2019 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 16, 2019

Saturday, November 16, 2019

Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysian

Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysian
Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia | Assalamualaikum, alhamdulilah hari ini sachet terakhir untuk 30 hari minuman hydrolyzed collagen, yes semua orang ingin cantik dan sihat, lagi-lagi diusia sedang meningkat ni, hujung tahun sha dah masuk 31 tahun haha, alahai cepatnya masa berlalu kan..sha perlukan banyak lagi collagen untuk recover balik semua yang hilang tu..

Baca entry : Terima kasih Jeanc bagi patung bunny


So, sha try lah minum collagen ini, terjatuh cinta pula, tak miss kena minum sebelum tidur, supaya kalau bangun terasa awet muda sentiasa haha, actually banyak ja sumber semula jadi korang boleh ambil hari-hari untuk dijadikan collagen, tapi rajin ka korang nak masak lagi, nak prepare lagi, sha tak rajin tau, sha ada anak kecil haha..memang nak singkatkan masa..kalau boleh nak minum sambil tidur..hahaha..simple ja

Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysian
JeanC 30 days Hydrolyzed Collagen diperbuat daripada kolagen laut 3000mg peptida dan tinggi antioksidan menggunakan vitamin C, vitamin E, astaxanthin dan
ekstrak superfood.

Berdasarkan kajian, Collagen adalah 75-80% kulit dan selepas kita berumur 25 tahun, badan kita akan kurang menghasilkan collagen yang akan menyebabkan berkedut, garis halus dan kulit kering, ada juga faktor lain yang menjadi penyebab kurangnya pengeluaran iaitu pengambilan alkohol, pengambilan gula tinggi, merokok dan terlalu terdedah  kepada matahari.

Antioksidan pula melindungi sel-sel kita daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas yang boleh merosakkan sel badan dan DNA serta menyumbang kepada proses penuaan. Pembentukan radikal bebas yang berlebihan boleh disebabkan oleh beberapa faktor tekanan dan gaya hidup tabiat seperti pencemaran udara, merokok, pengambilan alkohol, tahap gula dalam darah tinggi
sejumlah besar asid lemak (makanan goreng), pendedahan berlebihan kepada matahari, dan lain-lain

Oleh itu, Collagen Drink Malaysian ini khusus untuk mereka yang mengalami masalah seperti diatas

Faedah Collagen:
- meningkatkan kelembapan kulit dan ketegasan
- memperbaiki kesihatan rambut dan kuku
- memperbaiki kesihatan bersama
- meningkatkan kesihatan tulang
- memperbaiki kesihatan usus

Faedah antioksidan:
- pembaikan dari kerosakan matahari (perisai radikal bebas)
- Membaiki kulit kusam dan nada kulit yang tidak sekata
- mengurangkan kedutan
- meminimumkan parut
- anti keradangan (kawalan jerawat)

Apa kebaikan yang ada pada 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysian

Collagen
- setiap hidangan mengandungi peptida kolagen 3000mg
- menggunakan kolagen ikan hidrolisis untuk penyerapan yang lebih baik
- meningkatkan kelembapan kulit dan ketegasan
- memperbaiki kesihatan rambut dan kuku
- memperbaiki kesihatan bersama

Vitamin C
- membantu sintesis kolagen
- Hadkan kerosakan uv
- Mengurangkan risiko kulit kering
- sokongan penyembuhan luka (rawatan parut)

Vitamin E
- berfungsi dengan baik bersama-sama dengan vitamin C
- mengurangkan kerosakan uv
- Pastikan kulit terhidrasi
- hormon keseimbangan
- membantu gejala PMS

Astaxanthin
- "raja karotenoid"
- 800X lebih kuat daripada coq10
- 75x lebih kuat daripada asid alfa lipoik
- melindungi kerosakan UV
- Meningkatkan kelembapan kulit & pengekalan lembapan

Butiran Superfood
Amla (India Superfood)
- 20X vit C berbanding dengan oren
- mengurangkan kesan penuaan pramatang
- menghidrat kulit
- mencerahkan kulit
- Kurangkan parut

Açai (Amazon Superfood)
- kaya dengan polifenol
- kaya dengan anthocyanin
- kawalan pigmentasi & jerawat
- meringankan parut

Baobab (Afrika Superfood)
- Afrika "pokok kehidupan" superfood
- dua kali antioksidan delima
- kaya dengan polifenol
- pelembab kulit
- meningkatkan pengeluaran kolagen

Lingonberry (Scandanavian Superfood)
- lebih banyak antioksidan daripada blueberries & cranberry
- mengandungi arbutin (pemutihan kulit)
- menghalang pengeluaran melanin
- mencegah hiperpigmentasi yang disebabkan oleh uv

Senarai Bahan Penuh
Buah Premix Juice Juice, Kolagen Peptida (Ikan), Isomaltulosa, Vitamin C, Vitamin
E, Ekstrak Amla, Ekstrak Acai, Serbuk Serbuk Bawang Baobab, Sucralose, Lingonberry
Ekstrak dan Astaxanthin.

Cara Pengambilan : Campurkan 1 paket dengan 150ml air. Kacau dan minum segera.. Ambil 1 paket setiap hari

AMARAN !! Ibu mengandung, menyusukan bayi, atau sedang menjalani rawatan, sila dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu sebelum menggunakannya. Tidak disyorkan untuk mereka yang mengalami alergi terhadap makanan laut

Korang boleh dapatkan produk ini di laman web JEANC dengan menggunakan diskaun kod yang tertera dibawah ini ya.

1. Buy 1 for RM79 - “JEANC79” to get RM10 off with FREE delivery (normal price RM89)
2. Buy 3 for RM219 - “JEANC219” to get RM48 off with FREE delivery (normal price RM267)


Jangan lupa untuk ikuti perkembangan mereka di:
Laman Web : https://jeanc.my



November 10, 2019

Sunday, November 10, 2019

Patung Bunny

Patung Bunny
Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan main, ini bukan patung bunny biasa tau, selain patung ni comel, patung ni juga nampak macam real, bulu nya, tangan dan kaki..haha



Kalau korang nak tahu, bunny ni adalah power bank..yes..comel macam ni rupanya sejenis power bank..alahai..edan geram benda berbulu ni, haha..apapun tetap comel..boleh lah kalau nak sambung nyawa phone sha kan..

Terima kasih JeanC bagi bunny comel ni..nanti kita review produk dia ya..tunggu tauu

November 8, 2019

Friday, November 08, 2019

Berus gigi Edan

Berus gigi Edan
Assalamualaikum guys, sha baru berpeluang nak update entry hahaha..memandangkan masa tidur edan lama sikit hari ini..so jom baca blog sha jap ya..


So entry kali ini pasal berus gigi edan, kalau korang nak tahu, sha start berus gigi edan pada umur 5 bulan, sebulan sebelum dia makan dan sebulan sebelum dia tumbuh gigi, sha guna berus gigi silicone putih yang sha beli dekat shopee harga 90sen 😍sahaja..so beli 4 sekali gus..senang nanti setiap 2 bulan boleh tukar.

Kenapa sha berus gigi dia seawal 5bulan 😱, ok ini sha ada baca dekat laman web parenting, sha berus gigi dia awal sebab mau biasakan dengan dia rutin harian, setiap pagi dan petang, akan ada benda masuk dalam mulut dia untuk berus gusi nya..

Untuk pengetahuan ibu bapa sekalian, cara awal ini boleh mengelakkan gigi anak rosak awal usia mereka 😎 , nanti lepas dorang sudah makan, gigi akan cepat kuning dan berkarat, so time ini lah korang kena rajin dan cekalkan hati untuk terus lakukan rutin harian ini pada bayi korang


Awalnya mereka akan menangis, berdrama  😑 sebab tak selesa benda masuk dalam mulut dorang..haha..sha guna silicon tu kena masukkan jari telunjuk..edan memang akan tutup mulut..gigi tak berus, bibir dia yang jadi putih..kadang sha guna juga ganas2 sikit..hahah tapi mostly memang akam dapat gosok sikit


Sha baru ja tukar berus gigi nya kepada berus gigi macam orang dewasa tapi kecil comel..muat2 ja dengan saiz gigi depan nya 😝

Apa yang sha nampak..berus gigi comel ni memang padan dengan edan..dia jadi senang mau berus gigi..edan tak meragam dan selesa ja..gigi jadi putih..menyesal tak tukar awal haha 😂

So yang mana belum tukar..tukar cepat..dekat mydin rm2.70 ja..sha berus gigi edan guna berus gigi ja tanpa ubat gigi..lepas tu rendam dalam air panas sekejap..then simpan elok2..

Selamat mencuba guys

November 1, 2019

Friday, November 01, 2019

Kaki tiba-tiba jadi sejuk

Kaki tiba-tiba jadi sejuk
Assalamualaikum guys malam ni sha tak dapat tidur bukan sebab kaki sha sejuk, tapi sebab belum mengantuk lah haha..yes kemarin sha tiba-tiba mengalami masalhah ni, of coz sha tak selesa..sha pun tak tahu punca kenapa Kaki tiba-tiba jadi sejuk

Sha mengadu dekat mak, mak kata itu tanda2 masalah rahim..sha fikir lepas setahun bersalin kan edan, everything kembali kepada normal, rupanya kesakitan boleh datang balik..huh...

Kesakitan macam mana ya?

Sebulan selepas bersalin, sha ada alami masalah kaki kebas, sejuk dan berkaran..memang akan suruh husband urut bagi releks..punca sebab banyak angin dan kerap mandi air sejuk

Masalah timbul bila dah setahun bersalin kan edan..kita juga yang rasa bila tak jaga badan dengan bagus kan..



Sha iktihar dengan minum air rebusan akar kayu, ada beberapa sachets lagi tinggal, baki dari set bersalin afiat di shopee RM70+ sha beli sebelum bersalinkan edan..

Alhamdulilah, semalam minum, tidur pun ok, kaki kembali normal

Selain tu sha juga hidu bau balsem serai untuk hilangkan aura2 negatif..terasa nyaman mood sha malam tu..ni beli di mydin dengan harga RM5+ ja..ataupun tumbuk serai..sama ja..hidu lama2

Tidak terhenti disitu, mak suruh amalkan senaman kegel untuk naikkan rahim..sha dah pernah buat dulu tapi tau lah ada anak kecil ni payah sikit mau konsisten..haha..dah rasa sakit baru nak cari solusi..adehhh..senaman ni korang bole cari dekat utube..banyak sangat jenis senaman..tryla amalkan setiap pagi dan rasailah perbezaan nya

Rasanya tak perlu jumpa bidan untuk urut kot..kata husband sha..perut ni part sensitif untuk di urut..iyaka? Sha pun tak tahu, sha cuma takut nanti urut perut..mengandung pula..hihi kena tunggu edan besar sikit kot..hahah

Kalau dah rezeki, apa salahnya kan..ada kawan edan nanti, insyaAllah..

October 27, 2019

Sunday, October 27, 2019

People Changed

People Changed
Assalamualaikum, selepas entry semalam..sha rasa bersyukur dan lega..keadaan tak selamanya 'kosong'jika tak berusaha..begitu juga dengan orang, orang akan sentiasa berubah, sama ada jadi baik mahu pun sebaliknya

Baca : Dari sebuah rumah yang kosong

Kalau macam sha, sejak kahwin ni dah semakin rajin masak, see guys..ada hikmah juga khawin ni kan..haha..sha sebagai suri rumah memang banyak masa untuk sajikan masakan dari rumah untuk suami dan anak..alhamdulilah dapat husband yang tidak cerewat dalam bab makan, even makan telur dadar ja..edan pun serupa baba dia..xcerewet dengan makanan..



Bukan nak cakap sha langsung tak pandai masak semasa bujang haha..cuma lepas kahwin ni lebih berdikari sendiri..belajar masak favourite suami..selalunya minta ajar dengan mama dan mostly dekat youtube hahaha

Suami puji masakan kita sedap, pun kita dah puas hati, thats y people ada reason yang kuat untuk berubah..

Banyak skop yang boleh dibincangkan mengenai people changed..yang pastinya semua manusia diberi peluang untuk berubah..jangan putus asa..hiduplah untuk memberi manfaat kepada orang sekeliling kita..insyaAllah hihi




October 26, 2019

Saturday, October 26, 2019

Dari Sebuah Rumah yang Kosong

Dari Sebuah Rumah yang Kosong
Assalamualaikum, Alhamdulilah malam ni ada free sikit, mau share something yang sangat menyentuh hati sha..kisah dari sebuah rumah yang kosong perlahan2 terisi, walaupun hanya husband ja yang kerja kikikiki

Maafla gambar tak related hahaha

Setiap isteri idamkan rumah yang sebati dengan jiwa..kalau sha, tak kisah asal selesa dan mampu dimiliki..

Barangan pula, bila pindah rumah baru, barang tak semuanya kita terus beli kan? Apa yang penting bagi sha ialah ais box dan dapur gas, kita beli ais box second hand ja wak..masih ok lagi..nanti ada duit lebih boleh ganti baru..then sha beli barang dapur..mostly penting bahagian barang dapur..ada juga barang hadiah kahwin..gelas, piring dan kontainer..terima kasih sebab hadiahkan barang yang cukup berguna selepas kahwin haha..

Sha memang nak pindah rumah sendiri lepas kahwin, means that ada kehidupan sendiri dengan suami dan anak..dengan privasi sendiri..actually awal awal kahwin kewangan tak berapa mencukupi until sha dan suami decide pindah rumah di kuarter husband kerja..time sha pregnant edan 7 bulan..

Semuanya kami mula sendiri, sikit sikit beli barang..kebanyakan barang sha beli dekat kedai rm2 dan ninso..murah2 ja tapi best tengok ada barang dapur sendiri..sayang nak buang even harga murah

Lepas ekonomi dah stabil start beli barang keperluan lain..masih dalam lingkungan keperluan yang dimesti kan ada dalam rumah..macam TV, mesin basuh dan rice cooker..itu semua sha baru ja ada tau..

Tv sha beli second dekat saudara..tapi suara tak keluar..bolehlah tengok chandra nandini guna subtitle hahaha..then bila ada rezeki lebih baru beli smart TV, boleh edan tengok youtube dekat TV, lagi satu xperlu guna decoder mytv..sebab dah ada channel dalam TV tu hanya sambungkan antena saja..sha pakai antena dalam rumah..

Cuci baju pun dah guna mesin..hari tu rumah bawah complain dia basah sebab sha jemur kain kan tak perah..maklumlah xda mesin..hahaha..now alhamdulilah walaupun hanya mesin basuh manual..sha tetap dapat cuci baju dengan bersih

See guys walaupun benda murah, function tetap sama..dari sebuah rumah yang kosong qlhamdulilah rezeki Allah beri kami keperluan untuk diisi pada rumah tersebut..

October 12, 2019

Saturday, October 12, 2019

3 Abdul

3 Abdul
Image may contain: 3 people, people sitting

3 Abdul | Assalamualaikum, kita throwback dulu gambar masa majlis akikah baby sazie (tengah) bersama abang dan adik, ala comel pula gambar ni macam ada cerita disebaliknya..korang rasa apa? haha sha rasa edan dan baby sazie macam nak pujuk ja baby adrian supaya jangan menangis kan..haha..sweet

Apapun umie doakan 3 abdul ni sentiasa murah rezeki, membesar dengan sihat dan bila besar nanti jadilah ustaz  atau pencetus ummah atau dai ka..perjuang agama Islam ya anak2 umie sekalian..hihi..nanti kita jumpa lagi ya..

October 11, 2019

Friday, October 11, 2019

Anak dah Setahun, Tapi tak Pandai Jalan?

Anak dah Setahun, Tapi tak Pandai Jalan?
Anak dah Setahun, Tapi tak Pandai Jalan? Assalamualaikum, hi, macam stress ja tajuk entry ni, haha, alhamdulilah edan dah setahun, tapi edan belum pandai jalan huhu..someone boleh teriak dekat telinga umie tak yang it's a normal until umurnya 18 bulan..gelisah betul anak belum pandai jalan ni..haha..dont push sangat, kesian baby..

Image may contain: 2 people, baby and close-up

Edan sekarang sha tengah selalu urut perlahan, secara bulatan dekat lutut dia, sebab ada dengar orang tua kata nak cepat berjalan setiap pagi urut lutut, alhamdulilah sejak sha buat tu, memang tunjukkan yang dia dah pandai berdiri, berpaut pada almari dan cuba lepaskan tangan dia, kadang2 kita sebagai ibu kena ransang juga anggota badan dan emosi dia, penat dia berdiri, kadang malas dia mau berjalan sebab badan tak stabil kan..

Tapi bila dengar mak mak yang anak dia dah pandai berjalan, tak menang tangan dan kaki kejar anak-anak terus sha angguk kepala haha..tadi nak sangat anak pandai berjalan, sekarang dah berjalan ahh rasa kau, kejar sampai kurus umie dibuatnya haha

Anyway, umie tenggah tunggu baby carrier order dekat shopee, wargghh tak larat nak angkat edan tanpa baby carrier, macam pikul beras 10kilo naik tangga 3 tingkat, baby carrier lama hilang entah ke mana. hoeply sampai besok ya..hihi

So, cepat ka lambat ka milestone anak masing-masing, just alert sampai tahap mana perlu jumpa doktor, jangan dengar sangat bawangan orang, yang ada cuma sakit jiwa haha..remind to myself haha..edan pandai jalan sikit masa ja lagi..haha..umie yang positif haha..






October 10, 2019

Thursday, October 10, 2019

Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis

Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis
Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis | Assalamualaikum, sha pernah juga google cari bank mana yang sesuai untuk memulakan perniagaan tanpa premis, agak sukar juga ya sebab semua bank memerlukan banyak kriteria termasuklah deposit RM10k, mana nak cari kan? aduh pening kepala peniaga kecil kecilan mencari deposit sebanyak itu, so sha tolong korang singkatkan masa memikirkannya, jom kita borak pasal akaun bank mana yang menyenangkan peniaga lagi-lagi peniaga yang tanpa premis macam sha ni hihihi.

Awal bulan Ogos lalu, sha dan suami decided untuk buat perniagaan tanpa premis, lalu kami pun urus trading lesen di Majlis Perbandaran Sandakan, sudah siap berurusan, kami terus proceed kepada pembukaan akaun bank, jangan guna akaun sendiri ya, better buka akaun bank untuk korang grab banyak benefit termasuklah loan dan memperbesarkan lagi perniagaan insyaAllah


So sha dah try tanya banyak jugalah bank area sandakan, mostly 3 hari waktu bekerja sha urus, then baru dapat buka akaun dengan CIMB

Image result for cimb

Sha langsung tiada kad CIMB, husband pun sama, so kami pergi cawangan dekat IJM, Batu 6, serahkan salinan trading lesen yang telah disahkan, dan mereka akan check CTOS, bila sudah clear, dorang akan panggil untuk pakej Insuranse dan Saving, tapi sha tak ambil pakej ni, boleh ja kalau nak dengar hihi.

Bila dah cerita-cerita dengan staff, dia akan suruh kita isi borang, IC, trading lesen original jangan tinggal ya, lepas siap semua, dia akan bagi kad ATM (cas RM15 akan ditolak pada deposit nanti), Cheque (ni terserah kalau korang mau pakai) sha tak ambil sebab 3x tendang, akaun terus tutup, ahh naya kau, then yang terakhir CIMB Click, ini buat sendiri.

Simple nya, tak sampai 1 jam dah siap..akaun dah aktif dan korang dah boleh mulakan perniagaan..sha nak cerita pasal bank mana yang bank songgeh tu (maybe next entry) terlampau banyak kriteria sampai bosan edan nak tunggu umie dia ni berurusan, tapi alhamdulilah settel semua masalah..hihi..hopely entry sha membantu ya..


October 9, 2019

Wednesday, October 09, 2019

Tutorial Buat Cop Bulat Syarikat menggunakan Ms.Word

Tutorial Buat Cop Bulat Syarikat menggunakan Ms.Word
Tutorial Buat Cop Bulat Syarikat menggunakan Ms.Word  | Assalamualaikum, lamanya sha tak buka laptop haha, selama ni update guna phone ja, so hari ni gigih nak buat cop syarikat memandangkan sha sekarang dah ada bisnes sendiri, tapi tanpa premis, itu nanti sha sharing..



Bisnes sha lebih kepada online, so no need real cop untuk sahkan apa2 dokumen, sebab office sha dekat rumah ja, so dokumen dihantar melalui whatsapp dan email, edit sikit dekat photoshop then send back, so sha perlukan softcopy cop bulat tu, mana nak buat ya?

Google punya google, terjumpa 1 sumber dari laman web ni, so memang senang cuma sha edit sikit ikut style sha hihi..hope dapat membantu korang yang tengah fikir macam mana nak buat cop syarikat sendiri, lepas ni dah boleh buat sendiri kan..

i) Buka Ms. Word dan klik blank document
ii) Pergi ke button insert dan button shapes
iii) pilih bentuk donut

i) adjust 2 bahagian yang di bulatkan mengikut size yang korang nak

i) pada button insert, korang cari button wordart
ii) pilih design word korang nak

i) selepas itu, korang taip nama syarikat, jika nak cantik tekan space 2x untuk memastikan ada jarak pada ayat, contohnya HEE DAN ENGINEERING (space 2x) SANDAKAN

i) adjust nama syarikat dan masukkan pada bulatan donut tadi
i) dah siap
ii) korang boleh mencipta sendiri logo syarikat dan letakkan pada tengah cop
iii) atau letak alamat atau no. hp atau pun no syarikat korang..

semoga bermanfaat



September 24, 2019

Tuesday, September 24, 2019

Happy 1st birthday EDAN

Happy 1st birthday EDAN
Happy 1st birthday EDAN | Assalamualaikum guys setahun berlalu maka hari ni genaplah usia edan setahun..maka genaplah juga setahun umie lahirkan edan..



hadirnya edan di rahim umie atas rasa cinta umie dan baba, mula2 kahwin dulu memang umie teringin terus ada anak..nekadnya umie jaga batas sebelum bernikah supaya darah daging yang dilahirkan sesuci cinta kami..alhamdulilah dengan izin Allah, maka harapan itu, dimakbulkan.

Time mengandungkan edan, umie kurang kena alahan, makan tidur semua ok, cuma diuji pada akhir peringkat kehamilan..namun kelahiran edan menepis semua mimpi ngeri..umie terkaku melihat lahirnya manusia kecil dari rahim umie

Allahu hebatnya ciptaan Allah..

Setiap detik umie dan baba tatang edan penuh kasih sayang sampailah edan berusia setahun.gelak tawa..tangis manja semua umie dan baba tak akan lupa

Edanlah penyeri keluarga kecil kami..erima kasih edan sebab senang sangat dijaga..makan tidur jalan semua baik belaka..senang umie dan baba tidur malam..dan sehingga hari ini..umie masih salurkan susu terbaik umie kepada edan..mudah2an edan membesar dengan sihat dan hebat

Muhammad fyirdhan uthman, ketahuilah bahawa edan penguhi pertama di rahim umie yang paling umie sayang dunia akhirat..amanat Allah yng tiada terhingga pasti umie akan jaga dan sayang selamanya..

Umie bertuah diberi peluang lihat edan membesar depan mata umie..insyaAllah besar nanti edan akan sayang dan jaga umie dan baba..

Happy 1st birthday edan..umie baba love u so muchh

September 15, 2019

Sunday, September 15, 2019

Dah dapat komen blog korang dah

Dah dapat komen blog korang dah

Assalamualaikum, guyss malam2 syok kan blog walking haha..sha update entry dua kesayangan sha dah lena dibuai mimpi, sha oula syok betul pulun BW yg lama dah xbuat sebab masalah tak dapat komen blog korang..

sha dah lama tak buka laptop, maklumlah ada anak aktif ni semua benda dia nak try haha..tak bole nampak umie mula buat kerja dia dulu yang buat..sudahnya tinggal gtu ja laptop, so ada HP senang sikit, dia main atau tidur bolehlah sambil2 baring tu up sikit entry panjang hahaha...

so sha lebih senang up entry dan balas komen guna HP..then bila google plus dah xda..baru perasan komen sha xmuncul..lama juga lah xsinggah blog korang..maaf tauu..

then tadi petang ada kawan blogger share siapa yang tak dpt up komen dkt blog boleh guna browser lain..sha apa lagi terus download apps tu dan try..sha tengah guna ni la..memang laju jika dibandingkan dengan google..

korang download browser puffin yg gmbr burung kaka tua tu..lepas tu layan blog cm biasa..siap..simple kan..hihi..

jom komen blog sha..nnt sha pulun komen blog korang hihi

September 14, 2019

Saturday, September 14, 2019

Idea jadikan buahan untuk kek birthday

Idea jadikan buahan untuk kek birthday
Idea jadikan buahan untuk kek birthday|Assalamualaikum, sha plan nak sambut birthday edan minggu depan ala kadar ja..maklum lah dia kan masih kecil lagi, so kek mestilah yang dia makan..sha terpikir mau buat kek dari buahan..asasnya tembikai..macam senang dan bujet kan?


Comel kan kek buah ni..mesti pandai main warna dan kreativiti..sha ada order word happy birthday so main cucuk ja nanti di atas kek..

Tak sabarnya umie nak buat hahaha..jom kita tengok pilihan umie nak combine mana satu untuk jadikan kek birthday edan nanti
 Pilihan 1. Ok ini nampak simple sangat hanya guna 4 buah ja..tapi kecil hihi

 Pilihan 2. Wah meriahnya kek buah ni..rasa syg pula nak makan hahaha..tapi sha suka blueberry yg tersusun tu..namapk cute ja
 Pilihan 3. Amboi sedapnya..rasa macam air koktail pula..susuan strawberry tu lawa kan..
 Pilihan 4. Ni mesti topping guna cream whipping..bole try tp edan bole ka makan? Ni umie sama baba deluan sapu krim dkt muka hahah

Pilihan 5. Ni ok..smua wrna ada..hiasan dibawah tu ctk ja kan

Ok nanti sha sharing sha pilih dan combine yang mana..semua pun nampak comel dan lapar haha..semua gambar credit to google..semoga dipermudahkan.

Saturday, September 14, 2019

Mendung Atau Jerebu?

Mendung Atau Jerebu?
Mendung atau Jerebu? | Assalamualaikum, cuaca 2 3 hari ni nampak agak suram, sha pun dah lama xbawa edan jalan2 pergi taman permainan..sebab edan kena selesma pula..mesti terjangkit oleh baba ni..selesma baba dah sembuh..oh iya sekarang musim jerebu kan..Sandakan pun terkena tempias nya..

Permandangan dari bilik, itu adalah airport sandakan..kelam ja cuaca kan..

Umie decide xmo keluar ari ni, lagipun baba kerja halfday..ingat mau pergi ninso cari barang..Tapi cuaca xbagus pula huhu


So kita tutup tingkap, dan pintu, duk dalam bilik ja hari ni..on penapis udara..jom tidur hihi

Moga2 jerebu ni tidak buatkan mood kita jadi 'mendung'..hihi..happy selalu tauu

September 13, 2019

Friday, September 13, 2019

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang
Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang| Assalamualaikum guys..hari tu edan ikut hantar makcik nya pergi sambung belajar dekat UMS kk, so singgah dekat kundasang, 1 tempat dimana memang menjadi favourite place umie iaitu tempat lembu2 new zealand berada hihi..dah berkali kali jugalah umie singgah sini tak pernah jemu..kali ni dengan baba dan edan


Sadly masa mau pergi kk, edan sakit, selesma, batuk dan demam..so edan xbole lama2 dekat sini cuaca pun tak bagus sangat..tapi niat umie nak bawa edan jalan2 tengok lembu pada bulan 9 ni tercapai hihi bulan kelahiran edan tau bulan ni..alhamdulilah..lepas ni nak jalan2 pergi Kk lagi bulan 12 ni sempena birthday sha dan 2nd anniversary

Adik ipar sha yang sambung belajar tu..gud luck sarah

Edan dan keluarga sebelah baba..

Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang xpernah mengecewakan pengunjungnya..balik dari sini mesti dapat banyak gambar menarik dengan view yang sangat cantik..banyak lagi tempat korang boleh kunjung di kundasang ni..



August 8, 2019

Thursday, August 08, 2019

Tak dapat komen blog korang

Tak dapat komen blog korang
Assalamualaikum, hi guys, seriusly sha dapat tahu yang komen sha tidak timbul pada blog korang, itupun selepas sha pulu komen byk2 dkt blog yg singgah di blog sha..pelik bin ajaib la..awat pula tak dapat komen ya? Sebab sha dah tak pakai google plus ka cmna? Atau sebab sha komen pakai HP ja?? Hahaha lama betul lah sha baru nak aktif balik..hopely problem cepat solved..sha tengah banyak masa ni nak BW blog korang hihi..


Belanja gambar edan tengah syok tidur hihi..korang jemput komen entry sha pasal edan tumbuh gigi..tq in advance

August 5, 2019

Monday, August 05, 2019

Lirik lagu Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip

Lirik lagu Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip
Assalamualaikum, pagi pagi begini edan memang akan tidur dengan lagu, lagu pilihan umie untuk dia dah set awal2 dalam playlist Nisa Sabyan tu..

tiba2 pula keluar lagu Hafiz yang baru..taklah baru sangat tapi sha feeling pula alahai romantik nya lagu ni hahaha..ehh lagu ni khas tuk isteri dia kan..rasa di awang awangan pula dengar lagu ni sambil tutup mata pegang tangan suami..haha suami kita kerja wakk

So sha nak share feeling tu dekat korang..korang suka tak lagu ni?


Kan ku cerita pada semua
Kisah cinta antara kau dan aku
Agar semua tahu
Dan tak akan dekati dirimu
Andainya mampu kan ku ukir
Namamu dan namaku di bulan
Agar satu dunia
Melihat restui cinta kita
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Ku pernah rasa
Kau kan pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Kan ku seru dunia
Berdoa kau kembali pada diriku
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Kisah cinta kau dan aku
Kekal selamanya
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Monday, August 05, 2019

Ungtunglah ada Blog

Ungtunglah ada Blog
Assalamualaikum, good morning guys..selamat bekerja korang, jangan monday blues tauu..hahah..korang kalau monday blues hujung bulan ada juga bikin isi dompet tu ahh..haha xapa rezeki masing2 kan..rezeki sha tak berkerja tapi dapat tengok anak sendiri membesar depan mata..tapi sha hanya ada blog ja..untung kan haha



Semalam sha tengok balik entry masa mengandungkan edan, sharing pasal edan dilahirkan, edan kena kuning, edan warded..ya terasa betul cepatnya masa berlalu, seingat sha tahun lalu sha kehulu hilir jalan dengan keadaan sakitnya kena jahit..sekarang edan dah 10 bulan dah..nasib baik ada up entry dalam blog ni, boleh lah baca bila lapang

Untungkan bila ada blog..

Sebab apa yang kita taip, akan tersemat sampai bila dekat dalam ni, walaupun ingatan kita ni kuat tapi ada juga seinci tu kita akan lupa..

So mereka yang pernah gunakan khidmat blogger memang sangat tak rugi..entry memang akan stay dekat google until entry kena deleted..

August 4, 2019

Sunday, August 04, 2019

Edan 9 Bulan, Gigi Dah Tumbuh 6 Biji

Edan 9 Bulan, Gigi Dah Tumbuh 6 Biji
Assalamualaikum guys, budak edan umur 9 bulan dah tumbuh 6 biji gigi, 4 di atas, 2 dibawah, seingat sha umur dia 6 bulan lepas injik dia tumbuh gigi 2 sekali gus dekat bawah, mula-mula memang syak dia tumbuh gigi sebab timbul putih2 dekat gusi nya, kuat mengigit tu jangan cakap lah haha, umie dia ja teriak menangis tiap malam kena gigit time menyusu, lagipun dia kuat berliur..memang ramai yang cakap dia akan tumbuh gigi..sebab dah banyak tanda2 menunjukkan dia mau tumbuh gigi

gambar edan 10 bulan

Ada satu kakak di facebook share satu petua iaitu, sapu gusi nya dengan jari telunjuk dengan selawat ke atas Nabi 3x gusi atas dan bawah, sebab? mau mengelakkan dia dari meragam, sakit demam dan cirit birit..alhamdulilah memang sha amalkan petua ni berbanding dari petua orang tua yang lain, entah mengarut ka tak sapu emas di gusi nya? jap binggung sha nak buat haha..ada lagi minum minyak ular untuk elakkan dia demam hihi..setakat ni 2 ja yang sha dengar, sha tak follow sangat, iyakan saja..

Demam tu perkara biasa bagi bayi yang tumbuh gigi, itu refleksi kepada perubahan, jangan risau sangat, cek suhu ja..jangan sampai 37 keatas itu kena jumpa doktor, edan setakat ini belum pernah minum ubat demam, kalau boleh elakkan lah sebab baby bawah 2 tahun kan, kesian tengok dorang makan ubat, that's why sangat penting susu ibu..

Edan asal tumbuh gigi memang akan tumbuh 2 ketul sekali..tapi kali kedua tumbuh gigi besar dia jarang pula hahaha..sha ada google sebab edan belum jumpa doktor gigi lagi, katanya, mommy jangan risau, gigi susu tak kekal, dewasa nanti gigi akan rapat..kata mama sha ok apa gigi jarang lambat buruk..iyaka?

August 3, 2019

Saturday, August 03, 2019

Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi

Lama sha menghilang dan Pindah Rumah Lagi
Assalamualaikum, lama sha menghilang kan..asal ja lambat up entry memang akan timbul entry macam ni, haha dah berhabuk bersawang blog sha, sayang sangat blog terbiar, rindu mau up entry pasal edan, pasal rumah baru, eh sha pindah lagi tau haha..kali ni pindah di Batu 7, Taman sejati, alhamdulilah dapat rumah yang selesa dari yang sebelum ni, walaupun harga sewa sama..berbaloi sha pindah tau, dapur cantik yang paling penting ahh..

belanja 1 pic umie dan edan

Sha bukan sibuk jaga edan ja, tapi internet line tiada dekat rumah lama, terpaksa terminate postpaid Umobile, tapi sha tetap pakai prepaid, sebab sayang mau tukar line sebab Umobile ni lah yang paling jimat dan murah jika dibandingkan dengan telco yang lain.

So sejak pindah di rumah baru, alhamdulilah line tip top, lancar ja..walaupun sha pakai prepaid lagi best top up ja, langgan data RM12 untuk seminggu dapatlah internet dan call unlimited, nanti habis just renew ja balik, kira punya kira RM48 la kan sebulan, jimat tak? haha

Ok berbalik pada rumah baru sha, sewa masih RM450 murah kan? harga rumah sewa sekarang makin mahal tau, sha beruntung dapat rumah sewa murah macam ni, dengan dapur ada kabinet atas bawah, lantai tiles, bilik utama ada air cond, ada meja belajar dan ada almari perhiasan, kalau nak dibandingkan dengan rumah lama memang kosong habis walaupun rumah lama tingkat 1 air super laju, mati 3 hari pun tak sedar haha..sebab cepat refill, itu ja lah masalah rumah baru, tingkat 3 air kureng sikit naiknya..lambat mau penuh tangki..maka bersabarlah hahaha

Deposit sha dapat 1+1 tambah utilities RM100 so semuanya RM1000 ok set dengan owner terus bagi deposit on the spot, sebab husband suka rumah tu, hihi alhamdulilah dipermudahkan kami pindah dan sekarang di rumah baru dah..

Alahai penatnya mengemas haha..slowly sha kemas dan buat pembersihan..ahh itu yang busy sikit..kena tunggu edan tidur baru dapat buat kerja..esok dah janji dengan husband jangan pergi mana-mana set masa untuk kemas rumah haha..

April 23, 2019

Tuesday, April 23, 2019

Kedai Cuckoo ONLINE sha

Kedai Cuckoo ONLINE sha
Image may contain: text

Assalamualaikum hi guys, beberapa hari lagi nak puasa, meh nak cerita sikit tetang periuk cuckoo ni,

Percaya tak kalau sha cakap 2 periuk ni boleh 'bangun' siapkan makanan sahur korang?? 

Ahhh... Betul lah..hanya set timer pada periuk ni.. Dan dia akan masak atau panaskan lauk on time.. 

Bajet RM50 dan RM70 untuk 24 bulan


senang lah sahur korang nanti kalau nak masak tak perlu nak bangan panaskan, periuk ajaib ini tolong masakkan nanti..

lagi satu, beli barangan cuckoo sekarang tak perlu bagi dokumen, korang just beli dekat kedai cuckoo online sha, hari ini order, besok terus sampai senang kan?


just klik link diatas ya..

selamat membeli hihi

April 22, 2019

Monday, April 22, 2019

Resepi Kek Sarang Semut Menggunakan Periuk Cuckoo

Resepi Kek Sarang Semut Menggunakan Periuk Cuckoo
Image may contain: food

Assalamualaikum, dekat nak puasa ni bolehlah try resepi simple kek sarang semut aka kek gula hangus, kali ni sha try guna periuk Black HN10 Cuckoo, perghh hebat sekejap ja dah masak tau, hasil nya memang terbaik..terima kasih Cuckoo

Bahan-bahan
Gula hangus 1 cawan
Tepung 1 cawan stgh
Susu pekat 1 tin 
3 sudu mkn majerin
1 sudu mkn soda 
1 sudu mkn baking
1 cawan air
4 biji telur

Caranya
1. Hanguskan gula guna api sederhana perlahan. 
2. Bila sudah cair dan perang, masukkan air  
3. Bila gula sudah larut, tutup api dan masukkan butter, biarkan sejuk pada suhu bilik. 
4. Blender telur 10 minit atau kacau sampai sebati. 
5. Masukkan susu pekat kacau hingga sebati. 
6. Masukkan soda bikarbonat dan baking powder.
7. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit, kacau sampai sebati (guna mixer pun boleh). 
8. Akhir skali masukkan air gula yg sudah disejukkan, kacau higga sebati atau smpai tidak berketul (guna mixer). 

Kemudian masukkan dalam periuk cuckoo dan set kan button oven, set masa 20minit dan siap

# untuk periuk ini, ada button khas untuk kek, tapi kalau nak ranggup diatas kek guna button oven..simple kan..nasib ada cuckoo..hihi

April 21, 2019

Sunday, April 21, 2019

Sepupu Edan

Sepupu Edan
Assalamualaikum guys, edan kalau diikutjab kan sebelah adik beradik sha memang banyak sepupu, latest edan cucu ke 9 dari 10 orang tapi yang sebelah baba dia, just ada seorang sepupu sahaja memang semirip dengan muka edan, anak adik husband sha..

Image may contain: 2 people, people smiling, baby

Nama sepupu edan Dato Ryzal, eh lelaki ka? ingatkan perempuan tadi, haha..yup edan hanya ada 2 kakak sepupu ja, next adik edan maybe kan..umie haha..insyaAllah..


April 11, 2019

Thursday, April 11, 2019

Kerjaya ku Di Cuckoo

Kerjaya ku Di Cuckoo

Assalamualaikum, hi guys, ok blog sha rasanya hambar kebelakangan ni, adapun entry pasal edan, so far ok, tapi mood ke laut la pula, so sha decide nak buatkan entry blog ni simple, sahaja, memandangkan sha masih suri rumah sepenuh masa, just jaga edan at the same time eyahh Im blogger yg kurang nak aktif haha, mungkin sebab dah jadi mak haha..alasan tak boleh pakai..orang lain pun beranak juga, tetap aktif blog, jeles sha tauu..

So kerjaya sha nak share dekat korang, bukan mau hasut nak join tau, ini entry santai ja, sambil2 ayun edan, actually sha dah mula join sejak bulan 1, tapi xla aktif sangat sebab masih busy jaga edan, haha alasan lg, sebab edan masih kecil kan, terpengaruh dekat husband yang baru beberapa bulan join mampu dapat sales 10 net wahhh..masyukk..

Benarlah kata orang usaha tangga kejayaan, kami dah bergabung tenaga kumpul sales, of cos bukan mudah, kena menghadap hp dan laptop setiap masa, nak curi masa, terkejar2 dengan kerja hakiki lagi, guys sha suri rumah, bukan goyang kaki tau, cuci kain pakai tgn, masak semua sha buat sendiri memandangkan dah ada rumah baru, rumah pun belum kemas lg haha..

Apa sha nak kata, yang penting usaha, tawakal dan berdoa, insyaAllah Allah nampak, apapun bisnes yang kita join memang kena consider yg di Atas sana, dia pemberi rezeki, tapi kalau dah join, cepat give up, tak buat kerja..mana ada sales haha..kan

Sha harap dengan cuckoo ni dapat membantu masalah kewangan kitaorg, sekarang pun semuanya perlukan duit, lagi2 edan nak membesar kan, banyak keperluan nak sedia kan..yang mak mak juga melopong, dalam hati tak apalah asal anak aku dapat yang terbaik untuk ku..ko tak nak ka? hihi

banyak lagi sha nak share, sikit2 la nak kena paksa hati hadap blog untuk terus update, sayang tau domain bayar sampai 2021 kalau blog hambar kann..hihi

siapa nak join cuckoo, eh kata tadi tak paksa haha..kot la kan nak join ka nak beli cuckoo ka, sha cover ja seluruh malaysia, simple

ni nah pergi kedai online sha, shopping dekat sana..

https://store.cuckoo.com.my/estore/familykitchen/

cau cin cau..
wassalam

March 22, 2019

Friday, March 22, 2019

Edan kena warded

Edan kena warded
Assalamualaikum, sha baru keluar ward kemarin sebab edan demam panas dan cirit birit berdarah sejak selasa tu.


Al kisahnya ini kali pertama edan demam mencecah 37.6, disertai dengan cirit birit lebih dari 8kali sehari, lagi teruk terdapat sedikit lendiri bercampur darah dekat najis edan..ibu mana tidak risau walaupun ramai yang cakap edan dalam proses nak ringan kan badan memandangkan dia sudah mula bertiarap dan mau masuk umur 6 bulan

Pengalaman pertama kali warded sangat pahit buat umie dan edan, bila nampak edan kena jarum ambil darah kedua2 tanganya dan edan sangat trauma bila nurse mula pegang tangan nya..manatah nya 4x edan kena jarum, nak salahkan nurse tak pandai ambil darah pun susah nak cakap, sha lagi suka pakar yang buat..steady ja edan..

Maafkan umie nak, umie terlalu careless bab makan sedangkan umie masih breastfeed edan sepenuhnya, dan juga careless dalam kebersihan mainan edan..memandangkan edan sudah mula suka memasukkan semua benda kedakam mulut.

Doktor syak edan ada jangkitan kuman menyebabkan cirit birit yang kerap..maafkan umie nak..ermm

Sehingga hari ini edan masih berak, tapi warna najis sudah bertukar warna kuning..kesian anus edan merah dan berbadas..

Korang ada petua tak untuk hilangkan cirit birit dan sembuhkan badas ni?

Doktor memang sarankan kerapkan bfeeding..dan minum air garam tuk gantikan air yang hilang dalam badan edan dan ada bekalkan cream khas untuk badas.

Hopely edan cepat sembuh nak.

March 8, 2019

Friday, March 08, 2019

Pindah Rumah Baru

Pindah Rumah Baru
Assalamualaikum guys..minggu yang sibuk yang amat, mengemas, berangkut dan mengemas kembali, finally sha duduk rumah sendiri

Sebelum ni sha tinggal quarter husband, then pindah ke rumah ipar sha..tumpang sekejap tunggu edan besar sikit baru pindah..tunggu punya tunggu dekat 5 bulan juga baru dapat pindah hihi..



Rumah idaman sha..pink color, tapi kami sewa rumah ja, rumah apartment biasa2 ja..hihi..tak apalah kan yang penting susah senang sendiri ja yang tahu..betul kan?? Part yang pemalas tu laki bini dan anak ja sendiri tau, kalau tinggal dekat rumah orang lain..kena control macam macam..so better duk rumah sendiri tak kiralah menyewa ka..beli ka..

Dah masuk bulan 3, entry pun tiada lagi huhu..bulan lalu 1 entry ja update alahai..ni la simptom mak mak kan..haha

Okla nak sambung kemas lagi..nanti sha story pasal edan ya..
Cau cincauu

February 13, 2019

Wednesday, February 13, 2019

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita
Image may contain: drink

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita | Assalmualaikum guys..lama sha menyepi, mesti nak bagi alasan edan lagi la ni? haha pengurusan lebih kepada edan sekarang ni, lagi-lagi edan sekarang dah pandai tukar-tukar perangai..haha nak tidur kena popok dia, nak susu tak nak berenggang dengan umie dia..puhhh tough jadi ibu sebenarnya, so sha tabik pada blogger yang jadi ibu kepada 2-3 anak dapat update blog juga..tepokkkk..hihi

Ok sebenarnya sharing pada hari ini berkenaan air kosong kalau istilah kami, ait mati, air putih yang dimasak. kajian mendapati bahawa air yang diminum pada masa yang sesuai dapat membantuk sistem dalam badan kita.

Thats why kenapa kita disarankan meminum air sekurangnya 6 gelas sehari, agar kulit kita tidak kering, sistem dalam badan pun bergerak dan lain-lain lagi

Sha sebagai ibu yang menyusukan juga perlu minum banyak air, sebab edan kecil lagi, so memang perlu, dalam 2-3liter sehari. Untuk ibu mengandung juga digalakkan minum air yang banyak, jangan takut kepada mitos minum air banyak ketuban jadi banyak juga, itu semua karut hihi, malah ianya menghindari dari masalah baby dalam kandungan lambat mendapat nutrisi.

Tapi ingat air kosong yang dimasak sahaja tidak memberi jaminan air yang terkandung benar-benar bersih dari bahan-bahan karat dan sebagainya, maklumlah paip sekarang dah lama kita pakai, so karat memang tak boleh nak cakap kan.



Tapislah air yang korang minum dengan penapis air, sekarang banyak yang mampu milik serendah RM75.47 sahaja sebulan, kalau nak pasang boleh roger sha, sha antara seller yang menjual penapis air jenama Cuckoo

No photo description available.

Nak tahu lebih lanjut boleh whatsapp sha https://wa.me/60128427478 untuk dapatkan promosi, terhad kepada 10 orang sahaja.

January 7, 2019

Monday, January 07, 2019

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com
Monday, January 07, 2019

Printcious - Jadikan Hadiah Korang Ekslusif

Printcious - Jadikan Hadiah Korang Ekslusif
Printcious - Jadikan Hadiah Korang Ekslusif | Assalamualaikum guys, korang nak tahu tak satu laman web yang boleh jadikan hadiah korang ekslusif hanya dengan harga yang berpatutan? eh mestilah nak kan, lagi-lagi yang suka shopping online macam sha hihi..teruja tak? meh sha nak share dengan korang laman web mana yang boleh jadikan hadiah korang ekslusif.


Peningnya nak cari hadiah yang simple tapi ekslusif, korang nak tahu Printcious adalah salah satu laman web yang memudahkan korang mencipta sesuatu hadiah dengan design sendiri, banyak pilihan hadiah korang boleh buat design dekat situ..

oh ya, sha nak bagitau yang Printcious kini available di Singapore, Australia dan New Zealand..wah tahniah buat Printcious yang kini sedang melebarkan sayapnya ke serata dunia..hebat hebat..ok kita sambung cara nak purchase dekat laman web printcious :)

Macam-macam korang boleh pilih nak design yang mana satu, tapi mouse pad ini rare sikit, sha ambil contoh, korang bole design gambar family atau anak dekat mouse pad ni, lepas tu tengah stress dengan kerja dekat office, cair bila tengok gambar comel family atau anak tadi, terus jadi pemangkin semangat untuk kerja, ini bagus kalau nak hadiahkan pada baba edan hihi..

Cara untuk mendaftar :-

1. Klik website --> https://www.printcious.com/my

2. Login mudah dengan facebook atau guna manual pun boleh, sha link kan kepada account facebook senang ja dah login hihi.



Untuk login hari ini akan dapat 50% off dan free shipping above RM60, so cepat-cepat fill in korang punya details dan alamat, senang nak purchase nanti tinggal klik proceed ja haha..lagi satu kalau birthday korang tak lama lagi, baik betul Printcious ni, bagi code voucher dekat korang, sob sob, birthday sha dah lepas tauu huhu kena tunggu bulan 12 lama lagi, tapi tak apa sha dah dapat 50% off tadi time login haha..dah boleh start design hadiah..

Voucher 50% off korang boleh tengok dekat Message, klik pada button shop now untuk claim semua barang yang available untuk 50% off tu



Dan sha decide untuk hadiahkan edan baby romper hihi, suka sangat nampak edan pakai romper, nampak tegap bahagian paha tu haha, cadang nak beli 3, untuk 2 orang anak bff sha juga, sha belum bagi hadiah lagi ni..haha, so memang ngam sangat beli dekat Printcious kan, oh ya..warna putih sahaja yang availabe, sokay putih kan suci hihi..untuk saiz sha pilih yang paling besar sebab edan dan kawan-kawan sudah semakin besar..kalau longgar sikit pun tak apa yang penting edan dan kawan-kawan  pakai, senang hati umie tak membazir voucher umie ni ahh hahaha.


Ok dah siap design simple umie untuk edan, kawan-kawan edan sha buatkan juga tapi ikut nama dan tarikh lahir masing-masing..nanti sha buat review dekat korang bila dah sampai nanti, sha nak sambung design lagi ni..haha, excited pula kan..maklumlah manfaatkan diskaun yang ada..

oh ya pembayaran boleh melalui band yang tersenarai dibawah ini


selesai bayar tunggu ja la barang korang sampai, pihak Printcious hantar menggunakan aramex , pastikan alamat korang betul ya..

untuk info korang boleh check it out dekat sini


Simple Blogger Jump to Top Button Plugin