2018 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

May 18, 2018

Friday, May 18, 2018

Sinopsis Cinta Fatamorgana

Sinopsis Cinta Fatamorgana
Sinopsis Cinta Fatamorgana | Assalamualaikum, guysss, selamat berbuka puasa semua, macam biasa, Sabah adalah negeri yang terawal berbuka puasa heee, mesti korang tengah layan habis cerita ini kan? sha tak berapa suka tengok drama TV3 jam 7 tapi since cerita ini lain dari yang lain, terlayan lah juga kan haha..mari baca Sinopsis Cinta Fatamorgana

Image result for sinopsis cinta fatamorgana

Cinta Fatamorgana mengisahkan tentang Huzair dan Rifqi yang telah bersahabat baik sejak mereka masih kecil lagi. Kedua-duanya menyimpan perasaan terhadap seorang gadis bernama Nur Wildad. Selepas selesai SPM, ayah Huzair telah membiayai pengajian mereka di sebuah universiti. Ditakdirkan Huzair dan Wildad bertunang. Namun Huzair selalu sibuk dengan kerjanya membuatkan Wildad semakin rapat dengan Rifqi. Suatu hari Huzair ditimpa kemalangan yang menyebabkannya lumpuh sebelah kaki dan hilang penglihatan. Setelah kembali sembuh, Huzair kembali untuk menjalin hubungan dengan Wildad. Dan Rifqi mengalah demi menjaga persahabatan mereka. Namun akhirnya Huzair menyedari bahawa Wildad lebih menyayangi Rifqi berbanding dirinya.

Apakah pengakhiran cerita ini? kenalah tengok kan haha, sha pun ternanti-nanti episode akhirnya..eh korang jangan lupa pergi solat terawih tauu..selamat berpuasa :)
Friday, May 18, 2018

Baju Raya dengan Rekaan Kain Bercorak Sendiri

Baju Raya dengan Rekaan Kain Bercorak Sendiri
Baju Raya dengan Rekaan Kain Bercorak Sendiri | Assalamualaikum, selamat berpuasa korang semua, alhamdulilah puasa pertama telah selamat disempurnakan, paling teruja bila berada dalam bulan pertama ramadhan kali ini sebagai isteri, hihi. Ok bercerita mengenai ramadhan, mesti ramai dah kecoh pasal buat baju raya, eh of cos lah kan, mesti korang dah hantar dekat tailor? kalau korang masih lagi tercari-cari kain pasang, meh sha nak share dekat korang buat baju raya dengan rekaan kain bercorak sendiri, cun bukan???

print- fabric

Sebagai isteri, lagi-lagi feeling excited gila macam sha dapat beraya dengan suami buat kali pertama, mesti nak yang sedondon kan, ada juga orang yang nak update sikit, nak buat baju raya tahun ini dengan rekaan kain bercorak sendiri, adakah tempat yang boleh print kain dengan rekaan sendiri?? ishh ada lahh..korang ni, zaman sekarang dah alaf baru tauuu.

Custom.my adalah salah satu pakar reka design dan percetakan pakaian secara online yang telah bertapak sejak tahun 2014 lagi. Lokasi terletak di Ipoh, Perak, yang bestnya semua order tiada had, kalau nak order even 1 meter kain pun boleh, tapi lagi bagus buat sedondon, lagi meriah kan? mana ada orang buat baju dengan hanya guna 1 meter haha..


Tidak dapat nak merasa kain print? korang boleh order sample pack dengan harga RM13 sahaja, adalah lebih baik sebelum korang decide nak pilih kain jenis apa korang nak guna, bagus korang order sample pack untuk merasa sendiri fabric dan hasil cetakan, sample pack juga korang boleh tunjukkan kepada kawan-kawan, keluarga untuk hasil print yang memuaskan.

Setiap pemilihan kain, Cutom.my akan suggest kain ini untuk fashion dan accessories yang mana satu sesuai. Dan ada juga dinyatakan secara terperinci material dan texture kain tersebut. Harga akan terpapar disetiap coloum jenis kain mengikut kelebaran kain tersebut.



Harga korang boleh bandingkan, setiap harga akan berubah tanpa notis, so korang kena alert sebelum bayar ya. Harga mengikut material dan kelebaran kain.



Sempena bulan Ramadhan ini, Custom.my bagi diskaun sehingga 10-20% kepada semua pelanggan, kalau korang salah satu dari agen akan terima extra 5%, sah sehingga 14 June 2018. Tapi khas untuk produk seperti sport shirt, fesyen lelaki dan wanita, eh adakah? mari kita sambung cerita lagi..hihi

Kedai all in 1, selain dari reka kain bercorak sendiri, Custom.my juga ada menyediakan pelbagai service lain antaranya adalah :-

1. Cetak Sticker terdapat pelbagai jenis sticker, kiss-cut, die-cut, transparent, one way, dan cetak canvas

2. Dekorasi Rumah seperti sarung bantal, bantal hiasan, beg simpanan, sarung galon, cadar tilam, wall scroll



3. Print T-Shirt Wanita dan Lelaki, Beg, Topi, Hoddie, Tudung, dan Barang Keperluan Baby 


Description Sesebuah Produk


Apa yang bestnya dalam laman web Custom.my ini, ada terselit description sesebuah produk, selain dari jual produk, web ini juga ada berkongsi ilmu kepada new parent diluar sana, caranya korang klik pada CATEGORY > KIDS & BABIES ACCESSORIES > KIDS NECK PILLOW description itu ada bahagian bawah, so kita akan tahu kenapa bantal baby khasnya ada bentuk bulat tidak seperti bantal orang dewasa, bahagian sebelah dalam gambar diatas pula, korang akan dijelaskan bahagian yang sesuai untuk design korang di print out, saiz juga ada disertakan, hanya material dan qualiti yang terbaik digunakan oleh Custom.my.


Cara Nak Order


Ada 4 cara termudah korang boleh lakukan untuk place order :-
1. Pilih produk - Masuk lama web Custom.my dan mulakan shopping, pilih produk yang korang nak.
2. Upload Design - Klik button upload pada petak design, file mestilah dalam bentuk JPG dan PNG
3. Bayaran - Harga akan tertera sebaik sahaja korang place order, harga mengikut saiz, kalau sudah confirm korang boleh mula membayar
4. Produk sedia untuk dicetak mengambil masa 5-10 hari untuk menyiapkannya dan akan dihantar kerumah anda, postage menggunakan pos laju ke seluruh malaysia.

So, korang tidak perlu pergi satu-satu tempat printing untuk survey service dalam list korang, bazir masa kan? lagi-lagi kalau dalam projek besar seperti hari keluarga, pakaian seragam sekolah boleh lah tempah sekali, paling best boleh dijadikan goodie atas korang punya design sendiri, inilah masanya korang tunjukkan kepakaran korang dalam mencari barang yang lain dari yang lain. Mesti orang yang memakainya turut teruja sama.


Sebarang pertanyaan korang boleh chat dekat green box sebelah kanan, ataupun korang boleh hubungi mereka melalui :-

Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P) 
No 46A, Hala Meru 11, Pusat Komersial Meru 2B, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia.
05-528 0854 / 013-484 5800 
info@custom.my

May 6, 2018

Sunday, May 06, 2018

Sumbangan Nur Ramadan Bantu Persediaan Menyambut Aidilfitri

Sumbangan Nur Ramadan Bantu Persediaan Menyambut Aidilfitri

Sumbangan Nur Ramadan Bantu Persediaan Menyambut Aidilfitri | Assalamualaikum dan salam hujung minggu, pejam kelip dah nak menghampiri bulan Ramadan, mesti orang ramai sibuk fikir apa juadah berbuka memandangkan Facebook sudah viral 30 menu hidangan bebuka puasa. hihi, best tau tahun ini sha dapat menunaikan rukun islam yang ketiga ini sebagai seorang isteri, mesti teruja kan? tapi warga Wilayah persekutuan lagi teruja tau, sebab Sumbangan Nur Ramadan Bantu Persediaan Menyambut Aidilfitri sekali gus membantu meringankan beban golongan asnaf.

Image result for sumbangan nur ramadhan

Sumbangan Nur Ramadan yang dilaksanakan oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dengan kerjasama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Yayasan Al-Bukhary dan Yayasan Wilayah Persekutuan turun padang untuk membantu golongan asnaf dengan sumbangan wang RM150 setiap seorang selain daripada mendapat 10 kilogram (kg) beras dan dua kg gula, di kawasan yang terpilih sekitar Kuala Lumpur.

Najib Tun Razak menyampaikan sumbangan berupa bekalan makanan kepada golongan gelandangan pada Program Nur Ramadan
kredit kepada Astro Awani

Golongan Gelandangan juga tidak terkecuali untuk menerima Sumbangan Nur Ramadan, walaupun bertapa pesatnya ekonomi di Ibu Kota Kuala Lumpur, masih ada terselit ribuan gelandangan yang terpaksa kesana-sini untuk hidup. Kadang sha sedih bila sendiri melihat didepan mata, ibu membawa anaknya meminta sedekah pada waktu ramadan yang terik, apa mereka akan jamah bila berbuka puasa nanti? dimana mereka akan makan bila waktu maghrib berkumandang, sedangkan kita sibuk membeli di bazaar yang akhirnya berlaku pembaziran..sedih bukan?

Peranan program ini antara salah satu usaha untuk tidak meminggirkan golongan gelandangan agar dapat bantuan berupa wang RM200 seorang dan bantuan lain seperti kain pelikat, kain batik dan makanan.

Banyak lagi bantuan lain yang telah dibuat oleh Wilayah Persekutuan untuk membantu golongan kurang upaya, ibu tunggal, miskin tegar, anak yatim, dan warga emas. Diharap dengan adanya program ini dapat lagi diteruskan dan dipanjangkan kepada negeri yang memerlukan.

Rujukan :-


May 5, 2018

Saturday, May 05, 2018

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa
Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa | Assalamualaikum guys, meet again dalam entry support blogger dengan join GA mereka, hihi..kali ini sha join GA dari blogger Siqa, sha suka betul dengan posisi gambar yang siqa ambil, oww sweet sangat dengan kolor pink dia..haha..guys kalau nak join prizes nya sangat exclusive tauu, cer klik banner :)


Nak kongsi lagi boleh? pun tiada dalam terma dan syarat nak join GA ini, tapi entahlah hari ini rajin pula nak sharing sesuatu hahaha..Siqa bagi hadiah GA yang dia suka untuk mereka yang lucky dengan harapan mereka itu juga akan suka dengan hadiah tersebut, oww best kann..sha dulu paling tak suka bila orang pakai, ambil benda yang sha sayang, lagi-lagi benda itu berwarna pink, maklum lah sha suka pink color, tapi lama kelamaan sha jadi matang, macam siqa cakap bagi benda yang kita suka, sha ada terbaca satu ayat tak silap sha la,  jika nak bersedekah bagilah barang yang kita sayang, terkesan dihati sha selama ini sha hanya bagi benda yang sha tidak suka, tapi hakikatnya itu dalam konsep sedekah tapi sebaik sedekah adalah benda yang kita suka.

Nak dekat bulan ramadhan ni, moral of the story rajin-rajinlah bersedekah hihi, berganda pahala nya kan..ok guys good luck yaaa :)
Saturday, May 05, 2018

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures
Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures | Assalamualaikum, hi guys, hari sabtu cuti begini sha duk rumah ja, haha memang hari-hari pun duduk rumah nama juga housewife, tunggu husband cuti baru bawah keluar. So dalam keboringan ni, sha nampak GA yang sedang berlangsung, sha pun dah lama tidak join GA. Simple ja GA kali ini, ikut syarat macam biasa ja. Korang boleh cehck it out dengan klik banner dibawah ya. Good Luck

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures

Tapi dah alang-alang tajuk dia 'Balik Kampung' sha nak story sikit pasal pengalaman sha berada di tempat orang, actually story ini tiada dalam syarat nak join GA ya, sha just nak sharing ja hihi. Lama juga sha merantau ditempat orang, kerja, sambung belajar, kerja balik dan jaga anak buah sha, mana sha pergi kampung halaman tetap dihati, di tempat orang kita belajar berdikari, susah senang sendiri fikir, tapi part balik kampung tu, jangan cakaplah, excited sangat, walaupun tempat sha pergi tu dengan kampung beza 6 jam ja kalau naik bas hahaha..bila nak balik time peak day memang akan serabut fikir cuti nak apply, balik naik bas, duit tambang kena prepare awal, segalanya decide sendiri, tapi sekarang bila dah kahwin menetap dikampung halaman sendiri terasa nak feeling 'balik kampung' tu lagi hahaha..sekarang ni fikir nak balik kampung husband ja la tapi tu pun dekat ja 1 jam haha, apapun balik kampung memang best.

Sekian cerita sha yang tiada kena mengena dengan GA :P
Good Luck guyss

May 3, 2018

Thursday, May 03, 2018

Program Baiti Jannati bantu kurangkan beban rakyat Wilayah

Program Baiti Jannati bantu kurangkan beban rakyat Wilayah
Program Baiti Jannati bantu kurangkan beban rakyat Wilayah | Assalamualaikum, Rumahku Syurgaku, kita memang sinomim dengan ayat ini kan, tapi tahukah kita bagaimana caranya untuk mendapatkan sesebuah rumah kediaman yang diimpikan oleh setiap keluarga tapi tahukah kita bagaimana caranya untuk mendapatkan sesebuah rumah kediaman yang diimpikan oleh setiap keluarga, lagi-lagi mereka yang berpendapatan rendah atau ibu tunggal, mahupun orang kurang upaya, walhal harga rumah sekarang sangat mahal dan susah nak dapat. Jadi inilah entry yang sha nak kongsikan dengan korang semua mengenai salah satu program yang dapat membantu kurangkan beban rakyat wilayah sekaligus merealisasikan impian mereka untuk memiliki sebuah rumah.

Image result for baiti jannati
Kredit kepada Sinar Online

Menurut akhbar sinar online yang bertarikh October 2017, program ini telah berjaya membantu membaik pulih dan menyelesaikan baki pinjaman perumahan penghuni miskin tegar di Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan Perumahan Awam Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan telah dilanjutkan sehingga hujung tahun 2017 yang lalu.

Kredit kepada Sinar Online

Dalam akhbar yang sama, pada Februari 2018 yang lalu, sebanyak 10 keluarga dari Wilayah Persekutuan Labuan turut mendapat bantuan hasil peruntukan sebanyak RM150,000 oleh Kementerian Wilayah Persekutuan. Manfaat daripada program ini juga, sha dapat tahu sehingga bulan berkenaan sejumlah 56 keluarga dari golongan sasaran seperti miskin tegar dapat memiliki rumah impian masing-masing.

Program Baiti Jannati ini juga merupakan salah satu program yang melibatkan syarikat milik kerajaan (GLC) seperti TNB untuk turut sama turun padang membantu kerajaan untuk membaiki rumah kediaman golongan yang memerlukan seperti orang kurang upaya, ibu tunggal, warga emas dan penduduk miskin. 

MGF13042018_TR Projek Kesyukuran Projek Baiti Jannati TNB 2018_05
Kredit kepada TheRakyat

Pada 13 April yang lalu, Menteri Kewangan II, Datuk Seri Johari Abdul Ghani telah menurunkan tandatangan sebagai gimik penyerahan rumah pada Majlis Kesyukuran Projek Baiti Jannati TNB 2018 di Kampung Baru, Kuala Lumpur.

Alhamdulilah, dengan adanya program sebegini, pasti ramai lagi penduduk miskin tegar dapat merasai nikmat tinggal dirumah impian mereka seiringi dengan kepesatan ekonomi yang semakin mendadak . Dan ada baiknya jika program ini diperluaskan lagi dinegeri-negeri lain, sha yakin lagi ramai diluar sana yang memerlukannya. 

Rujukan :-
Sinar Harianhttp://www.sinarharian.com.my/edisi/selangor-kl/program-baiti-jannati-wp-bantu-300-keluarga-1.741471http://www.sinarharian.com.my/edisi/sabah-sarawak/program-baiti-jannati-wilayah-persekutuan-taja-10-keluarga-1.796297
Utusanhttp://www.utusan.com.my/berita/nasional/tnb-peruntuk-rm5-8-juta-laksana-program-baiti-jannati-1.502620
TheRakyathttps://therakyat.com/2018/04/13/datuk-jo-mahu-sekolahkan-pembangkang-isu-kg-baru/mgf13042018_tr-projek-kesyukuran-projek-baiti-jannati-tnb-2018_05/

#AkarUmbiBinaNegara
#hebatkannegaraku
#ketuakampungkl

April 30, 2018

Monday, April 30, 2018

Bolehkah Ibu Hamil Puasa??

Bolehkah Ibu Hamil Puasa??
Bolehkah Ibu Hamil Puasa?? | Assalamualaikum, ada beberapa hari lagi Ramadan akan tiba, alhamdulilah ini kali pertama sha berpuasa sebagai seorang isteri, juga kali pertama berpuasa dalam keadaan mengandung, precious moment ! tapi bolehkah ibu hamil puasa? macam mana kalau lapar? sebab sha sekarang ni dalam mood nak makan ja, tidakkah menganggu proses pembesaran bayi dalam kandungan??


Mesti bakal ibu diluar sana sangat teruja apabila mengandung pada bulan Ramadhan, mana tidaknya, boleh puasa penuh kan..wish list setiap wanita tu hihi, tapi bolehkah ibu hamil puasa? boleh sangat selagi ianya yakin puasa nya tersebut tidak memudaratkan pada bayi yang dia kandung, sha pun ada tanya dengan doktor pakar, doktor pun kata benda yang sama, tapi kalau datang gastrik kena buka puasa, daripada nak capai impian puasa penuh, pikir kesihatan diri sendiri juga tau ibu-ibu hamil diluar sana.

Dan Kami perintahkan kepada manusia (agar berbuat baik) kepada kedua orang tuanya. Ibunya telah mengandungnya dalam keadaan lemah yang bertambah-tambah, dan menyapihnya dalam usia dua tahun. Bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua orang tuamu. Hanya kepada Aku kembalimu . (QS.Luqman: 14) 

Sesungguhnya Allah memberikan keringanan bagi orang musafir berpuasa dan shalat, dan bagi wanita hamil dan menyusui berpuasa. (HR. Ahmad)

Jadi bagi ibu-ibu hamil yang pasang niat untuk berpuasa penuh pada bulan Ramadhan yang bakal tiba, korang memang hebat, tapi jikalau mereka yang lain tidak dapat meneruskan wajib dignti pada hari lain dan bayar fidayah sama seperti kes wanita datang bulan hihi..harapnya dapatlah mengenapkan puasa penuh kan..

Beruntung tauu..kita yang mengandung pada bulan yang penuh dengan kelebihan, jadi grab banyak-banyak pahala

Semoga Allah permudahkan perjalanan ramadhan kita bersama baby dalam perut hihi
InsyaAllah moga entry ini bermanfaat kepada semua :)

April 25, 2018

Wednesday, April 25, 2018

LiveCollagen Minuman Kecantikan Dan Kesihatan

LiveCollagen Minuman Kecantikan Dan Kesihatan
LiveCollagen Minuman Kecantikan Dan Kesihatan | Assalamualaikum, dah nak penghujung bulan april ini, sha nak kongsikan dengan korang minuman 2 in 1 dimana untuk kecantikan dan juga kesihatan, mesti semua sudah kenal dengan Collagen kan, ok hari ini sha nak bagitahu manfaat minuman 2 in 1 ini, jom baca LiveCollagen Minuman Kecantikan Dan Kesihatan.


Siapalah yang tidak mahu minuman yang merangkumi 2 manfaat penting untuk badan kan, jimat harga pun ia juga, jimat masa lagi, hanya minum sahaja boleh jadi cantik dan sihat, produk apa tu?

LiveCollagen adalah rumusan yang unik terdiri daripada hydrolyzed marine collagen dari France glycine (an amino acid) dan wild berry fruit complex from USA (9 jenis buah beri yang berbeza). Ianya adalah minuman yang lazat dan berkhasiat tanpa bau yang kuat.

Bahan-bahan :-
Hydrolyzed Marine Collagen (5000 mg), Glycine (1000 mg), Wild Berries Complex (4000mg) consisting Blackberries, Red & Black Raspberries, Blueberries, Strawberries, Boysenberries, Mulberries, Cranberries and Cherries.


Cara Pengambilan LiveCollagen
1 kotak LiveCollagen ini ada 20 Sachets, Campurkan 1 sachet LiveCollagen ke dalam 125ml atau bersamaan 1/2 gelas air atau jus dibawah suhu 50° C, Lebih baik ambil minuman ini sebelum tidur. Untuk 2minggu pertama amalkan 2 sachets setiap hari ( pagi dan sebelum tidur) selepas itu maintain ambil sehari 1 sachet.


Macam sha cakap tadi, minuman 2 in 1 ini memberi 2 manfaat kepada kita, antaranya adalah :-

Kebaikan LiveCollagen untuk Kecantikan

  • Menggalakkan kehilangan inci badan 
  • Mengurangkan selulit 
  • Meningkatkan kesihatan rambut dan kuku 
  • Menghilangkan garis-garis kerutan, kaki merekah, garis pada hidung dan juga kedutan 
  • Meningkatkan keanjalan dan kelebihan kulit 
  • Membantu kulit agar lebih bersinar dan berseri-seri 
  • Membaiki kulit kering, kulit merekah dan kulit rosak akibat panahan cahaya matahari 
  • Anti-Penuaan 
  • Membantu pembesaran payudara secara semulajadi 
  • Mempercepatkan keberkesanan produk penjagaan kulit
Kebaikan LiveCollagen untuk Kesihatan
  • Melindungi tulang rawan dan cecair sinovial 
  • Mengurangkan kerosakan oxidative kepada sendi dan mengurangkan sakit sendi 
  • Mengurangkan rasa sakit akibat gangguan keradangan seperti arthritis 
  • Mencegah pembekuan darah dan membantu mengekalkan jantung yang sihat 
  • Meningkatkan kemampuan dan corak tidur 
  • Mencegah kerosakan sel dari tekanan emosi dan fizikal 
  • Menggalakkan penyembuhan luka 
  • Menguatkan sistem imun badan 


Testimonial ringkas dari Sha sendiri
Sha sebagai ibu yang mengandung amat sensitif untuk mencuba pelbagai produk yang disarankan, tapi produk 2 in 1 ini, sha akui dapat membantu mencantikan kulit dimana kepentingan kologen juga khasnya untuk wanita lewat usia banyak kehilangan, so nak cover balik kena start minum kologen dari sekarang. Tentang bau pula, al-maklumlah ibu mengandung selalu alah dengan bauan yang kuat dan tidak menyenangkan, tapi minuman LiveCollagen ini membuatkan sha terkejut, tiada bau yang kuat yang boleh menggangu proses hadaman harian sha sepanjang sha consume produk ini. wow, cantik mulus lah ummi lepas ini kan..

Guna Promo Kod "opzzpinky5" untuk melayakkan korang dapat diskaun sebanyak RM5 untuk setiap pembelian mana-mana produk dari Dynamic Nutrition ini




No. Telefon +603 80812128 

Email enquiries@dyna-nutrition.com

April 17, 2018

Tuesday, April 17, 2018

3 Langkah Natural Cantik dengan Althea Bare Essential

3 Langkah Natural Cantik dengan Althea Bare Essential
3 Langkah Natural Cantik dengan Althea Bare Essential | Assalamualaikum, hi guys, entry terperap ini hahaha sha nak tujukan khas buat mereka yang diluar sana tidak berapa minat ataupun tidak memakai mekap apabila keluar rumah, so sha nak ajak korang bergosip tentang 3 langkah natural cantik hanya dengan menggunakan Althea Bare Essential


Ok, bergosip mengenainya, Althea telah berjaya menghasilkan produk kecantikan jenama sendiri pada awal bulan April ini, Chukaehyoo !! maksudnya tahniah hihi. Dengan itu, produk tersebut telah menjadi tumpuan ramai pengemar simple natural tanpa mekap termasuklah sha sendiri.



Pihak Althea dengan baik hati telah menghantar gossip box comel berwarna pink diterbangkan khas dari Korea ke Sabah, yeahhh im so exciting :P



Apa yang ada dalam gossip box Althea Bare Essential
1. Contour Cleanser 150g
2. Primer Water 200mL
3. Fixer Cream 50g
4. Mirror Limited Edition
5. Kit Pack Travel bare Essential
6. Althea Marble.

3 Langkah Natural Cantik dengan Althea Bare Essential



1. Contour Cleanser Pembersih wajah adalah langkah pertama untuk natural cantik, sama seperti pembersih wajah yang lain, Bare Essential Cleanse ini mengandungi ice plant dan lemon verbena leaf untuk membersihkan wajah serta berfungsi meningkatkan peredaran darah untuk mendapatkan bentuk V di wajah. Kandungan mirco capsule nya boleh menanggalkan kulit mati dan membuatkan kulit merasa sejuk dan segar, sha suka bau lemon pada pembersih ini.
(Harga : RM23)


2. Primer Water Selepas bersihkan wajah, langkah kedua adalah sapuaan lembut Primer water sebagai toner ataupun primer pada wajah. Fungsi 2 in 1 ini untuk membantu menutup liang pori dan secara tidak langsung dapat memberi kelembapan kepada kulit. Korang akan nampak hasil kulit lebih glowing dan anjal secara natural. Kandungan ekstrak Snow Lotus nya bertindak melembutkan kulit wajah, meningkatkan kelembapan kulit dan menyihatkan kulit secara semulajadi. Magik kan !!
(Harga : RM43)


3. Fixer Cream Akhir sekali, gunalah cream wangian green tea yang menyenangkan berfungsi untuk 24 jam penghidratan. Tambahan 2 kandungan dalam satu cream comel ini iaitu Trehalose untuk mengekalkan kelembapan dan Baobab Tree membantu mengingkatkan kolagen pada kulit agar kulit tidak berminyak.
(Harga : RM50)

3 Langkah Natural Cantik dengan Althea Bare Essential seisi keluarga boleh guna, suami sha pun pakai tau..malam-malam sha kena rajin sapu Primer Water dan Fixer Cream dekat mukanya, haha maklumlah kadang dia kena pergi site, cuaca panas sekarang ni, kulit dia pun jadi kering dan tidak sekata, 3 langkah ini boleh bantu kulit suami sha jadi natural cantik, dia kan tak pakai mekap..haha, so sharing is caring kan, boleh jimat pakai dan cantik laki bini..hihi

Untuk setiap pembelian 1 set Bare Essential ini korang akan dapat lagi diskaun sebanyak 10%, free shipping, dan free cermin Althea yang limited edition, *sementara stok masih ada

April 14, 2018

Saturday, April 14, 2018

Sepanjang Mengandung 1st Trimester- Alhamdulilah Dipermudahkan

Sepanjang Mengandung 1st Trimester- Alhamdulilah Dipermudahkan
Sepanjang Mengandung 1st Trimester - Alhamdulilah Dipermudahkan | Assalamualaikum, yes sekarang sha dah masuk 2nd trimester, tapi rasanya nda banyak beza dengan 1st trimester, orang lain cakap waktu mengandung diperingkat pertama, loya, pening, muntah semuanya berlaku pada peringkat ini, tapi kan sha pula lain tau, diperingkat kedua pun sha alaminya juga. 

picture of early 2nd trimester

Macam orang cakaplah, nda semestinya muntah itu pada awal kehamilan saja, kawan sha mengandung dari 1st trimester sampailah mau dekat bersalin masih muntah juga, perghhh seram wehhh..alhamdulilah sha setakat ini muntah-muntah tu boleh kira berapa kali, cuma pening, loya lemas, cepat penat itu semua memang simptom-simptom orang mengandung kan hihi.


Sepanjang Mengandung 1st Trimester sha banyak rasa penat, berat badan sha naik mendadak, itu yang terpaksa beli baju mengandung haha. Diakhir 1st trimester pun sha selalu kena sembelit, pernah kejang kaki waktu tidur malam, memang husband lah yang banyak bantu urut kaki, lagi-lagi kaki sha cepat bengkak kalau seharian berjalan, haha..sengal badan dan sakit kepala pun banyak berlaku diakhir-akhir 1st trimester. 

Banyak lagi minggu nak ditempuhi, sekarang pun dah 15 minggu lebih, minggu depan 16 minggu, baby dalam perut dah masuk 4 bulan, minggu depan yeaahhh..hihi ada lagi 5 bulan lebih, maksudnya raya nanti dah memboyot pergi beraya dirumah orang, mesti orang akan tanya "dah berapa bulan?" hahah..kann

Semoga Allah permudahkan perjalanan baby nak jumpa ummi dia
Itu Sahaja entry saja-saja hihi 
Sekian dari sha dan baby dalam perut hihi

April 13, 2018

Friday, April 13, 2018

Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed

Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed
Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed | Assalamualaikum dan selamat pagi jumaat yang indah, alhamdulilah, sebagai seorang suri rumah, moh lah kita mencari side income bantu suami ataupun untuk guna pakai pada masa depan kelak, memandangkan dunia sekarang segalanya perlukan duit, syukur sangat ada platfom yang membantu orang luar untuk menambah pendapatan sampingan, mari ambil tahu entry yang sha nak story dalam Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed.



Marketplace Tok Syed ialah salah sebuah laman web yang berasaskan e-dagang yang mengumpulkan pelbagai produk untuk dijual dan paling seronoknya terdapat juga peluang pekerjaan untuk semua golongan mengikut kemampuan masing-masing. Marketplace Tok Syed menjadikan Buat Duit Online lebih mudah dan pantas. Hebat bukan?

Klik ---> SAYA NAK REGISTER

4 Cara Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed
1. Melalui affiliate - Sama seperti sistem affiliate yang lain, korang boleh mempromosikan link affiliate korang sebaik sahaja telah berjaya menjadi sebahagian dari member Tok Syed, promote lah seberapa link yang korang suka, lagi banyak link yang didaftarkan atas nama korang, lagi banyak income yang korang dapat. 



2. Jual beli produk di Marketplace yang telah disediakan - Dalam Marketplace ini, korang boleh lihat secara terperinci pelbagai produk mengikut kategori masing-masing, untuk korang pasarkan dimedia sosial korang ataupun keluarga dan kawan-kawan





3. Buat Jobs yang available di Marketplace - Part ini sha memang suka, korang hanya perlu menggunakan sosial media korang untuk lengkapkan dan sebarkan tugasan yang diberikan, lepas siap, habuan akan dikreditkan kepada korang. Simple ja kan, kalau korang rajin buat, banyak income boleh dapat hihi.




Dan kerja-kerja online yang dimaksudkan adalah seperti 
  • Post review di blog korang
  • Share post di wall FB korang
  • Like Page FB sesuatu perniagaan 
  • Follow account instagram seseorang 
  • Share URL di wall FB korang
  • Buat review produk di account social media korang
  • Blast mesej di group Whatsapp di telefon korang
  • Dan banyak lagi.. Dan semua kerja-kerja di atas dibayar dengan kadar yang bersesuaian dengan kerjanya. 

4. Jual produk Tok Syed sebagai pengedar dan dapat keuntungan runcit darinya



Yang Cara ke 4 untuk buat duit dengan marketplace tok syed ini korang kena mesej sendiri HQ untuk menjadi pengedar yang sah Saya nak jadi Pengedar. Mereka akan membantu korang bagaimana untuk menjadi pengedar Tok Syed.

Klik ---> SAYA NAK REGISTER

April 12, 2018

Thursday, April 12, 2018

Pengalaman Beli Baju Mengandung Di SG Shop

Pengalaman Beli Baju Mengandung Di SG Shop
Pengalaman Beli Baju Mengandung Di SG Shop | Assalamualaikum, hi guys, Im Back, selamat datang bulan April, bulan ke empat perkahwinan sha sedar tak sedar baby dalam perut pun seminggu lagi nak 4 bulan, selamat tinggal 1st trimester haha, bulan March sha sangat tiada mood nak blogging, hopely bulan ini sha rajin lah ya..banyak product kena buat review lagi ni, tapi sebelum itu nak story dulu kisah excited sha Pengalaman Beli Baju Mengandung Di SG Shop.
Daftar SG SHOP Sekarang ==> Link

Sebenarnya ini bukan kali pertama sha beli barang dekat SG Shop, tapi memandangkan 2 tahun account SG Shop sha menyepi, sha teringin nak tengok-tengok baju mengandung, lagi-lagi perut dah memboyot kedepan, baju saiz s dah tak muat dah, sob sob, tapi happy juga dapat shopping baju baru kan.

Terkejut bila sha buka account SG Shop, tup tup ada RM100 SGReward, perghhh, inilah masanya untuk sha beli baju mengandung haha, thanks tau SG Shop sebab bagi sha reward banyak tu.

Jadi sha pun lepas tengok mana yang berkenan dengan harga dapatlah 1 baju mengandung saiz L, 2 baju besar saiz L, dan  1 maternity pant, terpaksalah pakai saiz L sebab badan sha dah tak muat saiz s hahaha, korang sebelum beli kena ukur dulu saiz tau takut nanti tak ngam pula, tapi saiz baju dari SG Shop kecil-kecil maklumlah orang Asia kan hihi. Dan sha menyempat juga beli selipar cute pink color hihi.

RM 26.21

RM 13.66

RM 18.97

Maternity pant only RM 19.31

RM 9.52



Ok total semua harga diatas tidak termasuk postage, sha pun ada juga pakai duit sendiri untuk postage dari China ke Sabah, berat kesemua barang 1340g untuk 5 item, Shipping method pula menggunakan Economy Air RM 36.00 

Alhamdulilah sampai ke tangan sha dengan selamat dan sangat puas hati, postage ambil masa dalam seminggu lebih sahaja. Untuk Daftar SG SHOP Sekarang ==> Link

March 27, 2018

Tuesday, March 27, 2018

Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsy

Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsy


Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsy | Assalamualaikum, hi guys, mood join GA kembali lagi haha, macam biasa syarat simple sahaja, korang kena follow beberapa rules dan GA tamat pada 31 Mac ini, tidak banyak masa lagi, so boleh start join dari sekarang sebab takut nanti terlupa ka kan hihi. Oh ya kalau nak join korang boleh klik banner cute diatas ini, pemenang akan dipilih melalui lucky draw ..so jomm joinn

March 24, 2018

Saturday, March 24, 2018

Lirik lagu Comel Pipi Merah - Siti Nurhaliza

Lirik lagu Comel Pipi Merah - Siti Nurhaliza
Lirik lagu Comel Pipi Merah - Siti Nurhaliza | Assalamualaikum, hi guys, best kan lagu ni, lagi-lagi lagu ini khas untuk puteri penyanyi tersohor Dato Siti NurHaliza yang selamat dilahirkan secara pembedahan pada isnin yang lalu. Sha pun nak juga lah cipta lagu khas untuk baby dalam perut, eh better dengar ja lagu siti ni, haha, kot-kot anak secomel siti kan..

Image result for lirik lagu comel pipi merah
Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Senyuman manis menyejuk jiwa hamba
Semanis-manisnya bak gula
Rupa nan elok penghibur ayah bonda
Indah kurnian maha esa

Sayang disayang Timang ditimang
Alahai manja kuseorang
Sayang disayangi Timang ditimang
Cinta hatiku selamanya

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Di mana dia buah hati saya
Buah hati saya ada di dalam rumah
Di mana intan payung saya
Intan payung saya yang comel pipi merah

Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung
Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Budi nan elok pekerti yang mulia
Panduan hidup hari muka
Taat berjasa jadi orang berjaya
Penuhilah ilmu di dada

Sayang disayangi Timang ditimang
Alahai manja kuseorang
Sayang disayangi Timang ditimang
Cinta hatiku selamanya

Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung
Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (6x)

March 23, 2018

Friday, March 23, 2018

Tahniah Dato Siti Nurhaliza, Lahirkan Puteri Comel

Tahniah Dato Siti Nurhaliza, Lahirkan Puteri Comel
Tahniah Dato Siti Nurhaliza, Lahirkan Puteri Comel | Assalamualaikum, congrats dato Siti, telah selamat melahirkan puteri comel bernama Fatimah Az-Zahra (nama sementara) secara pembedahan pada 19 Mac 2018 yang lalu, sha lambat buat entry tahniah, tapi sejujurnya sha sangat teruja, sebab kelahiran penyanyi tersohor ini antara yang dinanti-nanti oleh peminat seluruh Malaysia termasuklah diri ini hihi.

Image result for tahniah siti nurhaliza

Image result for tahniah siti nurhaliza melahirkan

Apapun sha sangat ternanti-nanti pengumuman rasmi mengenai wajah dan nama anak penyanyi ini, pada peminat diluar sana, kita kena hormat keputusan mereka ya, selamat berpantang dato siti :)

March 22, 2018

Thursday, March 22, 2018

Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita)

Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita)
Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita) | Assalamualaikum, siapa peminat lagu ni sejak kebelakangan ini, kita geng haha, 1st time ja dengar lagu ni terus teka ini mesti lagu Siti Nurhaliza, 100 markah, betul sangat walaupun suara Siti sekarang agak berat dan tidak senyaring dulu, tapi tetap best, lagi-lagi lagu ini selalu sha dengar setiap jam 7 depan TV haha

Baca Sinopsis ---> Drama Tiada Arah Jodoh Kita 
Image result for Tiada Arah Jodoh Kita | Kau Takdirku - Siti Nurhaliza.


Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita)

Apa yang pernah terbayang sewaktu dulu
mungkinkah inilah takdirku
tiada terfikir oleh ku kehadiranmu
telah merubah seluruh hidupku

bezanya kita bagaikan langit dan bumi
namun akhirnya kitakan serasi

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua

kelebihanmu dan juga kelemahanku
kita terima seadanya
jua

sempurna kita menyemai cinta nan suci
Indahnya dirimu yang ku miliki

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua
Mencipta syurga kita berdua. 

March 19, 2018

Monday, March 19, 2018

Pencarian bloglist bulan April 2018

Pencarian bloglist bulan April 2018



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pencarian bloglist bulan April 2018 bagi blog https://aerillhassan.blogspot.my/ bermula 19 Mac 2018 sehingga 31 Mac 2018. Bertujuan untuk mengeratkan hubungan sesama blogger. Semua blogger dijemput untuk sertai pencarian ini.

Cara-cara untuk sertai :-

1. Follow, Add to Circle dan Like
2. Masukkan blog https://aerillhassan.blogspot.my/ ke dalam bloglist anda.

3. Buat entri bertajuk Pencarian Bloglist April 2018 by Aerillhassan

4. Copy Coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

15 blog bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist blog Aerillhassan. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 April 2018.

Sekian, terima kasih.
Monday, March 19, 2018

BIRTHDAY GIVEAWAY BY MRS PIP

BIRTHDAY GIVEAWAY BY MRS PIP
BIRTHDAY GIVEAWAY BY MRS PIP | Assalamualaikum, hi guys, mood join GA kembali lagi haha, macam biasa syarat simple sahaja, korang kena follow beberapa rules dan GA tamat pada 8 April ini, banyak masa lagi, tapi boleh start join dari sekarang sebab takut nanti terlupa ka kan hihi.

Birthday Giveaway by Mrs Pip

Oh ya kalau nak join korang boleh klik banner cute diatas ini, pemenang akan dipilih melalui random.org, hanya satu pemenang sahaja akan memenangi hadiah berupa mask, body wash dan hadiah misteri, kalau ramai yang join Mrs. pip tambah lagi satu pemenang, so apa tunggu lagi jom join hihi

March 18, 2018

Sunday, March 18, 2018

Loya dan Pening Semasa Mengandung

Loya dan Pening Semasa Mengandung
Loya dan Pening Semasa Mengandung | Assalamualaikum, dua perkara ini, sejujurnya sha cakap memang sha memang tidak akan lari untuk mengalaminya sepanjang tempoh hampir nak masuk 3 bulan mengandung, walaupun sha bersyukur sangat-sangat sha tiada alahan muntah yang teruk sepanjang mengandung seperti mana ibu-ibu mengandung alami.

Meskipun begitu, sha tetap dapat teruskan aktiviti harian seperti makan dengan baik, memasak dengan happynya, hidu bauan tidak berapa teruk, cuma ada beberapa bauan yang sha tidak suka, contohnya asap racun nyamuk boleh membuatkan sha pening.

Kalau korang ada simptom ini, tahniah anda mengandung---> LINK


2 benda ini dapat selesaikan masalah loya dan pening sha sepanjang sha mengandung, mudah didapati di toko ubat dan market. Adapun sebelum ini sha hanya tertarik pada buah mangga, dan campuran asam boi bersama limau kasturi sudah berlalu dan sha pun tidak lagi tercari-cari benda masam itu, hihi, sejujurnya sha bukan pengemar benda masam.

Apapun, semua ini adalah penghapus dosa-dosa kecil buat para ibu-ibu yang mengandung, ada beberapa bulan lagi nak tabah menghadapinya, insyaAllah semoga Allah permudahkan semuanya.

Itu Sahaja entry saja-saja hihi
Sekian dari sha dan baby dalam perut hihi


March 17, 2018

Saturday, March 17, 2018

Resepi Ikan Bakar Berkuah Philips Air Fryer

Resepi Ikan Bakar Berkuah Philips Air Fryer


Resepi Ikan Bakar Berkuah Philips Air Fryer | Assalamualaikum hi guys, dah lunch ke belum? mari sha nak share satu resepi mudah untuk korang yang tidak cukup masa untuk ketuk-ketuk didapur ataupun bagi korang yang suka masakan sihat tanpa lemak.

Ikan bakar berkuah 😅
Pelik kan...hahaha kali ni masak ikan bakar tp berkuah dlm air fryer..no oil ya..memandangkan kuah ikan bakar sangat wangi and i like it very much..terutamanya bahagian kepala..owww delisious beb..
#opzzpinkymainmasakmasak

Ikan Bakar Berkuah, macam pelik ja kan? haha actually sejak mengandung ni sha suka makan makanan yang berkuah dan sup, lagi-lagi suka makan ikan, nyum nyum, jadi resepi yang sha nak share dekat korang senang sahaja, bahan pun mudah dapat yang penting korang ada air fryer, kalau oven sha tak pasti suhu berapa, korang boleh try and error ja, kan..

Resepi Ikan Bakar Berkuah Philips Air Fryer
1. Ikan 
2. 4 ulas Bawang Putih dihiris panjang
3. 1 saiz ibu jari Halia dihiris panjang 
4. Setengah gelas air asam
5. 2 sudu makan sos tiram 
6. Garam dan Ajinamoto secukup rasa

Masukkan ikan yang telah dipotong dua dan dihiris sedikit pada ekor dan kepala kedalam besen kecil, masukkan kesemua bahan-bahan tadi dan gaulkan sama rata, masukkan bahan tadi juga kedalam hirisan ikan bagi menimbulkan rasa pada ikan.

Kemudian masukkan ikan bersama bahan tadi ke dalam aluminium foil, tuangkan kuah dan pastikan tidak tumpah. Masak pada suhu 170c selama 15minit

Selamat mencuba :)


March 16, 2018

Friday, March 16, 2018

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita

Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita
Sinopsis Drama Tiada Arah Jodoh Kita | Assalamualaikum, siapa layan cerita ini kita geng, actually sha baru ja berjinak-jinak dengan drama ni, walaupun dah lama main, sha start tengok sebab jalan cerita dia makin menarik, dan itu sahaja channel yang ada sebab mama suka tengok drama pukul 7 haha.

Tiada Arah Jodoh Kita

Drama adapatasi novel Tiada Arah Jodoh Kita karya Ezza Mysara dan telahpun ditayangkan pada 13 Februari 2018 di slot Akasia TV3. Drama 28 episod ini diarahkan oleh Eoon Shuhaini dibawah terbitan Primeworks Studios Sdn Bhd. Menampilkan lakonan Shukri Yahaya, Aprena Manrose, Hafeez Mikail, Erwin Dawson. 

JUDUL : TIADA ARAH JODOH KITA
EPISOD : 28 episod
TARIKH TAYANGAN : 13 Februari 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7.00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS NOVEL : Ezza Mysara
SKRIP : Syed Mohamad Taufik Syed Abdul Jalil
PENGARAH : Eoon Shuhaini
TERBITAN : Primeworks Studios Sdn Bhd
PELAKON : Shukri Yahaya, Aprena Manrose, Hafeez Mikail, Erwin Dawson, Mustaqim Bahadon, Azar Azmi, Livonia Ricky, Dian P.Ramlee, Aleza Shadan, Azhar Amir, Farisha Irwayu, Nada Nur Syuhada, Airis Yasmin, Rania, Alis Mariya

WATAK PELAKON 
Shukri Yahaya sebagai Megat Aathif
Aprena Manrose sebagai Afia Awliya
Hafeez Mikail sebagai Megat Wakeel
Erwin Dawson sebagai Fayyad Syakir
Livonia Ricky sebagai Nur
Mustaqim Bahadon sebagai Hazim
Azar Azmi sebagai Ain
Dian P.Ramlee sebagai Hajah Hamidah
Aleza Shadan sebagai Puan Maznah
Airis Yasmin sebagai Wardah
Farisha Irwayu sebagai Hajah Mariani
Azhar Amir sebagai Tuan Amiruddin
Elfaezah Ul Haq sebagai Aisyah
Alis Mariya sebagai Saidatul
Azzam Zamani sebagai Afwan
Halimah Naim sebagai Mak Siti
Rafe Sumanteri sebagai Dato Zainal
Rania Humairah sebagai Alisha
Puteri Adrianna sebagai Wanie

LAGU TEMA / OST 
Tajuk : Rahsia Tuhan
Penyanyi : Ippo Hafiz

SINOPSIS TIADA ARAH JODOH KITA
Mengisahkan percintaan Afia Awliya dalam mencapai kebahagiaan dalam kehidupan. Afia Awliya bercinta dengan Fayyad Syakir. Namun Fayyad Syakir tiba-tiba meminang Afia Awliya untuk sahabatnya, Megat Wakeel yang sakit. Afia kecewa kerana Fayyad mahu menjudikan cinta mereka begitu. Namun Afia kemudiannya bersetuju untuk mengahwini Wakeel kerana sifat penyayangnya.

Pada masa yang sama, abang kepada Wakeel, Megat Aathif yang turut mengejar cinta Afia menghalang cadangan Wakeel untuk mengahwini Afia. Namun Aathif redha dengan keputusan itu. Afia mengahwini Wakeel yang menghidap kanser buah pinggang. Sejak itu, Bermulalah kehidupannya berhadapan dengan Aathif yang tidak dapat menerima Afia sebagai adik iparnya. Namun, ketelusan yang ditonjolkan Pia berjaya membuktikan mereka bahagia.

Pemergian Wakeel menyebabkan Afia mengalami kemurungan. Dia kini berhadapan dengan Fayyad yang kembali menagih cintanya. Namun Afia memilih untuk berkahwin dengan Aathif, abang Wakeel yang sememangnya menaruh perasaan pada Afia sejak mula. Perkahwinan mereka mula diuji apabila Aathif perasan akan perubahan diri Afia yang suka bercakap seorang diri dan menuduh Aathif mempunyai perempuan lain. Apabila diperiksa doktor, Afia disahkan mengalami gangguan.

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin