SINOPSIS SCHOOL 2017 - KOREAN DRAMA - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 2, 2017

SINOPSIS SCHOOL 2017 - KOREAN DRAMA

Image result for school 2017 sinopsis

SINOPSIS SCHOOL 2017 - KOREAN DRAMAAssalamualaikum, Kdrama kembali menyengat, sebenarnya sha dah lama tak tengok drama korea disebabkan kekangan masa dan line sangat kesian. Meskipun line ada, blog pun minta kesian juga sebab lama bersawang, so pilih mana, update atau layan korea? then I choose both, adil kan?

Untuk cerita School 2017 ini, macam biasa setiap tahun ada sahaja cerita sekolah lebih kurang dengan cerita tahun-tahun yang sebelum ini, kalau sha nda silap Kim Won Bin pernah berlakon dengan Lee Jong Suk dalam School 2013, lepas itu, drama tentang sekolah Who are you : School 2015, yang ini sha tengok, sebab sha suka dengan heroin nya yang comel, bila tengok sha jadi perasan comel haha..

Jom baca sinopsis Kdrama ini, best ka nda best? Sha pun dah tengok sampai episode 5 (SnapTube | Download Movie dari Facebook ke Handphone.


SINOPSIS SCHOOL 2017 - KOREAN DRAMA
Ra Eun-Ho yang diperankan oleh Kim Se-Jeong merupakan siswa SMA yang berusia 18 tahun dengan nilai yang sangat buruk. Dia memiliki kepribadian yang cerah akan tetapi dia salah dituduh sebagai siwa yang buruk.

Ra Eun-Ho bermimpi untuk memasuki sebuah universitas dengan seorang pria yaitu cinta pertamanya dan ingin menjadi pasangan kampus bersama Dia. Eun-Ho ingin memasuki universitas yang sama melalui pengakuan khusus karena kemampuannya menggambar webtoon nya.

Disisi lain ada seorag bernama Hyun Tae-Woon diperankan oleh Kim Jung-Hyun. Dia suka sekali nakal dan di kenal sebagai pembuat onar di sekolah lamanya di Amerika Serikat. Kemudian dia pindah ke sekolah menengah atas di Korea Selatan.

Walaupun dia sombong dan kasar terhadap orang lain, guru dan murid tidak dapat menceritakan apa pun kepadanya karena ayahnya yang kaya telah berinvestasi di sekolah menengah atas itu.

Kemudian ada juga seorang pria bernama Song Dae-Whee diperankan Jang Dong-Yoon. Dia selalu mendapat nilai bagus, memiliki kepribadian yang baik dan rasa humor. Dia memiliki naluri untuk melindungi yang lemah. Song Dae-Whee menjadi perwakilan mahasiswa dengan dukungan yang luar biasa. Dia berasal dari latar belakang yang kurang mampu (miskin).

Image result for school 2017 sinopsis

==================================
Detail Tentang Drama School 2017 :
==================================
Judul : School 2017
Judul Lainnya : Hakgyo 2017/ 학교 2017
Genre : Drama, School
Episodes : 16 (enam belas)
Sutradara : Park Jin-Suk
Penulis Naskah : Lim Soo-Mi
Stasiun Channel : KBS2
Negara : Korea
Di tayangkan pada : 17 July 2017, Setiap hari Senin dan Selasa pukul 22.00

====================================
Detail Daftar Pemain School 2017 :
====================================
Kim Se-Jeong berperan sbg Ra Eun-Ho
Kim Jung-Hyun berperan sbg Hyun Tae-Woon
Jang Dong-Yoon berperan sbg Song Dae-Whee
Ro Woon berperan sbg Issue
Seol In-A berperan sbg Hong Nam-Joo
Han Joo-Wan berperan sbg Sim Kang-Myung
Han Sun-Hwa berperan sbg Han Soo-Ji
Park Se-Wan berperan sbg Oh Sa-Rang
Seo Ji-Hoon berperan sbg Yoon Kyung-Woo
Ha Seung-Ri berperan sbg Hwang Young-Gun
Kim Hee-Chan berperan sbg Kang Hee-Chan
Kim Eung-Soo berperan sbg Yang Do-Jin
Lee Jae-Yong berperan sbg Koo Young-Koo
Park Chul-Min berperan sbg Park Myung-Deok
Jo Mi-Ryung berperan sbg Jang So-Ran
Min Sung-Wook berperan sbg Jung Joon-Soo
Sung Ji-Ru berperan sbg Ayahnya Eun-Ho
Kim Hee-Jung berperan sbg IbunyaEun-Ho
Lee Jong-Won berperan sbg Hyun Kang-Woo

Sumber Sinopsis : Sini
Pictures are credited by google

6 comments:

  1. Best tak? Nanti boleh masuk dalam list. Ayu tengah memburu cerita2 yg best ni dan berbaloi tengok. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ini best, try test tgk haha..mnyesal tgk awal2, sbb lama mau tgk nxt epi haha

      Delete
  2. Siqah tengok drama ni dan best!!! Semua comel <3

    ReplyDelete
  3. Kc memang follow Series School ni. 2013&2015 punya best gilos! Hehehe. Yg 2017 ni tak tengok lagi.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad