Datang Bulan ketika sedang Berpantang - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 5, 2018

Datang Bulan ketika sedang Berpantang

Datang Bulan ketika sedang Berpantang | Assalamualaikum, alhamdulilah besok genap 44hari berpantang..besok ok..sekarang belum lagi haha..saja tengah free susu kan edan teringat minggu lalu darah banyak macam datang bulan..emm iyaka sha datang bulan?time berpantang?



Sha memang bab ni zero pengalaman haha semestinya la kan baru ja bersalin..adoi sha ni pun..seingat sha 20 hari memang darah nifas tu tinggal sisa baki ja..bau perghh hebat..haha rasa takut pun ada..tanya punya tanya memang darah nifas ada bau sikit..sha pun rasa happy nak habiskan 44hari..

Tiba-tiba masuk edan sebulan seminggu lagi nak habis pantang..darah datang pulak..aishh..banyak pula tu..3 hari datang siang malam sekali dengan pakej sengugut..bila dah lepas 3 hari 2 hari terakhir siang ja ada itu pun tinggal sisa ja..sha memang syak oww mesti datang bulan..tapi iyaka datang bulan? Macam awal ja haha..

Kawan sha cakap tak mustahil sebab lain orang lain ragam nya haha..so sha pun plan dengan husband tuk ambil ubat perancang..ermm kemarin dulu lupa makan sebiji..apa ya kesan nya? Hahaha..

Ok itu ja..korang jawab ya..bagila respond sikit dekat umie newbie ni hahah..

Salam dari umie edan

2 comments:

  1. tak blh nak komen..xkawen lagi..hihi

    ReplyDelete
  2. Biasa ja tu sha, ndak semestinya dtg bulan.. Selagi nifas ndak habis 44 hari, selagi tu darah bila2 jak boleh dtg, tu la nifas ni sampai 44 hari, dan maybe berlanjutan sampai 60 hari.. Kalau lebih 60 hari, tu bukan nifas , yg tu maybe haid, atau kena rujuk doktor ... N ndak salah juga kalau mau merancang .. biasanya kalau baby bf penuh, ada sumber yg kak pip baca, 6 bulan pertama kalau baby bf penuh, tak perlu risau sangat bab2 perancang ni, tp lepas 6 bulan, kena betul2 ikut jadual makan pil perancang tu..

    kak pip ndak ambil pil perancang selama ni, pasal mmg intend mau ada baby lagi dan lagi .. Haha.. Nnt once baby dah cukup, baru fikir mau makan perancang kot..

    lagi2 nurse di klinik ibu paksa2 ambil perancang, kak pip buat bodoh ja cakap dgn nurse, kak pip merancang sendiri, still mau anak .. Kikiki ...

    Cute baby sha, semoga Edan jd anak yg baik ... Pipinya gebu2 pau . tapi mcm ikut muka papanya kan ..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin