Ibu Mengandung Cepat Menangis


Ibu Mengandung Cepat Menangis | Assalamualaikum, pengalaman mengandung kali kedua, tiada bezanya bila dikaitkan dengan emosi, keduanya cepat menangis haha, tapi kalau cerita pasal perasaan marah, mengandung yang kedua ni, susah sikit mahu kawal, cepat ja marah lagi-lagi dengan edan yang kuat meragam, itu normal, maybe..kesian dekat edan, tak pasal-pasal kena dengan umie..nanti malam umie pula yang sedih tengok edan tidur sayu ja hati..cepat betul budak ni besar..

Sha cepat menangis sejak 2 3 hari ni, bukan sebab husband marah..part ni kebal semacam ja hati haha..tapi bila sha scroll fb tengok berita pasal isu semasa sekarang ni, dengan beri sumbangan berbentuk makanan, duit kepada orang miskin dan lebih memerlukan sha jadi tersentuh..mula la menangis haha..adui..normal ka?

Bila baca pasal artikel masa zaman dulu kecil-kecil nak dapatkan sesuatu tu memang payah sangat sebab sha pun dulu bukannya dilahirkan kaya..kena kongsi apa ada nya dengan adik beradik..sebenarnya sha pernah lalui pengalaman tu jadi secara automatiknya sha meletakkan diri sha pada cerita tu..tu yang cepat menangis hahaha

Sha mengandung ka tak, memang cengeng..haha dari dulu pun orang dalam rumah cakap sha ni cengeng..tengok hindustan pun boleh menangis depan tv sorang-sorang sampai kena sakat oleh adik lelaki sha haha..feeling sangat kan.

Tapi memang betullah, saat mengandung memang kitaorang akan lebih sensitif..sebab penghasilan estrogen, progesteron dan hcg sangat meningkat..

Cuma elakkan stress sebab baby dalam kandungan juga akan turut stress..so perasaan sedih tu normal tau..cumanya kena pandai kawal ja..hihi..

Nikmati moment terindah saat baby dalam kandungan..

Post a Comment

7 Comments

  1. Hehe. Betul lah tu. Bila preggy emosi dia lain machiam. haha.

    ReplyDelete
  2. LeYa belum ada pengalaman pregnant lagi.. Doakan LeYa k.. Dah 6 tahun menanti..

    ReplyDelete
  3. org mengandung ni mmg sensitif kan sha.
    kak pip pun mcm tu juga.

    ReplyDelete
  4. Betul. Time mengandung emosi tak menentu. Tapi, dari pengalaman saya, macam mana emosi saya masa pregnant, macam tu lah sifat anak yang keluar tu.
    😅.

    ReplyDelete
  5. belum mengalami process ini hihi.. tapi adala tengok kazen2 emotional time pregnant.

    ReplyDelete
  6. cengeng ni memang sifat perempuan sebenarnya.. hehehe..
    Keras macam mana pun dalam hati mesti ada taman..
    Tambah ibu mengandung.. hormon tu kurang stabil lagilah cepat nangis.. hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)