Idea jadikan buahan untuk kek birthday - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

September 14, 2019

Idea jadikan buahan untuk kek birthday

Idea jadikan buahan untuk kek birthday|Assalamualaikum, sha plan nak sambut birthday edan minggu depan ala kadar ja..maklum lah dia kan masih kecil lagi, so kek mestilah yang dia makan..sha terpikir mau buat kek dari buahan..asasnya tembikai..macam senang dan bujet kan?


Comel kan kek buah ni..mesti pandai main warna dan kreativiti..sha ada order word happy birthday so main cucuk ja nanti di atas kek..

Tak sabarnya umie nak buat hahaha..jom kita tengok pilihan umie nak combine mana satu untuk jadikan kek birthday edan nanti
 Pilihan 1. Ok ini nampak simple sangat hanya guna 4 buah ja..tapi kecil hihi

 Pilihan 2. Wah meriahnya kek buah ni..rasa syg pula nak makan hahaha..tapi sha suka blueberry yg tersusun tu..namapk cute ja
 Pilihan 3. Amboi sedapnya..rasa macam air koktail pula..susuan strawberry tu lawa kan..
 Pilihan 4. Ni mesti topping guna cream whipping..bole try tp edan bole ka makan? Ni umie sama baba deluan sapu krim dkt muka hahah

Pilihan 5. Ni ok..smua wrna ada..hiasan dibawah tu ctk ja kan

Ok nanti sha sharing sha pilih dan combine yang mana..semua pun nampak comel dan lapar haha..semua gambar credit to google..semoga dipermudahkan.

12 comments:

  1. Terbaiklah.. Mudah dan yang paling penting berkhasiat.

    ReplyDelete
  2. Wah! menarik. sangat healthy. tak sabar nk tgk hasil tangan sha. I will wait your next post. I lebih prefer pilihan 4 sebab ada whipping cream..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..baik2 nnt sha share..whipping cream tu yg nak try tp tgkla dlu cmna hahah

      Delete
  3. yg 1st tu nice simple and sedapnya kek ori buah tembikaii

    ReplyDelete
  4. yg no 4 tu nmpk best.. mnngkin tmbh cream kot.. hihih..

    ReplyDelete
  5. Nice sharing. Bagus juga ni daripada terusan bagi budak2 makan benda manis, boleh didik deme makan buahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu..hihi makanan sihat ni skg kena bg mereka sllu..byk Btul mknan pelik2 skg

      Delete
  6. Dulu berangan nak buat sudahnya sampai sekarang tak buat lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin