October 2017 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

October 26, 2017

Thursday, October 26, 2017

Contact Lens Paling Best dari ImLens

Contact Lens Paling Best dari ImLens
Contact Lens Paling Best dari ImLens | Assalamualaikum, hari ini sha nak berkongsi dengan korang Contact Lens Paling Best dari ImLens yang pernah sha cuba sangat puas hati berbanding dengan Contact Lens yang lain.


'Beauty through your eyes', Mata adalah anugerah terindah yang diberikan Allah kepada kita, tapi kebanyakan orang sekarang telah mengalami kerosakan mata akibat banyak faktor, ada yang memilih untuk memakai kaca mata, namun tidak kurang pula memakai Contact Lens. 

Dan sha berani untuk mencadangankan kepada korang Contact Lens Paling Best dari ImLens berbanding dengan Contact Lens yang ada diluar sebab apa? meh sha nak cerita ni..

Sha diberi peluang untuk mencuba sendiri Contact Lensdari ImLens, menurut pengalaman sha memakai Contact Lens memang tidak akan lebih dari 2 jam dalam sekali pakai, sebab mata akan menjadi kering dan kurang selesa, tapi apabila sha mula memakai Contact Lens dari ImLens, kesegaran tetap sama selama memakainya lebih dari 2 jam, sehinggakan sha lupa suda lebih dari 2 jam sha memakainya.



45% Mengandungi Air
Kandungan air yang tinggi meningkatkan bekalan oksigen pada kornea, maka ianya menjadikan lens ini sangat selesa untuk dipakai pada masa yang sama dapat menyihatkan mata. 

Dijamin Selamat
Bahan yang digunakan oleh ImLens telah mendapat kelulusan dari US FDA (US FDA adalah agensi kerajaan Amerika Syarikat yg bertanggungjawab untuk mengawal dan memastikan keselamatan pengeluaran hasil makanan, hasil tembakau, makanan tambahan, ubat-ubatan, vaksin, biopharmaceutical, derma darah, peralatan perubatan dan lain-lain) ImLens juga mempunyai Sijil ISO dan GMP, buatan dari Teknologi German

Panduan Manual Pemakaian Contact Lens 
Tidak pernah guna Contact Lens? korang jangan risau sebab ImLens ada sertakan sekali dalam kotak  itu, panduan manual cara pakai dan tempoh penggunaannya. Untuk Contact Lens ini, tempoh penggunaan maximum satu bulan, selepas itu boleh tukar yang baru pula

sha menggunakan i-Claim Contact Lens


Warna, Saiz dan Power
Terdapat 4 warna menawan hati si pemakai, antaranya :-
i-Moss (Green 14.5mm)
i-Sea (Blue14.5mm)
i-Claim (Hazel 14.0mm) 
i-Pearl (Grey 14.0mm)

Power bermula dari Plano (0.0) hingga 6.0

Klinik Contact Lens
Terbaiklah !! ImLens juga telah membuka Klinik Contact Lens di Petaling Jaya, Selangor bertujuan untuk rundingan khas si pemakai tegar Contact Lens jika korang ada mengalami masalah ketika memakai Contact Lens, disamping itu juga korang boleh mendapatkan Lens percuma,  wow, hebat bukan?

Contact Lens ImLens RM40/pair

Berita Baik !! dapatkan diskaun apabila korang membeli Contact Lens dari ImLens dengan menggunakan kod "SABAHAN BLOGGER SHARINA" 

Whatsapp sekarang http://imlens.wasap.my/ <--- dan pilih warna kegemaran korang

ImLens turut menyediakan COD di sekitar Kota Kinabalu dan Papar (Sabah) dan KL Sentral - LRT Subang Jaya (Semenanjung) 

ImLens juga telah sampai ke Negara Jiran, iaitu Brunei dengan harga BND 17/pair termasuk Postage

Jom Terjah sekarang -> https://www.instagram.com/imlens.hq/



October 19, 2017

Thursday, October 19, 2017

Ribut Tropika Turut Jejas Sabah

Ribut Tropika Turut Jejas Sabah
Ribut Tropika Turut Jejas Sabah | Assalamualaikum, menurut sumber dari Pejabat Metrologi Sabah, amaran ribut tropika turut Jejas Sabah yang berlaku dinegara jiran iaitu kawasan timur Filipina.


AMARAN HUJAN LEBAT (PERINGKAT KUNING)

Hujan lebat dijangka berlaku di negeri Sabah : Bahagian Pedalaman (Daerah Kuala Penyu, Beaufort, Sipitang, Tenom, Keningau dan Tambunan), Pantai Barat, Kudat, Sandakan (Daerah Beluran) dan WP Labuan dari Selasa, 17 Oktober 2017 sehingga Khamis 19 Oktober 2017.

Angin kencang Barat Daya dengan kelajuan 50-60 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 4.5 meter  dijangka berlaku di kawasan perairan Sulu sehingga Sabtu, 21 Oktober 2017. Keadaan ini berbahaya kepada semua aktiviti perkapalan dan pantai termasuk menangkap ikan dan perkhidmatan feri. Manakala di Labuan dan Pahlawan angin 40 - 50 kmsj dengan ombak 2.5 - 3.5 m.

Keadaan cuaca ini terjadi adalah disebabkan oleh  pertembungan antara angin barat laut dengan angin barat daya  dalam perjalanan ke zon tekanan rendah utama iaitu Ribut Tropika Lan di Timur Filipina. Jangkaan sekarang ribut tersebut akan menghala ke utara Filipina.

Azemi Daud
Pej Meteorologi Sabah



Sumber dari Facebook Sabah Kini

Di kundasang, gerai-gerai menjual makanan dan buah-buahan turut rosak akibat ribut pada 17 Oktober yang lalu.

Manakala Sabah Park menutup pendakian ke Gunung Kinabalu ekoran cuaca menjangkaui 2°C pada tarikh yang sama.

Keadaan Ribut Tropika itu juga turut dapat tempiasnya di kawasan Ibu Kota Kinabalu, yang mana hujan dan ribut kuat telah melanda 5 hari berturut-turut. Banyak pokok tumbang dan kereta sesak disekitar bandar berkenaan.

Rakyat Sabah diminta supaya berhati-hati menjalani aktiviti dimusim cuti persekolahan ini. Semoga dengan kejadian yang melimpah negeri kita, kita sentiasa berwaspdah dan banyak-banyak berdoa kepada Allah.



October 18, 2017

Wednesday, October 18, 2017

Nombor Telephone Bas Kota Kinabalu - Sandakan

Nombor Telephone Bas Kota Kinabalu - Sandakan
Nombor Telephone Bas Kota Kinabalu - Sandakan | Assalamualaikum dan salam bercuti sempena pesta cahaya, deepavali. Amboi bukan main sakan cuti cikgu-cikgu sekalian, alhamdulilah, cuti seminggu ni sha pulang Sandakan dan entry ini sebagai rujukan sha sebab selalu nombor phone penting ini hilang, jadi sha nak simpan pula nombor telephone bas Kota Kinabalu - Sandakan


Perjalanan dari Kota Kinabalu ke Sandakan memakan masa 6 jam, begitu juga dengan dari Sandakan ke Kota Kinabalu haha bezanya kalau musim hujan bas akan jalan perlahan, kadang-kadang akan mencecah sehingga 7-8 jam.

Begitu juga dengan musim cuti, jalan akan sesak, jadi memang akan rasa kepanasan punggung dalam bas waktu sebegitu panjang. Hihi tapi jangan risau, setiap bas ada menyediakan tandas.

Hanya dua syarikat bas yang bergerak mengikut laluan dari Terminal Inanam - Tamparuli - Kundasang - Ranau - Telupid - Sandakan iaitu Bas Tung Ma dan Bas Sida.

Kedua-dua bas berkenan akan bergerak mengikut jadual masing-masing iaitu satu hari hanya satu syarikat bas sahaja yang jalan sehala, jika Bas Tung Ma bergerak dari Kota Kinabalu pada hari isnin, maka pada hari yang sama juga, Bas Sida akan bergerak dari Sandakan pula.

Nombor Telephone Bas Kota Kinabalu - Sandakan

Tung Ma 088-381190
Sida 088-384676

Nombor Telephone Bas Sandakan - Kota Kinabalu

Tung Ma 089-218904
Sida 089-224990

Harga tiket untuk satu perjalanan adalah sama iaitu RM43, dan jika korang nak cancel perjalanan boleh hubungi kaunter di syarikat bas berkenaan untuk benarkan open tiket untuk perjalanan seterusnya, tempoh open tiket selama sebulan pada bas yang sama. Dan pihak bas akan suruh korang datang dengan tiket untuk cop open tiket. Jangan burn, sayang duit hihi..

Selamat bercuti semua

October 13, 2017

Friday, October 13, 2017

Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia

Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia
Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia | Assalamualaikum, kemarin malam dengar rumah dibawa karaoke, dorang nyanyi lagu ni, sha kan terasa betul dengan lirik lagu ni, lagu Armada semuanya best-best kan. Lepas tu sha teringin nak kongsi Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia, biar semua tahu hati kita juga perlu rasa bahagia cehhhh hahaha..


Yank…kemarin ku melihatmu
Kau bertemu dengannya
Ku.. rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia

Apa kurangnya aku di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Yang ku rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia
Apa kurangnya aku di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia

Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..
Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Asalkan kau bahagia

Credit to Lirik Wikia

October 12, 2017

Thursday, October 12, 2017

Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit

Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit
Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit  | Assalamualaikum, dunia blogger digegarkan dengan berita saman RM3juta yang dikenakan oleh salah satu pengusaha skin care kepada Suria Lekat Lekit atas kenyataan yang dikeluarkan diblog berkenaan menjatuhkan perniagaan mereka. Ramai blogger dan rakan sosial media turut simpati dan memberi Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit, sama ada dari segi kewangan ataupun khidmat review barangan mereka.

Saya seorang blogger yang banyak menulis review & pendedahan tentang produk produk kecantikkan untuk masyarakat. Akibat dari perkara tersebut saya telah di kenakan saman sivil kerana menulis satu pendedahan
Suria Lekat Lekit merupakan blogger yang selalu berkongsi pendapatnya tentang produk kecantikan diBlog dan diFacebook. Bagi sha, kak suria sangat berterus terang dalam penilaiannya, namun ada pembaca yang boleh terima dengan cara baik tapi ramai juga yang cepat terasa hati dengan olahan beliau. 

Saman telah di failkan di negeri pantai timur sedangkan saya di Selangor Memang pada permulaannya saya memilih untuk membiarkan saja kes ni Kerana saya tiada kemampuan untuk membayar kos guaman Tapi atas nasihat peguam.. Jika saya tidak melawan atau membela diri Saya bakal berhutang sebanyak RM3juta kerana tuntutan saman tersebut & di mufliskan Sekarang kes saya masih dalam prosiding di Mahkamah Saya sedang membuat rayuan untuk memindahkan kes ke mahkamah shah alam Bagi menjimatkan kos. 
Luahan hati mengenai proses saman sivil terhadap beliau membuatkan sha rasa terharu bertapa kuatnya hati kak suria menghadapi masalah sebegini. Bak kata pepatah, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul

Saya perlu Berjuang kerana bagi saya perjuangan ini bukan hanya untuk diri saya Malah untuk mereka yg lain juga Saya berharap akan ada ramai pihak akan tampil membantu Memberi sumbangan supaya saya boleh terus berjuang di mahkamah 
Walaupun hakikatnya sha tidak pernah bertemu dengan blogger ini, sha menyeru marilah kita hulurkan Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit, jika tidak mampu dengan wang ringgit, boleh tadahkan doa semoga dipermudahkan beliau mengharungi.

Sesiapa yang berniat untuk menyampaikan Sumbangan Bantu Suria Lekat Lekit, boleh di buat melalui Maybank account 162795008709 (Nursuria) dan hubungi Facebook beliau Suria LekatLekit, semoga dengan entry ini dapatlah membantu sedikit sebanyak dapat meringankan beban kak suria. Amin :)

October 7, 2017

Saturday, October 07, 2017

Pengalaman Beli Power Bank di Shopee

Pengalaman Beli Power Bank di Shopee

Pengalaman Beli Power Bank di Shopee | Assalamualaikum, bercerita tentang power bank, jangka hayat bateri sebuah handphone memang tidak akan selamanya baik, lagi-lagi handphone yang telah digunapakai sejak 2 hingga 3 tahun, malah lebih dari itu pun ada. Maka dengan itu sha nak share pengalaman beli power bank di shopee.

Berapa kali kekerapan korang mencas handphone pada satu hari? Sha boleh jadi 3 kali sehari, kadang kalau berada diluar kena simpan sedikit bateri untuk kecemasan, terbantut hajat nak main game hihi. Dan Pengalaman membeli power bank di Lazada terdahulu boleh dirujuk kembali, tapi memandangkan mood bertukar ke mall online yang lain, tergerak hati ingin mencuba untuk membeli power bank online di shopee. 

Terkadang, sifat ingin mencuba tempat shopping online baru jangan terlalu diikut, takut merana diri..hihi Shopee.com.my adalah pusat membeli belah online sama macam yang lain, tapi yang bestnya, shopee membolehkan kita berinteraksi dengan penjual secara lebih dekat, kalau nak tukar warna sesuatu barang, tapi dah proceed payment boleh terus chat kepada penjual tersebut, kalau dorang belum hantar, masih boleh ubah dan tiada cas dikenakan. 

Pengalaman sha pula, semasa membeli power bank ini, termasuk sekali dengan pouch, tapi sedihnya pouch tiada dalam parcel, sha terus chat penjual dalam website itu, mana lah tahu ada kesilapan teknikal (always husnuzon ya! ) dan dia minta maaf sebab staff dia salah tengok, kebesokkannya dapat notification yang pouch dah hantar ke alamat sha..(tapi belum sampai, nanti sha update) 

Untuk power bank ini, sha beli RM35 RM1 sekali dengan pouch, free postage setiap barangan RM30 keatas. Setakat ini sha puas hati dengan power bank ini ;) pink, comel gituu Banyak penjual, harga kena padan dengan kualiti, korang kena baca betul-betul komen pembeli yang lain, takut nanti ada penjual yang 'tiruan' pula.

October 4, 2017

Wednesday, October 04, 2017

5 Entry Paling Menyengat September 2017

5 Entry Paling Menyengat September 2017
Assalamualaikum dan Selamat datang Bulan Oktober, cepat ja masa berlalu, bulan lalu baru buat 5 Entry Paling Menyengat Ogos 2017, kali ini untuk bulan September pula.



5 Entry Paling Menyengat September 2017

1. Segment Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia
Segmen yang dilancarkan oleh rakan blogger sabahan iaitu Sofinah Lamudin, menampilkan pelbagai hadiah gadget yang menarik untuk dimenangi, segmen ini mengenai suai kenal, dalam entry korang boleh kenalkan diri dan tarikh tutup penyertaan sehingga bulan Disember, so ada masa lagi kalau nak join kan :) good luck sis sofie

2. Lirik Lagu Baby Shark
Tangan macam ketam bila anak-anak buah sha dengar lagu ni..haha aunty pun ikut goyang sama tau, baby shark doo doo doo sampai pengsan haha..

3. Google Adsense Approved dan 3.3k Page View
Alhamdulilah, pada hari pertama bulan September, permohonan google adsense diterima setelah 5kali membuat permohonan, ada tips sha kongsikan disitu dan pada hari sama juga page view blog untuk kali pertama mencecah 3.3k so wow!

4. Hebatnya Dugaan Bertunang
Selamat bertunang kawan-kawan, another one step closer, jangan bertunang lama-lama tau, banyak dugaannya. Dan sebaiknya sembunyikanlah pertunangan, kalau break nanti taklah teruk sangat kan? hihi..pesanan untuk diri sendiri :P

5. Mengenali PayuDara Anda Sendiri
Entry mengenai kesedaran tentang perubahan anggota penting kita. Jangan ambil mudah, perlu kerap periksa untuk mencegah dari kehilangannya, kan mencegah lebih baik dari mengubati :)

Jumlah entry untuk Bulan September adalah 11 sahaja hahaha, aduhai sedihnya, makin sikit pula sharina oi..sha sibuk bulan lalu, banyak sangat cuti sekolah, alasan boleh terima tak?

Dan Top refferel untuk Bulan September adalah Cik Sayidah Napisah, dan sha ada letakkan feed percuma untuk blog Sayidah pada bahagian footer, korang boleh singgah dan baca blog menarik beliau

Itu sahaja 5 entry yang paling menyengat pada bulan lalu, sekian terima kasih kepada pembaca setia blog sha..korang memang awesome bogiaa..

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin