Sakitkah Kontraksi? - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 22, 2018

Sakitkah Kontraksi?

Sakitkah Kontraksi? | Assalamualaikum guys, morning, umie edan kembali mengimbau kenangan manis melahirkan edan, hihi siuk bah throw back ni, rasa nak mengandung lagi pulak tapi nanti lah tunggu edan besar sikit kan b hihi..kawan sha banyak tanya, ok memandangkan kawan-kawan sha subur mengandung sama tahun dengan sha memang ramai yang bertanya sakitkah kontraksi? hahaha..hanya mampu ketawa dalam hati, sakit ka?? ermm

Related image
pic credit to google

Kawan sha yang tanya tu mostly dah beranak, due date kami pun beza beberapa minggu ja, so entry ni sha saja-saja mengimbau kenangan sebab ternampak post sakitnya kontraksi huargghhhh..haha..kena alami baru tahu sakit ke tak, tapi ada ja time beranak tiada kontraksi berlaku, macam ibu mengandung katil depan sha, dah 8cm releks ja dia tengok sha meraung, sedangkan bukaan baru 4cm huhu kannn ada kann..

Berbalik kepada tajuk entry ni, sakitkah kontraksi? pada sha, sha sudah alami sakitnya itu saat mengandungkan edan minggu ke 32 korang boleh baca dekat >>>sini<<< tapi guys, sakit kontraksi saat melahirkan itu lagi dahsyat tau ngakk..sha sahaja alaminya start jam 10 malam sampai 4 pagi, dalam 6 jam guys bayangkan malam itu sha langsung tak tidur dek kerana sakitnya hendak melahirkan huhu

Tapi walaupun sakitnya kontraksi, sha tak lepas untuk berzikir kepada Allah dan Rasul, sha masih dalam keadaan sedar waktu kesakitan melanda, walaupun husband sha tak nampak bertapa sakitnya sha pada malam itu, sha tetap harap dia tak mengalaminya, huhu..tapi sesudah sha cerita bertapa sakitnya kontraksi itu, sha harap dia lebih menghargai ibu dan isterinya sebagai wanita yang melahirkan dia dan zuriatnya.

Guys, sakit beranak adalah sakit kedua selepas mati, korang kena sentiasa sedia dari segi mental dan fizikal, banyakkan baca ilmu2 tentang sebelum bersalin, banyak sangat membantu, insya Allah.

Pada semua ibu-ibu yang mengandung sha doakan korang dipermudahkan bersalin..amin

3 comments:

  1. akak 2 kali bersalin induce..sakit kontraksi induce adalah sakit yg tak tertahan..sampai takleh bernafas..gegar katil2..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Setiap orang Ada pengalaman yang berbeza kan

    ReplyDelete
  3. dpt ku bayangkan sakit..sdgkan PMS pun sakit bikin gulin2 suda kan.hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin