Pengikut

Minum Air Gula

by - Mac 10, 2020
Minum Air Gula | Assalamualaikum seram baca tajuk entry, minum air gula memang sangat digeruni oleh ibu ibu mengandung terutamanya sha..sha memang tak suka minum air gula tapi nak buat macam mana kan..demi baby dalam perut kenalah ibu laluinya..walaupun perit sangat mau telan gula yang terlampau manis tu, memandangkan sha ada GDM on diet semasa mengandung anak pertama dan ada sejarah keluarga ada kencing manis..so memang tak boleh skip sesi minum air gula ni.


Alhamdulilah keputusan kali ini rendah..berbanding mengandung kan edan hari tu periksa darah kedua 10 owww hahaha..tak silap sha result darah kedua 7.8 baru kena GDM, mungkin sebab sha masih menyusukan edan..so lemak dan yang manis-manis tu edan yang serap eh iyakah haha..

Syukur sha sebab tak perlu ulang alik ke klinik untuk cek darah setiap 3 minggu sekali..nak angkut edan sekali adui..tak larat umie nakk..biarlah edan duk rumah dengan baba ja bila umie cek up adik ya..

Beberapa tips sha nak share juga sepanjang sebelum sha minum air gula untuk baby kedua ni..mungkin tips ni membantu kot..sha kerap makan apple hijau, dan peria..tapi peria tu sha buat sayur ja..tak mampu mau minum buat jus..pahit kauu..lebihkan minum air masak dan banyakkan bergerak..semua ni sha tak pernah buat semasa mengandungkan edan..haha..

Bila dah ada pengalaman ni bolehlah alert kan..demi baby dalam perut..

You May Also Like

2 Comments

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)