September 2019 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

September 24, 2019

Tuesday, September 24, 2019

Happy 1st birthday EDAN

Happy 1st birthday EDAN
Happy 1st birthday EDAN | Assalamualaikum guys setahun berlalu maka hari ni genaplah usia edan setahun..maka genaplah juga setahun umie lahirkan edan..



hadirnya edan di rahim umie atas rasa cinta umie dan baba, mula2 kahwin dulu memang umie teringin terus ada anak..nekadnya umie jaga batas sebelum bernikah supaya darah daging yang dilahirkan sesuci cinta kami..alhamdulilah dengan izin Allah, maka harapan itu, dimakbulkan.

Time mengandungkan edan, umie kurang kena alahan, makan tidur semua ok, cuma diuji pada akhir peringkat kehamilan..namun kelahiran edan menepis semua mimpi ngeri..umie terkaku melihat lahirnya manusia kecil dari rahim umie

Allahu hebatnya ciptaan Allah..

Setiap detik umie dan baba tatang edan penuh kasih sayang sampailah edan berusia setahun.gelak tawa..tangis manja semua umie dan baba tak akan lupa

Edanlah penyeri keluarga kecil kami..erima kasih edan sebab senang sangat dijaga..makan tidur jalan semua baik belaka..senang umie dan baba tidur malam..dan sehingga hari ini..umie masih salurkan susu terbaik umie kepada edan..mudah2an edan membesar dengan sihat dan hebat

Muhammad fyirdhan uthman, ketahuilah bahawa edan penguhi pertama di rahim umie yang paling umie sayang dunia akhirat..amanat Allah yng tiada terhingga pasti umie akan jaga dan sayang selamanya..

Umie bertuah diberi peluang lihat edan membesar depan mata umie..insyaAllah besar nanti edan akan sayang dan jaga umie dan baba..

Happy 1st birthday edan..umie baba love u so muchh

September 15, 2019

Sunday, September 15, 2019

Dah dapat komen blog korang dah

Dah dapat komen blog korang dah

Assalamualaikum, guyss malam2 syok kan blog walking haha..sha update entry dua kesayangan sha dah lena dibuai mimpi, sha oula syok betul pulun BW yg lama dah xbuat sebab masalah tak dapat komen blog korang..

sha dah lama tak buka laptop, maklumlah ada anak aktif ni semua benda dia nak try haha..tak bole nampak umie mula buat kerja dia dulu yang buat..sudahnya tinggal gtu ja laptop, so ada HP senang sikit, dia main atau tidur bolehlah sambil2 baring tu up sikit entry panjang hahaha...

so sha lebih senang up entry dan balas komen guna HP..then bila google plus dah xda..baru perasan komen sha xmuncul..lama juga lah xsinggah blog korang..maaf tauu..

then tadi petang ada kawan blogger share siapa yang tak dpt up komen dkt blog boleh guna browser lain..sha apa lagi terus download apps tu dan try..sha tengah guna ni la..memang laju jika dibandingkan dengan google..

korang download browser puffin yg gmbr burung kaka tua tu..lepas tu layan blog cm biasa..siap..simple kan..hihi..

jom komen blog sha..nnt sha pulun komen blog korang hihi

September 14, 2019

Saturday, September 14, 2019

Idea jadikan buahan untuk kek birthday

Idea jadikan buahan untuk kek birthday
Idea jadikan buahan untuk kek birthday|Assalamualaikum, sha plan nak sambut birthday edan minggu depan ala kadar ja..maklum lah dia kan masih kecil lagi, so kek mestilah yang dia makan..sha terpikir mau buat kek dari buahan..asasnya tembikai..macam senang dan bujet kan?


Comel kan kek buah ni..mesti pandai main warna dan kreativiti..sha ada order word happy birthday so main cucuk ja nanti di atas kek..

Tak sabarnya umie nak buat hahaha..jom kita tengok pilihan umie nak combine mana satu untuk jadikan kek birthday edan nanti
 Pilihan 1. Ok ini nampak simple sangat hanya guna 4 buah ja..tapi kecil hihi

 Pilihan 2. Wah meriahnya kek buah ni..rasa syg pula nak makan hahaha..tapi sha suka blueberry yg tersusun tu..namapk cute ja
 Pilihan 3. Amboi sedapnya..rasa macam air koktail pula..susuan strawberry tu lawa kan..
 Pilihan 4. Ni mesti topping guna cream whipping..bole try tp edan bole ka makan? Ni umie sama baba deluan sapu krim dkt muka hahah

Pilihan 5. Ni ok..smua wrna ada..hiasan dibawah tu ctk ja kan

Ok nanti sha sharing sha pilih dan combine yang mana..semua pun nampak comel dan lapar haha..semua gambar credit to google..semoga dipermudahkan.

Saturday, September 14, 2019

Mendung Atau Jerebu?

Mendung Atau Jerebu?
Mendung atau Jerebu? | Assalamualaikum, cuaca 2 3 hari ni nampak agak suram, sha pun dah lama xbawa edan jalan2 pergi taman permainan..sebab edan kena selesma pula..mesti terjangkit oleh baba ni..selesma baba dah sembuh..oh iya sekarang musim jerebu kan..Sandakan pun terkena tempias nya..

Permandangan dari bilik, itu adalah airport sandakan..kelam ja cuaca kan..

Umie decide xmo keluar ari ni, lagipun baba kerja halfday..ingat mau pergi ninso cari barang..Tapi cuaca xbagus pula huhu


So kita tutup tingkap, dan pintu, duk dalam bilik ja hari ni..on penapis udara..jom tidur hihi

Moga2 jerebu ni tidak buatkan mood kita jadi 'mendung'..hihi..happy selalu tauu

September 13, 2019

Friday, September 13, 2019

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang
Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang| Assalamualaikum guys..hari tu edan ikut hantar makcik nya pergi sambung belajar dekat UMS kk, so singgah dekat kundasang, 1 tempat dimana memang menjadi favourite place umie iaitu tempat lembu2 new zealand berada hihi..dah berkali kali jugalah umie singgah sini tak pernah jemu..kali ni dengan baba dan edan


Sadly masa mau pergi kk, edan sakit, selesma, batuk dan demam..so edan xbole lama2 dekat sini cuaca pun tak bagus sangat..tapi niat umie nak bawa edan jalan2 tengok lembu pada bulan 9 ni tercapai hihi bulan kelahiran edan tau bulan ni..alhamdulilah..lepas ni nak jalan2 pergi Kk lagi bulan 12 ni sempena birthday sha dan 2nd anniversary

Adik ipar sha yang sambung belajar tu..gud luck sarah

Edan dan keluarga sebelah baba..

Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang xpernah mengecewakan pengunjungnya..balik dari sini mesti dapat banyak gambar menarik dengan view yang sangat cantik..banyak lagi tempat korang boleh kunjung di kundasang ni..



Simple Blogger Jump to Top Button Plugin