59 Senarai Homestay di Kundasang, Sabah - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

December 8, 2017

59 Senarai Homestay di Kundasang, Sabah

59 Senarai Homestay di Kundasang, Sabah | Assalamualaikum dan selamt bercuti sakan korang,  maklumlah bulan disember merupakan bulan bersantai bersama keluarga, sha pun teringin nak bercuti lagi di bumi Kundasang, mungkin kali ini bercuti berdua dengan orang baru, hahaha..inilah ni sha nak senaraikan homestay yang ada disekitar Kundasang, Ranau.

Kundasang merupakan salah satu pusat percutian yang menghimpunkan pelbagai tempat menarik untuk korang kunjungi, rugilah kalau pergi Sabah, kalau tidak singgah ke Kundasang, entry seterusnya sha akan ceritakan tempat menarik berkenaan.

Kalau sha travel ke sini, memang akan stay rumah kawan Blogger Ira, itulah kata orang untung ada kawan ramai, mana-mana pun boleh sandar yang penting pandai jaga diri, tapi lepas ni memang sha akan stay homestay dah lah, sebab dah berdua kan hahaha.


1. SINURAMBI HOMESTAY : 013-8832994, 013-8661615, 019-8615764, 1 bilik king dan single Rm200, 1 bilik king dan queen Rm250, 2 rumah (2 bilik) : Rm300 satu rumah.
Lokasi berdekatan jalan raya bertar kawasan landai naik bukit selepas D'IZZ HOMESTAY.

2. D'IZZ LODGE & HOMESTAY : 012-8669626
0128669616
0178019626
088889626
Family pakej 3bilik rm350
Deluxe Standard / Twin Superior RM150
Kemudahan:
Kedai runcit
Wifi
BbQ
Dewan
Kapasiti 80org
Karaoke
Katering
Transportation

3. KUNDASANG INN : 088-888097, 014-5526406, 014-6524020,
013-8689264, Bilik Rm100.

4. ZURAINI HOMESTAY : 013-8938356, 019-8952178, bilik harga dalam Rm120-190, Lokasinya naik sikit selepas D'IZZ HOMESTAY berdekatan jambatan.

5. AMULA HOMESTAY : 013-8706692, 012-8148898, 013-8935947, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN.

6. SURYATI HOMESTAY : 014-8557598, 014-8665551, 014-8573155, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN,

7. WALAI TOKOU HOMESTAY : 013-5539459, 019-8328680, lokasinya bersebelahan dengan KINABALU PINE RESORT dan tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, harga boleh tawar, (macam2 jenis bilik), bilik 3 katil sederhana Rm180, bilik 2 katil sederhana Rm90, bilik 1 katil besar dan tambahan bilik kecil untuk 1 katil bertingkat Rm90.

8. D'OLUNDUS VIEW : 014-2010070, 088-888824, lokasinya berhadapan gerai sayur di tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, 1 bilik Rm170, 1 rumah (2 bilik) RM340.

9. WALAI TOKOU HOMESTAY Julianah@Julia : 019-8718071, 010-7888071, lokasinya bersebelahan KINABALU PINE RESORT.

10. KINABALU PINE RESORT : 088-3867751, 088-389957.

11. U-MERLIN RESORT : 088-889366, 1 bilik Rm100,
lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

12. FAIRY RESORT : 088-889688, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang,

13. SONNY VILLAGE : 088-888161, 088-889277, bilik single/double bed Rm120-180, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

14. WAYN ZEN ROSE CABIN HOTEL : 088-889233, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.

15. MOUNTAIN REST HOUSE (budget hotel) : 016-8374060, 011-24258739, Dorm (2 katil bertingkat utk 4 orang) Rm20, harga bilik ada Rm60, 70, 80,.... lokasi berdekatan dengan National Park tepi jalan utam

16. Nagai Homestay No tel : 0128364888. 0198950665 / 0198413313. 1.8km dr pekan kundasang, jln ke SRK KUNDASANG.
1 rumah 5 bilik Rm350
1 Rumah 3 bilik rm250
1 bilik Rm75 - Rm120.
Kemudahan :-
1. Dapur
2. Astro
3.waterheater
4. Set karaoke.
5. BBQ

17. Dh Homestay. Kundasang lama. 0198933313
18. Debbies Homestay kg kundasang lama. 0198950665/0146579969
19. Ilmieza Stay ( kg muhibah)-014-5607983 -Azimie Kawasa
20. Cinta villa homestay mesilau - cvh (019-8610202) - Affendy
21. Wafa inap desa. ( 0138561751 )

22. Aura Homestay kundasang- 0138788065/0168446056

23. Zoraini Homestay.
Kg cinta Mata kundasang
0138938356/0178351781

24. UMIES HOMESTAY Kg Cinta Mata Kundasang 0146775311 & 0138115311

25. SERIBU1 HOMESTAY KUNDASANG 
0198319482.

26. Kopstay Walai Tokou Homestay Berhad. 
0198426002..Sabrinah Sail.

27. Kundasang Greenhill Homestay.
01119576164/0195820394

28. KUNDASANG TWIN HOMESTAY 
0198719670 / 0198608153

29. SINURAMBI Homestay 
0138992994 / 0138832994

30. PUNCAK HOMESTAY 0198700616/0195388820

31. Famyle homestay kundasang 0138703117

32. Ning's homestay kundasang 0198990785

33. D'arsyha homestay kundasang.
Tel: 0135504032/ 0108785618

34. Saniom Homestay 0198093075
35. Satinah Homestay 0138724900

36. D Loquat Lodge
0138743935/0198312574

37. Jb Hidayah Inn
Call Juraidah 0132368539

38.Dahlan homestay
Kg.cinta mata kundasang
*Room ..rm60-rm80
0138878442 (Dahlan)

39. Teratak Indah Kundasang
0146783074 (Marliana)

40. Dahlia Homestay Pn. Sitilah 0143748169
41. Jainah Homestay Pn. Jainah 0138679193
42. Jilinieja Homestay En. Sazilin 012- 230 6160
43. Qistina Inap Desa En. Ginus +6013-859 7191
44. Julaini Homestay En. Julaini +6017 866 5192

45. Mid Village Homestay En. Samsul +6019- 840 7065
46. Anjung Rehat Jamsari En. Khairi +6010- 947 7878
47CT Bayu Homestay Pn. Astilinah 016- 240 1588
48. Dahlan Homestay Pn. Ajiah +6019- 253 8810
49. Teratak Indah Kundasang Pn. Marlina +6014- 6783074

50Big Rock Homestay Pn. Loziah +6019- 862 5806 / danial 0135541353
51. Ulul Homestay En. Ulul +6011- 3158 9859
52Azeylla Homestay Pn. Esyanie +6017- 869 4775
53. Muhibbah Homestay Pn. Sitidah +6019- 802 0850
54. Hello Kitty Homestay 0128281110

55. Rama-rama Homestay 0135481199/ 01125141958
Fb: rama-rama homestay kundasang

56. KIRAM's Village
Kg Mesilau, Kundasang.
0166950057, 0138874236

57. ALPINE D'Bayu
0146720324
Kg Mesilao

58. Liwagu Lodge 088-875603 (Reception) 0133804166 (Whatsapp)

59. KINABALU HOMESTAY KUNDASANG
0133723497 -WANIE

Credit to FB : Sayang Sabah
P/S : Kemungkinan ada perubahan harga dimusim cuti sekolah.

4 comments:

  1. nnti bole refer kt sini bile nk p kundasang

    ReplyDelete
  2. Ai pernah duduk kiram village. Best..

    ReplyDelete
  3. Terbaik info ni.. Nnt boleh refer sini kalau nk g Kundasang...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad