6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 12, 2018

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides | Assalamualaikum, hi guys, zaman sekarang senang betul dapat penyakit, terutamanya kalau makan tak jaga dan tiada aktiviti bersenam, tapi ada juga sebab lain seperti penyakit keturunan kan, tapi boleh ja dicegah dengan pengambilan makanan tambahan InsyaAllah, so entry kali ini sha nak share kebaikan Neotide-S Soy Peptides



Masa 5 bulan mengandungkan edan hari tu, sha disahkan mengidap penyakit kencing manis, tapi semasa mengandung ja, of cos lah kena kawal makan kalau kuat makan manis memang akan makan ubat lah sepanjang mengandung, yang seramnya ibu mengandung yang disuruh makan ubat confirm akan kena bagi tarikh untuk bersalin awal sebelum due date, bayangkan kalau baby belum mahu keluar, operate lah jawabnya, huhu.

So untuk mengawal GDM on diet ni, husband sha selalu remind untuk kawal makan nasi dan gula dalam makanan, ibu mengandung memang akan suka benda manis-manis, sha lah terutamanya, bila tak dapat makan yang manis-manis badan akan terasa lain macam, so husband memang ambil peranan selalu nasihat sha; takut baby dalam perut besar, dan masalah lain-lain lagi.

Kalau korang dah positif ada kencing manis ketika mengandung ni susah sikit, doktor akan arrange setiap bulan, dalam sehari 3-4 kali pergi klinik untuk check darah untuk kencing manis, so kalau tiada kenderaan memang akan berkampung lah diklinik dalam satu hari tu, and then sha telah diperkenalkan dengan makanan tambahan untuk mengurangkan tahap gula ketika sha mengandung edan hari tu..


Inilah keputusan sha setiap kali ambil test darah untuk check gula time mengandungkan edan hari tu, cantik ja kan? kecuali result 6.1 tu, tapi masih normal tinggi sikit sebab sha makan roti banyak sangat haha..bulan pertama test darah sha memang control habis sehari sebelum check darah, tapi sampai bila nak control setiap kali nak check darah huhu so sha start consume Neotide-S Soy Peptides ini pada 3hb july dimana result terakhir sebelum consume agak tinggi pada 2hb july iaitu 6.1 sampaikan doktor suruh repeat test lagi pada 9hb huhu,doktor cakap kalau result kepala 6 lagi sha dah kena makan ubat, husband sha dah marah, kalau bole tak kan makan ubat, so sha minum 3 sachets sehari selama seminggu then kurangkan kepada 1-2 sachets sehari sampai habis 30 sachets.

Apa itu Neotide-S Soy Peptides?

Neotide-S adalah sejenis peptida soya yang diekstrak daripada kualiti kacang soya yang tidak diubah suai secara genetik dengan menggunakan teknologi hidrolisis enzimatik. Ia digunakan sebagai makanan seimbang nutrien yang mengandungi lebih daripada 85% protein molekul kecil aktif dengan saiz molekul kecil yang dapat diserap dengan cepat oleh tubuh manusia.Dan ianya selamat diminum untuk ibu mengandung.

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Soy Peptides

1. Mengatur tahap Gula dalam Darah
  • Menyasarkan pesakit yang mengidap diabetes jenis 2. 
  • Peptida soya melambatkan penghadaman sukrosa dan kanji. 
  • Ia juga membantu mengawal tahap glukosa kita lebih baik daripada mengasingkan protein soya.
2. Anti Penuaan
  • Soy Peptides merangsang 2.5X pengeluaran hormon pertumbuhan yang bermanfaat di dalam badan kita. 
  • Tahap hormon pertumbuhan yang tinggi boleh menghidupkan semula jam dalaman tubuh anda, menghasilkan badan yang lebih baik, kulit yang lebih berseri, tidur yang lebih baik dan tan tenaga.
3. Menurunkan Tekanan Darah Tinggi
  • Soy Peptides juga menghalang tindakan angiotension - enzim penukaran (ACE), yang membantu mengurangkan vasoconstriction yang menyebabkan menurunkan tekanan darah.
4. Meningkatkan Imuniti
  • Soy Peptides boleh meningkatkan sistem kekebalan tubuh kita dengan memodulasi sel-sel imun dalam badan kita.
5. Mengawal tahap kolesterol
  • Soy Peptides mencetuskan penghapusan kolesterol "buruk" di hati dan pada masa yang sama, membantu meningkatkan HDL ("kolesterol" yang baik). Yang akhirnya menurunkan tahap kolesterol untuk membantu mencegah penyakit buah pinggang dan jantung.
6. Meningkatkan Kecergasan Otak
  • Di dalam otak kita, Soy Peptides berfungsi dengan mengurangkan aktiviti gelombang alpha 1 (yang menyebabkan rasa mengantuk dan keletihan otak) dan meningkatkan aktiviti gelombang alpha 2 (yang meningkatkan kejelasan pemikiran). Ini meningkatkan kewaspadaan mental anda dengan ketara


150gram (30 pek x 5gram) 

Arahan penggunaan: 
1. Untuk penjagaan kesihatan kasual: 1 hingga 2 pek setiap hari 
2. Untuk membetulkan badan: sekurang-kurangnya 3 pek sehari Menurut matlamat dan keperluan anda sendiri, sila tambahkan jumlah yang dianggap sesuai. 

Tuangkan Neotide-S ke dalam air suam atau minuman lain dan tunggu 15-30 saat sehingga larut sepenuhnya. Elakkan minum bersama teh

Masa terbaik untuk mengambil: Sebelum makan / 30 minit sebelum bersenam / atau 1 jam sebelum waktu tidur

018-9624369 (Whatsapp) 
Email: neotidesupplement@google.com



2 comments:

  1. Bagus produk ni..GDM masa mengandung memang bahaya..so kena jaga2 laa

    ReplyDelete
  2. Pek kecil, so mudah nak bawa ke mana mana..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin