Betulkah Mengandung Anak Lelaki Wajah Tidak Berseri? - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

August 17, 2018

Betulkah Mengandung Anak Lelaki Wajah Tidak Berseri?

Betulkah Mengandung Anak Lelaki Wajah Tidak Berseri? || Assalamualaikum, alhamdulilah minggu ini sha dah nak masuk 33 minggu, dup dap dup dap kan..mestilah nak tahu sangat jantina baby dalam kandungan, eh ummie dia excited sangat hahaha..setahu sha, jantina baby dalam kandungan dah boleh dikesan pada awal usia 3bulan, tapi dengan syarat guna scan 4D haha baru jelas, tapi kan persoalannya Betulkah Mengandung Anak Lelaki Wajah Tidak Berseri? hurmmm...


Sha ada post pertanyaan ini dekat Facebook, ramai juga mommy yang setuju dan tidak setuju, yang atas pagar tu pun ada itu mesti tengah mengandung juga hahaha..


Beberapa pendapat yang bersetuju based on pengalaman diorang mengandung anak lelaki wajah tidak berseri..eh kurang serinya hihi

1. Suzyanna Yap dr pengalaman ya..mengandung umur 20an nmpk mcm 40an..lepas bersalin baru ada yg tegur oh muda lagi pula Haha aduhai, sama lah dengan sha muka baru 20an konon..bluerkk jangan jeles, tapi sejak mengandung ni perghhh serabaiii..ok kita tunggu sha lepas bersalin ya..tungguuu..

2. Flower Ring Betul..pglmn sndiri ngandung ank lelaki 5 org Ok ini betul-betul based on pengalaman, ternyata mengandung anak lelaki itu kurang seri nya..kurang ok kurang hihi

3. EmaSaimah Awang Mmg pucat tu ank llaki bnyk putus urat Betul tu, kalau bersalin anak perempuan urat cuma 1 ja yang putus, kalau lelaki ada 2 urat ummie akan putus, huhu..seram lak rasa kan..

Pendapat yang tidak bersetuju based on pengalaman diorang mengandung anak lelaki wajah sangat berseri..ermmm

1. Nurul Atika Klu aq muka berseri seri sekali scan baby boy..rakan FB sha ini pun mengandung juga, anak pertama macam sha, tapi itu baru scan kan? hihi..

2. Shafizah Man Saya girl ka boy ka, sama ja. Macam tiada seri. Haha hahaha pun ada juga, nda apalah kalau tiada seri yang penting kemas kan hihi

3. Aiin Baharom Kalau sya tbalik😂baby girl x seri..sbb seri baby dah tarik hihi mesti baby kelaur comel orangnya sebab seri dah kena tarik :P

4. BalQish NurAafiyah Humairah Tidak jua tu, aku gegurl sakai abes jua.. Selekeh mo mampos lg.. Cuci muka pun malas, apa lg mo bbedak bedak bergincu gincu.. Mekap jau sekali la.. Tiada seri mengandung langsung. tapi baby keluar comel orang nya kan kak sue hihi

5. Salmiah Awang Mengandung baby girl berseri-seri. Mengandung baby boy berseri je Haha 1 seri ja ya? muka sha langsung xda seri, sebab semua seri baby kat dalam yang ambil..oww mesti baby cute macam ummie dia kan erkkk hahaha

Sha tidak kisah sebenarnya berseria ataupun tidak sebab sebelum kahwin pun sha memang jenis yang tidak pakai mekap, muka berubah jadi cantik bila time sha kahwin ja la haha, bila awal mengandung pula sha suka berhias, tapi sekejap-sekejap ja, lepas tu bila masuk 5bulan sha suka pakai eyebrow, blusher,foundation dan lipstik..bila jalan tu husband tegur pakai dekat rumah ja..haha kadang curi-curi pakai.

Then bila masuk 3rd trimester ini macam malas ja nak berhias, muka jadi pucat sebab sha kurang minum air, rambut serabai, muka pun lesu hahaha..

Jadi Betulkah Mengandung Anak Lelaki Wajah Tidak Berseri? itu cuma pembawaan baby, tidak kisahlah baby perempuan atau lelaki, kalau itulah pembawaan baby, apa boleh buat, yang penting jaga kebersihan sahaja..dan yang penting stay comel ya hihi..



😂  

7 comments:

  1. yup. hanya pembawakkan je seri or tak. tak kisah boy or girl kn;)

    ReplyDelete
  2. Tak pastilah pula sebab anak dua-dua gegirl.. kikiki..

    ReplyDelete
  3. Haha, ragam ibu mengandung, kejap rasa cantik, kejap rasa serabai...

    ReplyDelete
  4. mcm sy ms mengandungkn si abg suka sgt melawa...p keja mmg akan makeup pstu pkai bj cntik2 muka bseri2 ja.

    ms si adik gegirl ni asal boleh ja pi keja. Ms si abg pkai bj mengandung ada cutting...yg ni pkai t-shirt besar2 ja. Muka plak mcm mn lps mndi mcm tu la smpai blk keja....hahaha...serabai gila

    ReplyDelete
  5. info baru bagi saya...

    singgah sini dan follow akak..

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tak jugak kot.. ikut orang hehe. kazen time ngndong anak prempuan slebet semacam hehe.. semua lima2 keluar perempuan hahaha..

    ReplyDelete
  7. Mungkin juga ada betulnya. Orang selalu kaitkan muka berseri dengan baby girl. Saya time mengandung anak first & second mak ayah teka girl, dan betul. huhu.

    https://www.tipsummi.com/tips/tips-atasi-psoriasis-secara-semulajadi/

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin