Kuning Bayi Menurun Asbab Susu Kambing Nufael - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

October 10, 2018

Kuning Bayi Menurun Asbab Susu Kambing Nufael

Kuning Bayi Menurun Asbab Susu Kambing Nufael | Assalamualaikum, hi guys, hari ini edan dah 16 hari, sihat walafiat, makin kuat menyusu baby edan, lepas ja dia lahir 3 hari, edan dah kena kuning, dah jadi kebiasaan kan baby baru lahir kena kuning, dulu-dulu tiada pula, huhu mak mak yang pening turun naik hospital check kuning baby, baby pula kesian kena cucuk dekat kaki, umie tak sanggup nak tengok edan kena cucuk dekat kaki, nak..nasib baik baba hati cekal hihi..so story pasal edan kena kuning, alhamdulilah asbab 7 Khasiat Susu Kambing Nufael kepada Bayi baru lahir, bacaan kuning edan makin turun.



Sha start consume Susu Kambing Nufael ni start 1hb Oktober , edan lahir 24hb September, sha lambat minum sebab kena urus baby, turun naik hospital, dengan jahitan belum sembuh lagi, sha suggest dekat korang sebelum bersalin terus minum Susu Kambing Nufael ni sebabnya boleh banyakkan air susu, tak payah risau susu tiada lepas bersalin nanti, lagi satu susu ini juga kalau korang minum sebelum bersalin memang akan menghindari baby kena kuning, aiyahh rugi sangat sha tak minum awal-awal kan.

Ibu bapa mana tak risau bila baby baru lahir kena kuning, lagi-lagi edan anak pertama, umie zero pengalaman pasal baby kuning ni, sha berpantang pun mertua jagakan, terima kasih mak mertua tolong jaga sha dan edan 2 minggu, macam puteri dilayan hihi..untung ada mertua yang baik kan..so lepas edan lahir 3 hari terus kuning, aduihhhh risau umie, baba push umie banyakkan minum air sebab susu umie tiada air susu, stress juga la, baca dekat internet dekat seminggu tiada air susu tu normal bagi ibu yang baru pertama lahirkan anak ..huhu




















Ini result check kuning edan dari 27 Sept (188), 28 Sept  (189), 30 Sept (196), 2 Oct (126), 5 Oct (99), kuning turun sepenuhnya pada tahap 85 tapi oleh sebab kuning edan ada peningkatan doktor cakap tak payah cek lagi, alhamdulilah, penat juga turun naik hospital, baba pula terpaksa ambil cuti untuk temankan umie bawa edan cek kuning, segalanya untuk baby edan, umie sanggup lupa sakit jahitan yang belum sembuh ni..haha baba dan umie sanggup berjaga malam nak kejutkan edan untuk minum susu umie, alhamdulilah mudahan edan sihat walafiat ya nak

7 Khasiat semulajadi dalam Susu Kambing Nufael korang boleh tengok dekat sini, bukan khas untuk ibu lepas bersalin sahaja tau, tapi untuk seisi keluarga boleh kongsi kebaikannya. Dengan campura ekstrak bahan sebenar dari kurma, madu, delima, minyak zaitun, kismis, minyak sayuran, manna dan tanpa pewarna dan perisa tiruan, dan paling penting tiada campuran tenusu lain.

KELEBIHAN SUSU KAMBING DARI SEGI SAINTIFIK

  • Ianya adalah susu kedua lebih baik selepas susu ibu.
  • Susu kambing mudah dihadamkan kerana molekul lemak dan protein yang halus berbanding susu lembu sebab itu jika anak sembelit, cirit birit kerana ciri-ciri susu lembu yang tidak mudah dihadamkan.
  • Sesuai untuk diet bayi dan dewasa.
  • Zarah halus dan nyah asid serta bersifat alkali sesuai untuk mereka yang ada ulcer dan gastric
  • Kandungan laktosa rendah dan halus memudahkan penghadaman bayi.
  • Bertindak neurtal kan acid dalam badan, kerana bersifat alkali, asid penyebab pening, berat badan, sakit badan dan otot, keletihan dan darah tinggi.
  • Tiada lendir seperti susu lembu ( yang alah susu takda masalah nak minum )
  • Selenium dalam susu kambing membantu sel pertahanan tubuh dan bahan antioksida untuk lawan virus.
  • Anti penuaan kerana ada bioorganic sodium dikenali dengan rawatan naturapathic yang boleh kurangkan masalah sendi. 
  • Kandungan potassium dan kalsium tinggi serta sodium yang rendah penting untuk kawal tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
  • Mengandungi riboflavin untuk merawat enzema, colic, insomnia, dan dema kuning serta asma.
  • Kandungan Silicon dan fluorine yang tinggi dapat cegah diabetes.
  • Mengapa susu minuman pertama untuk anak, kerana mudah hadam
  • Tidak menyebabkan alahan kerana kandungan asid lemak yang tinggi 37% berbanding lembu
  • Sesuai untuk semua golongan
  • Tidak mudah berubah khasiat jika disejuk beku
  • Jika anak kembung kerana susu lembu, bukan kerana alah, tetapi dalam susu tu ada bahan penstabil.
  • Susu lembu protein tinggi dan susah hadam jika 6 bulan dan ke atas tidak ada msalah.
  • Perut bayi 6 bulan keabawah boleh minum susu kambing
  • Bayi bukan perlukan susu tetapi perlukan khasiat yang semua ada di dalam susu
Cara penyediaan 
Campurkan 3 Skop dengan 170ml air suam dan kacau lawan arah jam sehingga larut untuk keberkesanan dari bahan sebenar 


Testimonial dari Sha


Selain dari dapat menurunkan kuning pada bayi, Susu ini juga dapat membantu untuk menambah susu badan, so korang tak perlu risau lepas ja bersalin minum susu ini, InsyaAllah meriah air susu hihi.

Muka sha selepas bersalin memang pucat ja, stress tengok muka sendiri, tapi selepas minum susu ini alhamdulilah, muka berseri haha, selain itu juga bantu elak sembelit, trauma nak buang air besar bila sembelit time berpantang kan haha dan paling penting bagi tenaga selepas bersalin, banyak sangat tenaga dikeluarkan semasa kita meneran..

Apa yang sha suka susu ini, sha boleh minum dengan tenang dan tiada paksaan, haha sebab sha jenis yang tidak minum susu, sebab bau susu boleh buatkan sha muntah, tapi alhamdulilah sha serasi dengan Susu Kambing Nufael.

Dan kepada yang nak jana pendapatan dengan Modal dropship tetapi keuntungan Stokis, boleh terus daftar ---> www.nufael.com/pengedar-susu-nufael, terhad tau! Info lanjut korang boleh layari :-



NUFAEL SUSU KAMBING HQ
No 9, Jalan Keluli,
AK7/AK, Seksyen 7,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
No Tel : 016-840 4932



2 comments:

  1. salam hai..
    nice post tp mmg susu kambing bagus utk ibu berpantang amalkan mmg byk bantu turun kan kuning jugak sbb susu kambing ni bersifat panas...tp kalau ibu menyusu nak minum or consume apa2 kena tgk baby punya najis huhuuuu..ada budak jd sembelit ada plak ciribir...
    tp masa anak2 i mmg kuning jenis tinggi sbb dedua premmie baby...momy minum susu kambing sehari segelas..tp yg fresh beli kat farm area2 rumah je..turun byk sbb susu mommy pun jd meriah baby byk meyusu byk poopoo so kuning pun cepat hilang... hehehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah susu ini serasi untuk kurangkan kuning baby..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin