Muhd Fyirdhan Uthman Genap Sebulan - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

October 26, 2018

Muhd Fyirdhan Uthman Genap Sebulan

Muhd Fyirdhan Uthman Genap Sebulan | Assalamualaikum guys, lama betul sha nda bersiaran, well hari rabu yang lalu genaplah usia edan sebulan, nda kesedaran kan, aishh cepat betul masa berlalu, teringat waktu dapat tahu umie mengandungkan edan..segar masih dalam ingatan umie..tauu


Maafkan umie lambat update entry haha..maklumla sejak jadi mak mak ni..semuanya nak cepat ja..haha 😂 takut sangat dengar jeritan vocal edan 

Edan dah ada buku klinik..yeahhh..di usia sebulan ni berat dia naik dari 3.36kg sekarang dah 4.1kg..perghh aaanak kuat betul kau menyusu kan haha..panjang pun ikut keturunan babanya.. lahir hari tu 49cm sekarang 56cm..jenis yang tinggi..oklah ikut juga genetik baba..kalau ikut umie..comel kemetotla jawabnya haha..nurse cakap BMI edan xngam dengan berat badan dia sebab over tinggi..so nurse cakap edan kena kuat susu..ok sekarang dia tengah sahut cabaran nurse 😂

Umie dengan baba berusaha jadi parent yang terbaik untuk edan walaupun bukan mudah..kena bergilir untuk berjaga malam..nda bole sambil lewa tentang penyusuan bayi terutamanya susu badan..baba lah yang banyak remind umie dalam semua perkara..kadang umie rasa annoying tapi hakikatnya itula yang terbaik untuk edan..baba kata kalau dia ada susu untuk bagi edan..umie bole tidur lena hahaha..😍 thanks b sama-sama bertanggungjawab jaga edan dan jaga umie juga time berpantang ni walaupun siang b kerja..love u..aisheeey romantiklah pulakk

Edan selama sebulan banyak benda yang buat umie sebak..melihat dia membesar depan mata umie dengan ragam nya..riak muka nya..membuatkan umie sayang sama edan..of kosla anak umie kannn..

Edan ikut muka baba..ok harus terima hakikat sebab semua pun cakap macam tu..umie ingat lagi time umie 3rd trimester umie kerap cakap baba hensem..baba xjugala hensem..haha tapi ntahlah umie suka tengok muka baba..kata orang tua kepayingan..then keluarla muka copy paste baba kecuali lesung pipi ikut umie hahah..boleh lah ampit sikit kann haha

Umie doakan edan membesar dengan sihat depan mata umie..walaupun baba kerja..umie nda mau baba rugi xtengok muka anak dia hari hari..zaman sekarang kan canggih setiap hari umie hantar gambar edan dan video call dekat baba..bukan apa..umie ni sejak dua menjak pandai rindu pulakk haha

Oklah panjang lebar umie celoteh..eh best pula ada anak..semua part nak cerita kan..dan ketika umie update blog menggunakan handphone edan tengah menyusukan umie..dah kenyang tapi tetap nak susu..saja ja tu tuk cukupkan syarat nak tidor dalam pangkuan umie..nasib umie dah mandi hahaha..

Wassalam..love u edan dan baba ❤



1 comment:

  1. Alhamdulillah..moga terus sihat..tumbuh menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin