SnapTube | Download Movie dari Facebook ke Handphone - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 1, 2017

SnapTube | Download Movie dari Facebook ke Handphone

Image result for snap tube

SnapTube | Download Movie dari Facebook ke HandphoneAssalamualaikum, Secara umumnya, banyak lagi aplikasi yang membolehkan kita download terus ke handphone, itupun kalau korang yang jenis melekat 24/7 dengan handphone. Macam sha, sha lagi suka tengok wayang dari handphone, harapkan data internet, sayang ja kalau tidak dipakai sebaik mungkin, sebab kawasan signal tempat sha tinggal sangat kesian line nya, haha. Jadi, data tidak berkurang dan sha mengalami kekurangan masa untuk menghabiskan data tersebut, untung betul telco sekarang ni.

Oleh itu, sha lebih syorkan korang menggunakan aplikasi SnapTube, sebab cara download movie senang dan mudah difahami.  Bagi mereka yang kaki Korean Drama, yang tengah HOT lagi BEST, korang kena tengok SCHOOL 2017, sha download setiap episode pun menggunakan aplikasi ini. Malam mungkin sha terlepas peluang untuk tengok di TV Channel 391, tapi sha akan download dari facebook pada keesokkan harinya, bila masa lapang boleh tengok.

Kenapa sha highlight download dari facebook, sedangkan banyak lagi sumber yang boleh digunapakai contohnya Youtube? 

Sebab, macam sha cakap tadi, Kdrama sangat popular di Facebook, banyak fans yang update drama melalui facebook, jadi senang cari drama tersebut, cepat download sebelum facebook delete drama tu, haha..lagipun perbezaan antara Mega Bit (MB) melalui facebook dan youtube amatlah ketara, sedangkan facebook hanya syorkan download menggunakan MP4 sahaja berbanding dengan youtube.

Cara-cara menggunakan SnapTube | Download Movie dari Facebook ke Handphone

Firstly, korang kena download dulu di google play store, dan cari SnapTube, icon aplikasi tersebut korang boleh rujuk gambar di bawah ini.





Lepas install, search movie/drama yang korang nak download tu, sha lagi prefer guna facebook


Bila klik movie/drama akan keluar button download, so tak perlu pikir panjang, just tekan sahaja button tu

Akan keluar macam dalam gambar di atas ini, ah nampak tak bertapa kecilnya MB jika download menggunakan facebook, sebab movie/drama itu cuma paparan MP4 sahaja, jimat sikit data kalau nak upload..kannn

Then, siap, boleh download banyak-banyak sesuka hati korang, yang penting line internet kuat dan langgan hahaha kalau tak langgan macam mana nak download kan? eh lupa ada yang pakai wifi, free gitu

Sebelum sha lupa, SnapTube juga ada versi PC/Laptop, tapi sha belum try lagi, macam sha cakap sha lagi suka download dalam handphone, tapi make sure storage kena banyak tau, limitkan untuk yang korang download, kalau tak, buang masa ja tunggu lama-lama tapi tak dapat saved..kan..

Masa untuk layan koreaaaa~

2 comments:

  1. menarik tu tp waaa hp ni mintak nyawa selalu dan jd payah pulakk..

    ReplyDelete
  2. Thanks sharing ... nnt nak try la juga.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad