August 2019 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

August 8, 2019

Thursday, August 08, 2019

Tak dapat komen blog korang

Tak dapat komen blog korang
Assalamualaikum, hi guys, seriusly sha dapat tahu yang komen sha tidak timbul pada blog korang, itupun selepas sha pulu komen byk2 dkt blog yg singgah di blog sha..pelik bin ajaib la..awat pula tak dapat komen ya? Sebab sha dah tak pakai google plus ka cmna? Atau sebab sha komen pakai HP ja?? Hahaha lama betul lah sha baru nak aktif balik..hopely problem cepat solved..sha tengah banyak masa ni nak BW blog korang hihi..


Belanja gambar edan tengah syok tidur hihi..korang jemput komen entry sha pasal edan tumbuh gigi..tq in advance

August 5, 2019

Monday, August 05, 2019

Lirik lagu Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip

Lirik lagu Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip
Assalamualaikum, pagi pagi begini edan memang akan tidur dengan lagu, lagu pilihan umie untuk dia dah set awal2 dalam playlist Nisa Sabyan tu..

tiba2 pula keluar lagu Hafiz yang baru..taklah baru sangat tapi sha feeling pula alahai romantik nya lagu ni hahaha..ehh lagu ni khas tuk isteri dia kan..rasa di awang awangan pula dengar lagu ni sambil tutup mata pegang tangan suami..haha suami kita kerja wakk

So sha nak share feeling tu dekat korang..korang suka tak lagu ni?


Kan ku cerita pada semua
Kisah cinta antara kau dan aku
Agar semua tahu
Dan tak akan dekati dirimu
Andainya mampu kan ku ukir
Namamu dan namaku di bulan
Agar satu dunia
Melihat restui cinta kita
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Ku pernah rasa
Kau kan pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Kan ku seru dunia
Berdoa kau kembali pada diriku
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Kisah cinta kau dan aku
Kekal selamanya
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Monday, August 05, 2019

Ungtunglah ada Blog

Ungtunglah ada Blog
Assalamualaikum, good morning guys..selamat bekerja korang, jangan monday blues tauu..hahah..korang kalau monday blues hujung bulan ada juga bikin isi dompet tu ahh..haha xapa rezeki masing2 kan..rezeki sha tak berkerja tapi dapat tengok anak sendiri membesar depan mata..tapi sha hanya ada blog ja..untung kan haha



Semalam sha tengok balik entry masa mengandungkan edan, sharing pasal edan dilahirkan, edan kena kuning, edan warded..ya terasa betul cepatnya masa berlalu, seingat sha tahun lalu sha kehulu hilir jalan dengan keadaan sakitnya kena jahit..sekarang edan dah 10 bulan dah..nasib baik ada up entry dalam blog ni, boleh lah baca bila lapang

Untungkan bila ada blog..

Sebab apa yang kita taip, akan tersemat sampai bila dekat dalam ni, walaupun ingatan kita ni kuat tapi ada juga seinci tu kita akan lupa..

So mereka yang pernah gunakan khidmat blogger memang sangat tak rugi..entry memang akan stay dekat google until entry kena deleted..

August 4, 2019

Sunday, August 04, 2019

Edan 9 Bulan, Gigi Dah Tumbuh 6 Biji

Edan 9 Bulan, Gigi Dah Tumbuh 6 Biji
Assalamualaikum guys, budak edan umur 9 bulan dah tumbuh 6 biji gigi, 4 di atas, 2 dibawah, seingat sha umur dia 6 bulan lepas injik dia tumbuh gigi 2 sekali gus dekat bawah, mula-mula memang syak dia tumbuh gigi sebab timbul putih2 dekat gusi nya, kuat mengigit tu jangan cakap lah haha, umie dia ja teriak menangis tiap malam kena gigit time menyusu, lagipun dia kuat berliur..memang ramai yang cakap dia akan tumbuh gigi..sebab dah banyak tanda2 menunjukkan dia mau tumbuh gigi

gambar edan 10 bulan

Ada satu kakak di facebook share satu petua iaitu, sapu gusi nya dengan jari telunjuk dengan selawat ke atas Nabi 3x gusi atas dan bawah, sebab? mau mengelakkan dia dari meragam, sakit demam dan cirit birit..alhamdulilah memang sha amalkan petua ni berbanding dari petua orang tua yang lain, entah mengarut ka tak sapu emas di gusi nya? jap binggung sha nak buat haha..ada lagi minum minyak ular untuk elakkan dia demam hihi..setakat ni 2 ja yang sha dengar, sha tak follow sangat, iyakan saja..

Demam tu perkara biasa bagi bayi yang tumbuh gigi, itu refleksi kepada perubahan, jangan risau sangat, cek suhu ja..jangan sampai 37 keatas itu kena jumpa doktor, edan setakat ini belum pernah minum ubat demam, kalau boleh elakkan lah sebab baby bawah 2 tahun kan, kesian tengok dorang makan ubat, that's why sangat penting susu ibu..

Edan asal tumbuh gigi memang akan tumbuh 2 ketul sekali..tapi kali kedua tumbuh gigi besar dia jarang pula hahaha..sha ada google sebab edan belum jumpa doktor gigi lagi, katanya, mommy jangan risau, gigi susu tak kekal, dewasa nanti gigi akan rapat..kata mama sha ok apa gigi jarang lambat buruk..iyaka?

August 3, 2019

Saturday, August 03, 2019

Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi

Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi
Assalamualaikum, lama sha menghilang kan..asal ja lambat up entry memang akan timbul entry macam ni, haha dah berhabuk bersawang blog sha, sayang sangat blog terbiar, rindu mau up entry pasal edan, pasal rumah baru, eh sha pindah lagi tau haha..kali ni pindah di Batu 7, Taman sejati, alhamdulilah dapat rumah yang selesa dari yang sebelum ni, walaupun harga sewa sama..berbaloi sha pindah tau, dapur cantik yang paling penting ahh..

belanja 1 pic umie dan edan

Sha bukan sibuk jaga edan ja, tapi internet line tiada dekat rumah lama, terpaksa terminate postpaid Umobile, tapi sha tetap pakai prepaid, sebab sayang mau tukar line sebab Umobile ni lah yang paling jimat dan murah jika dibandingkan dengan telco yang lain.

So sejak pindah di rumah baru, alhamdulilah line tip top, lancar ja..walaupun sha pakai prepaid lagi best top up ja, langgan data RM12 untuk seminggu dapatlah internet dan call unlimited, nanti habis just renew ja balik, kira punya kira RM48 la kan sebulan, jimat tak? haha

Ok berbalik pada rumah baru sha, sewa masih RM450 murah kan? harga rumah sewa sekarang makin mahal tau, sha beruntung dapat rumah sewa murah macam ni, dengan dapur ada kabinet atas bawah, lantai tiles, bilik utama ada air cond, ada meja belajar dan ada almari perhiasan, kalau nak dibandingkan dengan rumah lama memang kosong habis walaupun rumah lama tingkat 1 air super laju, mati 3 hari pun tak sedar haha..sebab cepat refill, itu ja lah masalah rumah baru, tingkat 3 air kureng sikit naiknya..lambat mau penuh tangki..maka bersabarlah hahaha

Deposit sha dapat 1+1 tambah utilities RM100 so semuanya RM1000 ok set dengan owner terus bagi deposit on the spot, sebab husband suka rumah tu, hihi alhamdulilah dipermudahkan kami pindah dan sekarang di rumah baru dah..

Alahai penatnya mengemas haha..slowly sha kemas dan buat pembersihan..ahh itu yang busy sikit..kena tunggu edan tidur baru dapat buat kerja..esok dah janji dengan husband jangan pergi mana-mana set masa untuk kemas rumah haha..

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin