Pan Cake Simple untuk Anak


Pan Cake Simple Untuk Anak | Assalamualaikum, sejak kawalan pergerakan ni bermula memang para isterilah yang paling bingung nak sediakan makanan untuk ahli keluarga kan..apatah lagi kerja bapa dengan anak asyik lapar ja..haha..stok biskut dah kurang, jadi apa kata kita cuba pula resepi pan cake yang simple untuk anak, eh untuk anak ja ka? aip..boleh makan satu keluarga kalau pan cake begini punya sedap haha..

Bahan-bahan pun senang dapat, sha guna susu dugro coklat edan, sebab dia masih setia dengan susu badan, dia tolak dengan tegas minum susu coklat ni, sayang pula mau buang kan, so terlintas dipikiran buat pan cake, boleh ja korang gantikan dengan milo, tapi milo manis..

Bahan-Bahan

2 Cawan Tepung Gandum
2 Cawan Susu Tepung Coklat 
1 Sudu Kecil Garam
1 Sudu Kecil Soda Bikarbonat

Caranya - Campurkan semua bahan dalam satu bekas, letakkan air masak, jangan bagi cair adunan tu, agak-agak macam buat pan cake biasa juga..then masak di kuali dengan sedikit minyak..siap

Biasanya pagi-pagi edan akan bangun jam 6 pagi sebab lapar, bila stok biskut dia dah habis, so ini  antara menu sarapan yang cepat sha buat supaya dia tak mengamuk sebab lapar..haha..bukan setakat anak ja boleh makan tau, bapa dia pun makan sekali..sedap dan tak manis, korang try la ya..

Post a Comment

0 Comments