru letak nestum ngan gula yg diblend tadi tu... masa blend.. blend kering ke..tambah air jugak sikit?

    ReplyDelete
  2. sedapnya.. rajin buat kueh.. kite tak rajin agik.. adeh..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)