Anakku Ikut Muka Babanya - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

December 8, 2018

Anakku Ikut Muka Babanya

Anakku Ikut Muka Babanya | Assalamualaikum hi guys hihi, lagi cerita pasal edan, sejak lahir lagi semua orang cakap muka edan sebijik macam muka babanya, kecuali lesung pipit dikedua pipinya, itu ikut umie haha, baba dulu masa lahir pun putih, tapi lawan lah putih dengan umie :P so memang orang akan cakap putih edan ikut umie, tapi nyata lagi bersuluh, anakku ikut muka babanya huhu



Sha tak kisahlah edan ikut muka babanya, jangan ikut muka song jong ki pula, kang marah baba nanti haha, ala sha bukannya suka tengok korea pun time mengandungkan edan, tapi sha suka tengok mawar rasyid, sampai sekarang suka tengok dia..cantik kan dia, alhamdulilah sekarang dia pun tengah mengandung, dia suka tengok sha tak time dia mengandung? hahaha kenal pun takk :P

Berbalik pada topik muka ikut baba nya, ada sesetengah bangsa dekat Sabah mengatakan kalau anak lelaki sama muka dengan baba nya = panas, dalam pemahaman sha, anak akan ikut perangai bapanya, kalau bapa seorang pemarah maka mewarisilah sifat tersebut, maafkan sha kalau maksud tak sama, hihi, jadi diorang cakap anak tadi tu kena jual dekat orang, macam contohnya edan ni kan sama muka dengan baba, jadi sha jual edan dekat aunty edan dengan harga RM1, untuk kasih lepas syarat ja, tapi sha tak pasti pula kalau betul ka tidak nya haha, sha belum try lagi 

Dan ada juga sha dengar kalau anak ikut muka babanya, maksudnya cinta baba tu lebih kuat dekat umie hahaha, gelak jantan jap..tapi kalau betul pun apa salahnya kan, bagus lagi cinta baba kuat dekat umie dari dekat orang lain?? ahh naya kauu..

Update edan hari ni dah 2bulan 2 minggu, berat dah 6kg hahaha, tapi kan best tau ada anak ni, rasa sejuk ja hati tengok dia membesar, lagi-lagi edan ni dah besar sikit banyak ragam buat kita tercuit hati, sekarang dah pandai berbual, tengok siling pun boleh ketawa sendiri apatah lagi time tidur pun boleh senyum, alahai anakk..

Sekarang pun tengah senyum-senyum dalam tidur, kantoi eh umie sedang membawang edan hahaha..kalau edan besar nanti boleh baca blog umie, umie sayang edan sangat-sangat..

2 comments:

  1. iya selalu dengar gitu...jual supaya nda selalu sakit..mcm anak kakak...

    ReplyDelete
  2. Samalah dengan yang Mrs. A dengar kalau anak lelaki ikut muka ayah depa panas, begitulah sebaliknya kalau perempuan ikut muka ibu pun panas jugak.
    Wallahualam.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin