7 Khasiat Semulajadi dalam Susu Kambing Nufael - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

October 4, 2018

7 Khasiat Semulajadi dalam Susu Kambing Nufael

7 Khasiat Semulajadi dalam Susu Kambing Nufael  | Assalamualaikum guys, sejak bersalin ni, kena pandai curi-curi masa untuk update blog hihi, maklumlah baby yang breastfeeding ini memang sensitif bila umie diorang bergerak sikit, hahhh bila dah kenyang tidur baru boleh tarik puting dan buat kerja, korang mesti pernah laluinya kan..nak paska juga korang baca entry tentang kelahiran baby sulung sha di entry ini hihi paksa korang baca jugaak !!...kalau korang nak tahu, susu kambing ni banyak khasiatnya, sha lepas bersalin terus minum susu kambing, jenama Nufael..mari sha kongsikan khasiatnya.


Actually Susu kambing Nufael ini bukan hanya untuk ibu-ibu lepas bersalin saja, ianya juga baik untuk dikongsikan seisi keluarga, so satu susu ini boleh share ramai-ramai..best kan? sebelum sha ceritakan 7 Khasiat Semulajadi dalam Susu Kambing Nufael, sha nak share mereka yang boleh minum susu ini.

Nufael ialah produk yang dirumuskan khas untuk seisi keluarga yang akan membantu :
1. Kanak-kanak 2 tahun dan keatas
- Peralihan daripada SUSU IBU kepada susu biasa sangat sesuai diamalkan Nufael ni.
- Membantu naikkan selera makan kanak-kanak selepas 2 tahun ke atas
- membantu untuk sel otak berhubung dan cepat belajar dan fokus untuk belajar
- Membantu kurangkan kembung perut dan sembelit.

2. Ibu Menyusu/ Hamil dan berpantang
- Membantu untuk menambah susu badan
- Menstabilkan HB semasa hamil
- Membantu elakkan sakit semasa sembelit di dalam pantang
- Memberi tenaga luar biasa
- Mengelakkan baby jaundice selepas dilahirkan.

3. Perempuan Dewasa
- Membantu cantikkan kulit
- Mengurangkan masalah insomnia (susah tidur malam)
- Memberi tenaga extra
- Mengurangkan gastrik, angin dan ketidakhadaman perut.

4. Lelaki Dewasa/Suami
- Memberikan tenaga extra
- Mengurangkan gastrik, angin dan ketidakhadaman perut.


7 Khasiat Semulajadi dalam Susu Kambing Nufael 
Susu pertama"familymilk" dengan 7 gabungan makanan sunnah, tanpa pewarna, perisa dan gula tambahan serta menggunakan tenusu sumber dari susu kambing. Itulah sebabnya susu kambing Nufael ini digelar SUPERMILK.

1. Susu Kambing 
- Susu kedua terbaik selepas susu ibu
- Mudah hadam untuk kanak-kanak 2 tahun keatas kerana molekul lemak dan protein halus berbanding susu lembuuuuuu..korang boleh tengok perbezaannya di SINI
- Elak anak sembelit dan kembung perut bila gunakan susu lembu...
- Tidak perlu susu SOYA atau Lembu jika amalkan Nufael.
- TANPA GULA, CAMPURAN SUSU LAIN, PERASA dan PEWARNA
- TIDAK HAMIS KAMBING ( sesuai diminum semua peringkat umur )

2. Delima
- Kaya dengan serat untuk elak SEMBELIT pada ibu hamil, lepas berpantang dan kanak-kanak
- Kaya dengan Zat Besi untuk lancarkan peredaran darah dan boleh elakkan Kekejangan dan lenguh badan semasa hamil, berpantang dan juga kerja seharian

3. Kurma
- Memberikan tenaga EXTRA
- Untuk kembalikan tenaga selepas bersalin dan semasa berpantang
- Makanan sunnah utama yang tinggi khasiatnya

4. Minyak Zaitun
- Khasiat untuk elak penyakit dan kuatkan antibodi
- Kaya dengan Omega 3 untuk perkembangan otak
- Kaya dengan vitamin untuk mata dan tulang
- Mudahkan kelahiran bayi
- Membantu elakkan sembelit dan mudahkan percernaan.
- Mencantikkan kulit dan rambut

5.Kismis
- Membantu untuk mudah menghafal dan menghubungkan saluran otak dan minda
- Tinggi khasiat untuk perekembangan minda

6. Madu
- Kurangkan Morning Sickness
- Memberikan tenaga extra
- Mencantikan kulit ibu dan anak
- Memberikan selera makan kepada anak

7. Manna
- Tinggi prebiotic untuk memberikan bakteria baik dalam tubuh
- Menguatkan sistem imunisasi badan
- Khasiat semulajadi untuk badan

Duta Nufael yang Comel

Fattah anas dan papa nya menjadi duta produk susu kambing nufael secara rasmi, bukan sahaja menjadi duta, papa juga mengantikan susu formula yang di minum fattah anas kepada susu nufael.

Berikut adalah Testimonial Pengguna Susu Kambing Nufael




Oleh kerana sha baru ja consume susu ini, maka entry seterusnya sha akan ceritakan testimonial dari sha pula, sebagai ibu yang baru lepas bersalin dan sedang menyusukan anak. Dan kepada yang nak jana pendapatan dengan Modal dropship tetapi keuntungan Stokis, boleh terus daftar ---> www.nufael.com/pengedar-susu-nufael, terhad tau! Info lanjut korang boleh layari :-


NUFAEL SUSU KAMBING HQ
No 9, Jalan Keluli,
AK7/AK, Seksyen 7,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
No Tel : 016-840 4932

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin