Pengikut

Ok kah anak lelaki?

by - Februari 24, 2020
Ok kah anak lelaki? | Assalamualaikum guys tengah free ni memang curi masa update blog, anak dah semakin aktif memang susah sikit buka laptop..so hari tu, cousin sha datang kenduri tahlil mak..borak punya borak isterinya dah masuk 9 bulan mengandung..sha dan dia ni kahwin pada tahun yang sama..lahirkan anak pertama pun pada tahun yang sama..beza anak dia perempuan lahir bulan 8, edan lelaki lahir bulan 9, insyallah anak kedua pun tahun yang sama haha..baby 2020 la kata kan..

So sha tanya dia dah scan ka? dia cakap dah anak lelaki, alhamdulilah kalau betul dah dapat sepasang kan..soa dia tanya sha, macam mana jaga anak lelaki? Ok kah anak lelaki? kiranya dia mau tahu lah dari segi dalaman dan luaran bila dapat anak lelaki..sebab anak sebelum ni kan dia dapat perempuan..memang bezalah kan..hihi..


So sha jawab dengan pantas kuat menyusu dan aktif, walaupun sha ni baru ja dapat baby boy..orang tanya sha..sha jawab ja la haha..memang dari dulu lagi edan memang kuat menyusu..kebanyakan orang tua-tua pun cakap begitu..sampai suggest sha suruh selang seli kan dengan susu formula..nanti tak angkat kalau harapkan susu badan ja..tapi sha ni degil sikit haha..sampai sekarang edan masih susu badan ahhh..tak tahu lah sha nak sedih or gembira haha..

Aktif pula..yes memang aktif sejak dia dah 'dapat kaki' ni tak terlayan penat dia asyik ke sana sini ja dia..dah tu dapat tangan pula asyik mengambur ja kerja..terutamanya barang dekat kabinet dan paling sadis sekali pakaian yang sudah dilipat..warggghhhh 

Ni dari mata kasar sha lah..kot-kotlah dalam kandungan sha ni anak perempuan terus 'closed' buat sementara waktu haha..rehat dulu bah..mana la tahu kan...membesarkan anak perempuan dan lelaki ni lebih kurang lasak nya..istigfar umie setiap hari haha

Sha nak tanya juga pendapat ibu-ibu diluar sana..apa komen korang...beza kah tak anak lelaki dan perempuan..betulkah anak lelaki ni kuat menyusu?

You May Also Like

5 Comments

  1. Akak no comment bab ni tapi base on experienced adik akak, ok jer anak lelaki cuma kuat menyusu dan lasak..eh bukan anak lelaki je lasak tau..anak perempuan pun sama

    BalasPadam
  2. harap ada rezeki anak lelaki lepas ni..

    BalasPadam
  3. memang beza anak lelaki dan perempuan. anak lelaki lasak betul time kecik. yg girl cool je. tp bila besar yg lelaki lebih senang kalau suruh buat keje dr yg girl.

    BalasPadam
  4. berdasarkan pengalaman sy jaga adik lelaki dan perempuan mmg beza.. tp adik lelaki sy kurg aktif berbanding adik perempuan sy yg kedua bongsu hahaha xD

    BalasPadam
  5. anak lelaki ni kuat menyusu.. sama mcm anak kak liez no 2.. uishhh mmg lain penangan menyusu time baby tu.. full breast feed smp 2year.. lasak mmg lebih la dr kakaknya..

    BalasPadam

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)