Cara Kemas Kini Pendapatan PTPTN melalui Handphone Anda - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

July 17, 2018

Cara Kemas Kini Pendapatan PTPTN melalui Handphone Anda

Cara Kemas Kini Pendapatan PTPTN melalui Handphone Anda | Assalamualaikum, iya untuk peminjam PTPTN, kerajaan PH mengumumkan berita baik dimana penangguhan bayaran pinjaman sehingga gaji peminjam RM4000 ke atas dikecualikan dari blacklist, tapi guys bunga dari pinjaman tetap akan jalan setiap bulan. So ini cara mudah untuk kemas kini pendapatan PTPTN melalui handphone.

Memandangkan laptop sha tinggal di rumah, update blog pun guna handphone, why not sha sharig dengan korang benda simple ni kan..sama-sama peminjam lah kata kan haha.

Cara Kemas Kini Pendapatan PTPTN melalui Handphone Anda

1. Pergi serbu laman web PTPTN https://www.ptptn.gov.my dan klik link kemaskini maklumat pendapatan (rujuk gambar dibawah)

2. Isi IC dan no. Pinjaman (boleh dapatkan dari email PTPTN)


3. Isi maklumat korang dan siap


Senang kan, tapi korang, hutang kena bayar yaa..jangan lah tunggu sampai gaji kita mencecah 4k baru nak bayar kan..bunga makin tinggi hihi..semoga kita dipermudahkan membayar hutang aminnn..



1 comment:

  1. betul tu.
    lagi lama tangguh, lagi tinggi faedah nyer.
    ada duit better byr skit skit.
    cepat habis, boleh manfaat kan duit tu ke tempat lain :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin