November 2018 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 12, 2018

Monday, November 12, 2018

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides
6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Neotide-S Soy Peptides | Assalamualaikum, hi guys, zaman sekarang senang betul dapat penyakit, terutamanya kalau makan tak jaga dan tiada aktiviti bersenam, tapi ada juga sebab lain seperti penyakit keturunan kan, tapi boleh ja dicegah dengan pengambilan makanan tambahan InsyaAllah, so entry kali ini sha nak share kebaikan Neotide-S Soy Peptides



Masa 5 bulan mengandungkan edan hari tu, sha disahkan mengidap penyakit kencing manis, tapi semasa mengandung ja, of cos lah kena kawal makan kalau kuat makan manis memang akan makan ubat lah sepanjang mengandung, yang seramnya ibu mengandung yang disuruh makan ubat confirm akan kena bagi tarikh untuk bersalin awal sebelum due date, bayangkan kalau baby belum mahu keluar, operate lah jawabnya, huhu.

So untuk mengawal GDM on diet ni, husband sha selalu remind untuk kawal makan nasi dan gula dalam makanan, ibu mengandung memang akan suka benda manis-manis, sha lah terutamanya, bila tak dapat makan yang manis-manis badan akan terasa lain macam, so husband memang ambil peranan selalu nasihat sha; takut baby dalam perut besar, dan masalah lain-lain lagi.

Kalau korang dah positif ada kencing manis ketika mengandung ni susah sikit, doktor akan arrange setiap bulan, dalam sehari 3-4 kali pergi klinik untuk check darah untuk kencing manis, so kalau tiada kenderaan memang akan berkampung lah diklinik dalam satu hari tu, and then sha telah diperkenalkan dengan makanan tambahan untuk mengurangkan tahap gula ketika sha mengandung edan hari tu..


Inilah keputusan sha setiap kali ambil test darah untuk check gula time mengandungkan edan hari tu, cantik ja kan? kecuali result 6.1 tu, tapi masih normal tinggi sikit sebab sha makan roti banyak sangat haha..bulan pertama test darah sha memang control habis sehari sebelum check darah, tapi sampai bila nak control setiap kali nak check darah huhu so sha start consume Neotide-S Soy Peptides ini pada 3hb july dimana result terakhir sebelum consume agak tinggi pada 2hb july iaitu 6.1 sampaikan doktor suruh repeat test lagi pada 9hb huhu,doktor cakap kalau result kepala 6 lagi sha dah kena makan ubat, husband sha dah marah, kalau bole tak kan makan ubat, so sha minum 3 sachets sehari selama seminggu then kurangkan kepada 1-2 sachets sehari sampai habis 30 sachets.

Apa itu Neotide-S Soy Peptides?

Neotide-S adalah sejenis peptida soya yang diekstrak daripada kualiti kacang soya yang tidak diubah suai secara genetik dengan menggunakan teknologi hidrolisis enzimatik. Ia digunakan sebagai makanan seimbang nutrien yang mengandungi lebih daripada 85% protein molekul kecil aktif dengan saiz molekul kecil yang dapat diserap dengan cepat oleh tubuh manusia.Dan ianya selamat diminum untuk ibu mengandung.

6 Kebaikan Yang Kamu Perlu Tahu Mengenai Soy Peptides

1. Mengatur tahap Gula dalam Darah
  • Menyasarkan pesakit yang mengidap diabetes jenis 2. 
  • Peptida soya melambatkan penghadaman sukrosa dan kanji. 
  • Ia juga membantu mengawal tahap glukosa kita lebih baik daripada mengasingkan protein soya.
2. Anti Penuaan
  • Soy Peptides merangsang 2.5X pengeluaran hormon pertumbuhan yang bermanfaat di dalam badan kita. 
  • Tahap hormon pertumbuhan yang tinggi boleh menghidupkan semula jam dalaman tubuh anda, menghasilkan badan yang lebih baik, kulit yang lebih berseri, tidur yang lebih baik dan tan tenaga.
3. Menurunkan Tekanan Darah Tinggi
  • Soy Peptides juga menghalang tindakan angiotension - enzim penukaran (ACE), yang membantu mengurangkan vasoconstriction yang menyebabkan menurunkan tekanan darah.
4. Meningkatkan Imuniti
  • Soy Peptides boleh meningkatkan sistem kekebalan tubuh kita dengan memodulasi sel-sel imun dalam badan kita.
5. Mengawal tahap kolesterol
  • Soy Peptides mencetuskan penghapusan kolesterol "buruk" di hati dan pada masa yang sama, membantu meningkatkan HDL ("kolesterol" yang baik). Yang akhirnya menurunkan tahap kolesterol untuk membantu mencegah penyakit buah pinggang dan jantung.
6. Meningkatkan Kecergasan Otak
  • Di dalam otak kita, Soy Peptides berfungsi dengan mengurangkan aktiviti gelombang alpha 1 (yang menyebabkan rasa mengantuk dan keletihan otak) dan meningkatkan aktiviti gelombang alpha 2 (yang meningkatkan kejelasan pemikiran). Ini meningkatkan kewaspadaan mental anda dengan ketara


150gram (30 pek x 5gram) 

Arahan penggunaan: 
1. Untuk penjagaan kesihatan kasual: 1 hingga 2 pek setiap hari 
2. Untuk membetulkan badan: sekurang-kurangnya 3 pek sehari Menurut matlamat dan keperluan anda sendiri, sila tambahkan jumlah yang dianggap sesuai. 

Tuangkan Neotide-S ke dalam air suam atau minuman lain dan tunggu 15-30 saat sehingga larut sepenuhnya. Elakkan minum bersama teh

Masa terbaik untuk mengambil: Sebelum makan / 30 minit sebelum bersenam / atau 1 jam sebelum waktu tidur

018-9624369 (Whatsapp) 
Email: neotidesupplement@google.com



November 11, 2018

Sunday, November 11, 2018

Header berwajah baru

Header berwajah baru
Header berwajah baru | Assalamualaikum, sejak dua menjak dah ada anak kekangan masa membuat sha jarang sangat buka laptop nak update blog, ahh ni free time ada mood pula nak kemaskan sikit header blog..dulu bukan main edit tukar sakan..haha adakah ini simptom mak mak newbie..

Eh ada muka edan lah haha comel kah header baru sha? Nampak fresh kan..ada bunga bunga gitu..Pink of course tak larikk..favourite mak kau nakk hahah

Sha update entry pun guna handphone ja wakk..edan tak bagi chance umie dia buka laptop..buka sikit lapik laptop ja dah ngekk..sambung wayar dah mula tinggikan vokal..terus tak jadi hahaha...

Oklah kan yang penting umie rajin up entry iyo dok?

Salam sayang dr umie dan edan..

November 10, 2018

Saturday, November 10, 2018

Beli Pump Susu Dekat Shopee

Beli Pump Susu Dekat Shopee
Beli Pump Susu Dekat Shopee | Assalamualaikum hi mummies out there, rindu edan tak? haha umie edan nak story beli pump susu murah-murah ja dekat Shopee, mostly umie edan beli barangan baby dekat sana, kalau korang nak tahu pump susu pun penting tau untuk ibu selepas bersalin, nak tahu sebabnya, eh umie edan share dekat korang kenapa perlu beli pump susu dekat shopee cehh haha..


Semua orang tahu shopee adalah mall online termurah diabad ini, iya itu sha akui..sebab kebanyakan barangan anak sha beli dekat sana termasuklah Beg Mummy 5 in 1, murah tauu tapi korang kena pandai carilah, ada yang murah tapi belum masuk postage, ada yang murah tapi nun diseberang china, lambat dapat, ada yang murah tapi belum ada orang beli, so itu kena teliti, tengok komen betul2 ada yang rating tak cantik boleh cari yang more better.

Image result for susu ibu pertama

So lepas bersalinkan edan hari, susu tak keluar, stress gila, suami marah sebab anak dah lapar sehari tak menyusu, sha dah try makan dan minum macam-macam, still keluar cuma susu pekat putih yang dipanggil colostrum. pump guna pump manual sakit yang amat ya, so decided untuk beli pump susu, maka gigih lah mencari dekat shopee heee..



Untuk Pump Susu ni sha beli dekat kedai sini murah-murah ja sha beli yang penting boleh pump susu dengan baik dan keluarkan susu haha kan korang. Oh ya time sha beli ni on sale jadi harga dia RM26+ tambah postage bolehlah dapat RM31. So korang pun boleh tunggu nak purchase besok sebab on sale juga sha tak tahu berapa harga tapi try la kan hihi. Stok hanya ada pink, i like pink hihi

November 5, 2018

Monday, November 05, 2018

Datang Bulan ketika sedang Berpantang

Datang Bulan ketika sedang Berpantang
Datang Bulan ketika sedang Berpantang | Assalamualaikum, alhamdulilah besok genap 44hari berpantang..besok ok..sekarang belum lagi haha..saja tengah free susu kan edan teringat minggu lalu darah banyak macam datang bulan..emm iyaka sha datang bulan?time berpantang?



Sha memang bab ni zero pengalaman haha semestinya la kan baru ja bersalin..adoi sha ni pun..seingat sha 20 hari memang darah nifas tu tinggal sisa baki ja..bau perghh hebat..haha rasa takut pun ada..tanya punya tanya memang darah nifas ada bau sikit..sha pun rasa happy nak habiskan 44hari..

Tiba-tiba masuk edan sebulan seminggu lagi nak habis pantang..darah datang pulak..aishh..banyak pula tu..3 hari datang siang malam sekali dengan pakej sengugut..bila dah lepas 3 hari 2 hari terakhir siang ja ada itu pun tinggal sisa ja..sha memang syak oww mesti datang bulan..tapi iyaka datang bulan? Macam awal ja haha..

Kawan sha cakap tak mustahil sebab lain orang lain ragam nya haha..so sha pun plan dengan husband tuk ambil ubat perancang..ermm kemarin dulu lupa makan sebiji..apa ya kesan nya? Hahaha..

Ok itu ja..korang jawab ya..bagila respond sikit dekat umie newbie ni hahah..

Salam dari umie edan

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin