November 2017 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

November 30, 2017

Thursday, November 30, 2017

Potret Kartun Hasil Tangan Sophee Studio

Potret Kartun Hasil Tangan Sophee Studio
Potret Kartun Hasil Tangan Sophee Studio | Assalmaulaikum, terharu dapat potret ala-ala kartun dari blogger Sofie sebab sha ada join GA beliau iaitu Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia akan berakhir pada 1hb Disember 2017, besok guys..so korang kena rushing buat entry kalau nak dapat potret kartun exclusive dari blogger sabahan ini.


Comel bah kan ! sha, kalau ada orang lukis wajah sha, sha teramatlah excited level 300%, sebab sha kagum sangat hasil tangan dorang jika nak dibandingkan dengan tangan kayu sha ini, langsung nda pandai melukis, kesiannn hahaha.

Apapun semua yang join, good luck dan jangan lupa join ya :)
Thursday, November 30, 2017

Blogger Opzzpinky Bakal Kahwin Disember ini

Blogger Opzzpinky Bakal Kahwin Disember ini
Blogger Opzzpinky Bakal Kahwin Disember ini | Assalamualaikum, tajuk entry dah macam blogger terkenal pula, haha. Alhamdulilah tinggal beberapa hari lagi untuk menghabiskan masa-masa bujang yang ada sebelum bertukar status bini orang. Debarannya sudah terasa :P


Yeah akhirnya, sha akan menamatkan zaman yang terlalu bujang untuk melangkah dunia berdua lebih baik..haha, alhamdulilah hampir 2 tahun menempuhi zaman pertunangan bukanlah sangat mudah, eh sha dah ada tunang ya? hihi, pandai tak sha sembunyi? Hebatnya dugaan bertunang, kata Nabi S.A.W sembunyikan pertunangan, hebahkan perkahwinan dan sha minta maaf kepada sesiapa yang merajuk sebab sha buat majlis pertunangan dalam keadaan tertutup bulan 2 2016 yang lalu.

Di kesempatan ini, sha nak menjemput semua pembaca setia blog sha, untuk datang memeriahkan majlis perkahwinan seorang blogger comel bertempat di Sandakan, manalah tahu ada blogger yang sedang bercuti ditempat berdekatan boleh singgah ke rumah, makan nasi minyak hihi..save the date ya !!




November 17, 2017

Friday, November 17, 2017

COMEL BLOGGER CONTEST

COMEL BLOGGER CONTEST
COMEL BLOGGER CONTEST | Assalamualaikum, lamanya sha nda update blog, rindu rasanya, sha busy dengan urusan konvo dan event besar yang bakal tiba, insyaAllah sha bagitahu nanti hakss..so hari ini sempat online sekejap support rakan blogger untuk join contest mereka..jom kita join Comel Blogger Contest



Klik banner kalau nak join ya :)

Good Luck

November 7, 2017

Tuesday, November 07, 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN
GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN | Assalamualaikum dan tahniah Mia Kassim dot com Blog Akak Mia kita sudah mencecah usia 10 tahun..pasti sudah banyak liku-liku dalam dunia blogging ditempuhi, tidak juga kurangnya ilmu blogging makin bertambah, kira macam senior gituu.



Macam mana bisa kenal? Macam ayat Blogger Cla pulak ya :D sejujurnya sha baru mengenali kak mia, rasanya kak mia pun begitu, maklumlah sha ini blogger siring-siring saja bah. hahaha. Mula kenal dengan kak mia, setelah meriahnya kehadiran beliau dengan ahli Sabahan Blogger yang lain di Group Whatsapp. 

(ANDA BLOGGER SABAHAN? EMAIL SHA DI opzzpinky@yahoo.com KAMI SEDANG MENGUMPULKAN BLOGGER NEGERI DIBAWAH BAYU, JOM JOIN KAMI)

Kawan alam maya menjadi nyata apabila kami merancang untuk bersua muka di acara Food Fiesta and Cultural Night anjuran BTC Inanam bersama rakan blogger yang lain, duduk semeja, sudah jumpa, gaya macam kenal dah 10 tahun, haha..

Berapa tahun pun usia blog kak mia, sha harap semangat tetap kental untuk terus menyumbangkan ilmu di halaman google, sha pasti bukan mudah untuk berdiri seperti mana blog akak sekarang,  yang dikenali ramai macam artis gitu..hihi

Semoga terus success dan selamat ulang tahun kelahiran Blog tersayang, MiaKassim.com



November 5, 2017

Sunday, November 05, 2017

Kursus Pra Perkahwinan Daerah Tuaran

Kursus Pra Perkahwinan Daerah Tuaran
Kursus Pra Perkahwinan Daerah Tuaran | Assalamualaikum, sha baru ada masa mengurus kursus ni, sha pun baru tahu kursus pra perkahwinan daerah tuaran pun ada, aishh rugi nda urus awal-awal..kalau nda, dah boleh kahwin dah hahaha


Langkah pertama yang perlu korang urus adalah pergi ambil borang dekat MUIS di Urus Setia Daerah Tuaran, tingkat 3. Borang kursus pra perkahwinan akan diberikan beserta borang kebenaraan kahwin berharga RM5.

Hanya borang kursus pra perkahwinan yang perlu diisi dengan lengkap dan dikembalikan kepada pihak MUIS berkenaan dengan membayar RM100 untuk pembayaran kursus tersebut. Mereka akan memberitahu tarikh yang masih kosong dan memberikan satu resit pengesahan penyertaan kursus tersebut.

Kursus berlangsung pada setiap hari selasa dan rabu bertempat di Dewan Kuliah, Masjid An'Nur, Tuaran. Masa kursus berkenaan bermula jam 8 pagi hingga 5.30 petang, tapi disarankan datang awal untuk proses pendaftaraan.

Sha sudah urus untuk tempah tarikh kursus, namun tarikh yang kosong kena pada hujung bulan ini, 28&29 November 2017, sha bernasib baik, kerana masa itu sudah bermula cuti sekolah.

Untuk pertanyaan mengenai kursus tersebut korang boleh hubungi Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Daerah Tuaran

Tel : 088-788235 / 788236

Semoga Allah permudahkan urusan mendirikan masjid, insyaAllah :)

November 4, 2017

Saturday, November 04, 2017

Selamat Tinggal Nuffnang

Selamat Tinggal Nuffnang
Selamat Tinggal Nuffnang | Assalamualaikum, banyak blogger mengadu Nuffnang sudah tidak semegah dulu, beri earning bagai syok sendiri, dan kini Nuffnang sudah semakin tidak kelihatan di blog yang lain.


Dan sha mengambil keputusan untuk 'membuang' Nuffnang bukan atas dasar kacang lupakan kulit, tapi sha sudah move on dengan kekecewaan yang telah Nuffnang lakukan, mempermainkan blogger cute seperti sha amatlah menyakitkan haha, adakah patut BE dah bagi cun, sekali amount sen saja? kedekut sangat tauuu...

Terlalu banyak kenangan bersama Nuffnang sepanjang sha berblog ini, antaranya sha yang dahulunya rajin buat entry mengenai BE yang telah diberikan oleh Nuffnang, tutorial letak iklan khas buat Nuffnang sampailah ke cerita tentang Cashout dari Nuffnang sebanyak 3 kali.

Namun bagi sha itu hanyalah kenangan masa lalu, seseorang perlu beredar mencari sesuatu yang lebih menjana pendapatan yang cerah untuk masa depan haha..apapun berlaku, terima kasih atas rezeki yang telah engkau curahkan walaupun hakikatnya, iklan yang telah engkau timbulkan diblog ini sangat hebat ! haha..

Selamat Tinggal Nuffnang

Ex Nuffnangger,
Opzzpinky :P

November 3, 2017

Friday, November 03, 2017

Lirik Lagu Mari Solat (Aisyah)

Lirik Lagu Mari Solat (Aisyah)
Lirik Lagu Mari Solat Parodi dari Lagu Aisyah | Assalamualaikum, sudah solat ka belum? Kalau ada malas-malas tu, mari cikgu sha nak korang nyanyi lagu Mari Solat.

Lirik lagu ini dapat memberi kesan pada anak-anak daripada nyanyi lagu yang melalaikan. Lagu ini sha nak buat untuk persembahan masa konvo tadika nanti, tengah buat latihan untuk budak 6 tahun. Wah excitednya dorang..hihi



Lalalalla. Aku solat.
5 waktu sehari, semalam. 
Subuh zohor dan asar, maghrib juga isya'.

Satu dua tiga mari solat
Klu kau tak nak diazab diakhirat
Kita solat
Allah sayang sangat
Kitakan selamat

Kawan
Solat berjemaah 27 darjat
Jgn kau tak buat kita wajib solat
Jangan seronok sangat
Kiamat pon dah dekat 
Kau belum terlambat

Kawan
Ayah ajak solat, kau kata kau penat
Ibu suruh solat, kau kata dah buat
Allah Maha Melihat
Malaikat mencatat
Kau kan kena sebat

Allah
Aku janji aku takkan tinggal solat
Aku janji ibu ayah aku hormat
Aku kesal sangat
Apa ku dah buat
Ku ingin bertaubat

Allah
Aku tak nak dosa, aku nak pahala
Ku tak nak neraka, aku ingin syurga
Ku harap bahagia
Ku ingin gembira
Aku cuma hambaaaaaaa

Ya Allahu ya rahman ya rahim......

Sumber : Facebook
Friday, November 03, 2017

5 Entry Paling Menyengat October 2017

5 Entry Paling Menyengat October 2017
5 Entry Paling Menyengat October 2017 | Assalamualaikum, iya ketibaan bulan November yang dinanti, hanya tinggal 2 bulan lagi nak habis tahun 2017, cepatnya masa berlalu kan? bulan ini merupakan bulan kesibukan para cikgu, sebab nak urus budak konvo dan bulan 12 boleh bercuti sakan..hihi jom kita lihat 5 Entry Paling Menyengat October 2017


5 Entry Paling Menyengat October 2017

1. Ribut Tropika Turut Landa Sabah
Cuti Deepavali seminggu yang lalu, beberapa daerah di negeri ini terkena tempias Ribut Tropika yang telah berlaku d iNegara Jiran Filipina

2. Contact Lens Paling Best Dari ImLens
Pencinta Contact Lens boleh terjah entry hangat ini, yang bestnya tentang CL ini, pakai pun fresh ja mata, rugi kalau tak cuba, ada diskaun lagi tauu.

3. Pengalaman Membeli Power Bank di Shopee
Power bank penting untuk sesebuah Handphone, kalau nak cari murah dan comel-comel bolehlah beli dekat Shopee yang penting free postage heee.

4. Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit
Dapat pahala kita tolong orang yang susah, jom bantu blogger ini untuk mempermudahkan urusan saman beliau

5. Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia
Lagu ini ditujukan khas buat..ehhh haha, lagu ini lirik dan musik best sangat, jom nyanyi sama-sama..hihi

Ok itu sahaja setakat ini, dan bulan October yang lalu, sebanyak 7 entry telah dihasilkan, semakin merundum ya, usaha lebih lagi sharinaaaa..

Dan untuk Top Refferal bulan lalu adalah Kak MV dari http://msvelentine.blogspot.my/, tahniah kak MV, sha telah letakkan feed percuma blog akak di bahagian Footer

Terima kasih pembaca setia blog opzzpinky, semoga entry-entry yang dihasilkan bermanfaat untuk dunia dan akhirat, amin...

Salam sayang
Opzzpinky :)

November 2, 2017

Thursday, November 02, 2017

Segment Thank You, 200,000 Visitors by Sii Nurul

Segment Thank You, 200,000 Visitors by Sii Nurul
Segment Thank You, 200,000 Visitors by Sii Nurul | Assalamualaikum, selamat datang bulan November, tahniah blogger Sii Nurul sebab blog visitors telah mencecah 200,000 wahh banyak tu, so mari kita support beliau dengan join sama-sama segmen yang dia adakan.
 
Klik banner untuk join, cepat-cepat join sebab segmen hanya berlangsung 3hari sahaja, dan hari ini adalah hari terakhir dan 2 pemenang bertuah akan mendapat RM20 setiap seorang..joommm join

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin