Showing posts from 2019

Top 5 Malaysian Street Food Inspired from Chinese

Top 5 Malaysian Street Food Inspired from Chinese | Assalamualaikum, cerita pasal makanan, Malaysia memang sangat terkenal dengan kepelbagaian jenis makanan, …

Read more

Link Sample Susu Percuma

Link Sample Susu Percuma | Assalamualaikum mommy out there, mesti korang pun macam sha tengah fikir nak bagi susu jenama apa dekat anak, mana fikir lagi susu tu sesuai …

Read more

Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com

Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2020 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 3.00 petang 24/12/201…

Read more

Setelah sekian lamanya, Header Baru

Assalamualaikum, seiring dengan tahun baru nak mula sikit masa ja lagi, sha pun terasa nak ja ada header baru..nak buang mood lama..so tercipta lah header ya…

Read more

Blog sedang dibaikpulih

Assalamualaikum, mesti korang terkejut apasal la buka blog opzzpinky jadi warna putih semua ni..haha sha tengah tukar baju blog..rasa nak hias simple ja ni mesti sebab u…

Read more

1ST GIVEAWAY BY YYSELLA

Assalamualaikum, sha rasa dalam 2 3 bulan ni memang jarang sangat nak join GA, so sha nak support 1st GA ni hopely bertuah lah ya..korang boleh join dengan klik lin…

Read more

Sinopsis Kampung People

Sinopsis Kampung Peopl e | Assalamualaikum, ramai orang cakap drama ni happening..best dari drama melayu yang lain..actually sha pun baru nak marathon episode 1 best…

Read more

Terlepas tengok Chandra Nandini? Jom Tengok Online

Terlepas tengok Chandra Nandini? Jom Tengok Online | Assalamualaikum, hi peminat Chandra Nandini..haha kita genk, hari ini ada tau, korang jangan lupa tengok pula,…

Read more

Happy 2nd Anniversary

Happy 2nd Anniversary | Assalamualaikum, eh tak sedar dah 2 tahun bersama..aishh cepatnya masa berlalu kan b, sha ingat lagi, 2 tahun yang lalu pada 22.12 iaitu hari ju…

Read more

Unifi Dah Pasang

Unifi Dah Pasang | Assalamualaikum, alahai rindunya dengan blog, lama betul sha tinggalkan tanpa entry, dekat sebulan juga, itupun selepas sha tukar sim kad ke Tune Ta…

Read more

Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysian

Kekal Cantik Dan sihat Dengan 30 days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia | Assalamualaikum, alhamdulilah hari ini sachet terakhir untuk 30 hari minuman hydrolyzed colla…

Read more

Patung Bunny

Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan main, ini bukan patung bunny bi…

Read more

Berus gigi Edan

Assalamualaikum guys, sha baru berpeluang nak update entry hahaha..memandangkan masa tidur edan lama sikit hari ini..so jom baca blog sha jap ya.. So entry kali in…

Read more

Kaki tiba-tiba jadi sejuk

Assalamualaikum guys malam ni sha tak dapat tidur bukan sebab kaki sha sejuk, tapi sebab belum mengantuk lah haha..yes kemarin sha tiba-tiba mengalami masalhah ni, of co…

Read more

People Changed

Assalamualaikum, selepas entry semalam..sha rasa bersyukur dan lega..keadaan tak selamanya 'kosong'jika tak berusaha..begitu juga dengan orang, orang akan sentia…

Read more

Dari Sebuah Rumah yang Kosong

Assalamualaikum, Alhamdulilah malam ni ada free sikit, mau share something yang sangat menyentuh hati sha..kisah dari sebuah rumah yang kosong perlahan2 terisi, walaupun…

Read more

3 Abdul

3 Abdul | Assalamualaikum, kita throwback dulu gambar masa majlis akikah baby sazie (tengah) bersama abang dan adik, ala comel pula gambar ni macam ada cerita dise…

Read more

Anak dah Setahun, Tapi tak Pandai Jalan?

Anak dah Setahun, Tapi tak Pandai Jalan? Assalamualaikum, hi, macam stress ja tajuk entry ni, haha, alhamdulilah edan dah setahun, tapi edan belum pandai jalan huhu..so…

Read more

Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis

Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis | Assalamualaikum, sha pernah juga google cari bank mana yang sesuai untuk memulakan perniagaan tanpa premis, agak sukar juga ya seba…

Read more

Tutorial Buat Cop Bulat Syarikat menggunakan Ms.Word

Tutorial Buat Cop Bulat Syarikat menggunakan Ms.Word   | Assalamualaikum, lamanya sha tak buka laptop haha, selama ni update guna phone ja, so hari ni gigih nak buat cop…

Read more

Happy 1st birthday EDAN

Happy 1st birthday EDAN | Assalamualaikum guys setahun berlalu maka hari ni genaplah usia edan setahun..maka genaplah juga setahun umie lahirkan edan.. hadirnya ed…

Read more

Dah dapat komen blog korang dah

Assalamualaikum, guyss malam2 syok kan blog walking haha..sha update entry dua kesayangan sha dah lena dibuai mimpi, sha oula syok betul pulun BW yg lama dah xbuat …

Read more

Idea jadikan buahan untuk kek birthday

Idea jadikan buahan untuk kek birthday|Assalamualaikum, sha plan nak sambut birthday edan minggu depan ala kadar ja..maklum lah dia kan masih kecil lagi, so kek mestilah…

Read more

Mendung Atau Jerebu?

Mendung atau Jerebu? | Assalamualaikum, cuaca 2 3 hari ni nampak agak suram, sha pun dah lama xbawa edan jalan2 pergi taman permainan..sebab edan kena selesma pula..mest…

Read more

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang

Edan Ke Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang| Assalamualaikum guys..hari tu edan ikut hantar makcik nya pergi sambung belajar dekat UMS kk, so singgah dekat kundasang, 1 te…

Read more

Tak dapat komen blog korang

Assalamualaikum, hi guys, seriusly sha dapat tahu yang komen sha tidak timbul pada blog korang, itupun selepas sha pulu komen byk2 dkt blog yg singgah di blog sha..peli…

Read more

Lirik lagu Kisah Cinta Kita - Hafiz Suip

Assalamualaikum, pagi pagi begini edan memang akan tidur dengan lagu, lagu pilihan umie untuk dia dah set awal2 dalam playlist Nisa Sabyan tu.. tiba2 pula keluar la…

Read more

Ungtunglah ada Blog

Assalamualaikum, good morning guys..selamat bekerja korang, jangan monday blues tauu..hahah..korang kalau monday blues hujung bulan ada juga bikin isi dompet tu ahh..ha…

Read more
Load More That is All