Sepanjang Mengandung 1st Trimester- Alhamdulilah Dipermudahkan - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

April 14, 2018

Sepanjang Mengandung 1st Trimester- Alhamdulilah Dipermudahkan

Sepanjang Mengandung 1st Trimester - Alhamdulilah Dipermudahkan | Assalamualaikum, yes sekarang sha dah masuk 2nd trimester, tapi rasanya nda banyak beza dengan 1st trimester, orang lain cakap waktu mengandung diperingkat pertama, loya, pening, muntah semuanya berlaku pada peringkat ini, tapi kan sha pula lain tau, diperingkat kedua pun sha alaminya juga. 

picture of early 2nd trimester

Macam orang cakaplah, nda semestinya muntah itu pada awal kehamilan saja, kawan sha mengandung dari 1st trimester sampailah mau dekat bersalin masih muntah juga, perghhh seram wehhh..alhamdulilah sha setakat ini muntah-muntah tu boleh kira berapa kali, cuma pening, loya lemas, cepat penat itu semua memang simptom-simptom orang mengandung kan hihi.


Sepanjang Mengandung 1st Trimester sha banyak rasa penat, berat badan sha naik mendadak, itu yang terpaksa beli baju mengandung haha. Diakhir 1st trimester pun sha selalu kena sembelit, pernah kejang kaki waktu tidur malam, memang husband lah yang banyak bantu urut kaki, lagi-lagi kaki sha cepat bengkak kalau seharian berjalan, haha..sengal badan dan sakit kepala pun banyak berlaku diakhir-akhir 1st trimester. 

Banyak lagi minggu nak ditempuhi, sekarang pun dah 15 minggu lebih, minggu depan 16 minggu, baby dalam perut dah masuk 4 bulan, minggu depan yeaahhh..hihi ada lagi 5 bulan lebih, maksudnya raya nanti dah memboyot pergi beraya dirumah orang, mesti orang akan tanya "dah berapa bulan?" hahah..kann

Semoga Allah permudahkan perjalanan baby nak jumpa ummi dia
Itu Sahaja entry saja-saja hihi 
Sekian dari sha dan baby dalam perut hihi

7 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah Sha.. lamanya kita tak singgah sini

    ReplyDelete
  2. im happy for yoU! taktau kenapa senyum senyum baca entry ni. semoga Allah permudahkan segalanya untuk awak, mom to be hihi

    ReplyDelete
  3. wah! tahniah. semoga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  4. Take care sha... Kalau kaki bengkak, nnt time tidur, tinggikan kaki guna bantal ...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah Kak Sha :)
    Tak sabar tgok baby baru hehe
    Jaga kesihatan ya..

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. sakit jugak tu kejang masa tidur. Take care sha :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin