Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

August 3, 2019

Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi

Assalamualaikum, lama sha menghilang kan..asal ja lambat up entry memang akan timbul entry macam ni, haha dah berhabuk bersawang blog sha, sayang sangat blog terbiar, rindu mau up entry pasal edan, pasal rumah baru, eh sha pindah lagi tau haha..kali ni pindah di Batu 7, Taman sejati, alhamdulilah dapat rumah yang selesa dari yang sebelum ni, walaupun harga sewa sama..berbaloi sha pindah tau, dapur cantik yang paling penting ahh..

belanja 1 pic umie dan edan

Sha bukan sibuk jaga edan ja, tapi internet line tiada dekat rumah lama, terpaksa terminate postpaid Umobile, tapi sha tetap pakai prepaid, sebab sayang mau tukar line sebab Umobile ni lah yang paling jimat dan murah jika dibandingkan dengan telco yang lain.

So sejak pindah di rumah baru, alhamdulilah line tip top, lancar ja..walaupun sha pakai prepaid lagi best top up ja, langgan data RM12 untuk seminggu dapatlah internet dan call unlimited, nanti habis just renew ja balik, kira punya kira RM48 la kan sebulan, jimat tak? haha

Ok berbalik pada rumah baru sha, sewa masih RM450 murah kan? harga rumah sewa sekarang makin mahal tau, sha beruntung dapat rumah sewa murah macam ni, dengan dapur ada kabinet atas bawah, lantai tiles, bilik utama ada air cond, ada meja belajar dan ada almari perhiasan, kalau nak dibandingkan dengan rumah lama memang kosong habis walaupun rumah lama tingkat 1 air super laju, mati 3 hari pun tak sedar haha..sebab cepat refill, itu ja lah masalah rumah baru, tingkat 3 air kureng sikit naiknya..lambat mau penuh tangki..maka bersabarlah hahaha

Deposit sha dapat 1+1 tambah utilities RM100 so semuanya RM1000 ok set dengan owner terus bagi deposit on the spot, sebab husband suka rumah tu, hihi alhamdulilah dipermudahkan kami pindah dan sekarang di rumah baru dah..

Alahai penatnya mengemas haha..slowly sha kemas dan buat pembersihan..ahh itu yang busy sikit..kena tunggu edan tidur baru dapat buat kerja..esok dah janji dengan husband jangan pergi mana-mana set masa untuk kemas rumah haha..

5 comments:

  1. tabik akk ucapkan kalau sebab dapat settledkan pindah rumah, akk tak sanggup pindah selalu sebab tu bila dah duduk satu rumah memang bertahun-tahun lah di situ, kecuali kena pindah daerah ke apa.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, slow² kemas ye..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah rezeki sha..dapt pindah rumah baru..:)

    ReplyDelete
  4. Welcome back kak.. Murahnya.. kalau kat kk sy pernah sewa apartment RM800 sebulan belum masuk bil air elektrik.. sewa bilik pula RM250-300.. huhu tu masa zaman study dulu.. mahal betul kos sara hidup d kk hahaha~

    ReplyDelete
  5. Selamat berpindah ke tempat baru. Mengemas memang memenatkan

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin