Taubatlah nak beranak lagi

Taubatlah nak beranak lagi | Assalamualaikum haha awatlah tajuk entry macam seram kan..al kisahnya ternampak gambar ni dekat facebook, macam sama ja situasi..eh ada yang tersindir kah? haha..gambar pertama tu ala first time beranak kan..,siapalah tak merasa sakitnya beranak tu..sakit bah..tapi lepas ja tengok baby keluar..semua sakit tu hilang ahh ni ayat biasa kita dengar haha

Baca entry kelahiran edan di entry yang lepas : http://www.opzzpinky.my/2018/10/kelahiran-putera-sulung-ku.html

Gambar kedua tu pula bestnya cium bau baby..wangi tau, bila besar-besar sikit baby..mula lah rindu nak ada baby haha..umur dah lanjut macam sha ni beza 2 tahun ok apa..nanti beranak jauh-jauh anak lambat besar..umur dah tua..so time ini lah kita pulun nak beranak..hahaha..biasa dengar juga kan ayat ni?


Gambar ketiga tu mula lah ingat balik trauma yang dulu mai datang balik haha..alahailah wanita trauma sakit sekejap ja pergi..lepas tu trauma balik sampailah anak ke 10..ah kau..haha..itulah pengorbanan seorang isteri dan ibu, walaupun macam mana sakitnya pun beranak, ada rezeki tetap tak boleh tolak, sakit beranak tu tetap juga kena hadap..Allah gantikan dengan PAHALA. Insyallah



Image may contain: possible text that says 'Ya ampun.. Mintak nyawa. Tobat la nak beranak lagi Alah comei anak mak. Rasa lepas ni boleh la mak beranak lagi.. Ya ampun.. Kenapa aku kat sini lagi.. Semasa nak beranak Lepas beranak Setahun kemudian'

2 Comments

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

  1. semoga dipermudahkan untuk Sha preggy yg kedua ni.

    ReplyDelete
  2. kalau akk tak larat time peknen tu. flat habis. tak larat nak bawak badan apatah lagi nak buat keje. melepet aje. mc berlambak time nak deliver pun seksa jugak if tak berjam jam sakit tak sah. skrg pun dah 44. tak sesuai nak beranak dah walaupun kdg terpk yg anak 3 ni tak cukup sebenarnya. jeles tengok orang anak ramai. tapi syukur apa yang ada. alhamdulillah. yg sulung dah form 4. yg no 2 dah form 2. yg kecik dah darjah 5. syukr selalu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Previous Post Next Post