Sedondon di Pagi Raya 2017, Jom Beli di Lazada

, , 7 comments
-Tema Raya 2016-
Marhaban ya Ramadhan, sedihnyaa..hanya tinggal 9 hari lagi kita akan masuk ke bulan Syawal untuk meraihkan kemenangan kita berpuasa penuh sebulan, yeahh..tapi kan korang, bab baju raya, mesti korang dah buat siap-siap sebelum bulan puasa lagi kan? sama lah kita haha..lagi-lagi size sha tiada dalam size readymade, sedihhh tauu, so sha akan hantar ke tailor 2 bulan sebelum raya, awal kan? haha

Lazada Blogger Contest
klik banner untuk join

Tema Baju Raya Tahun ini adalah Unggu, nda lah spesifik sangat, unggu gelap atau terang pun, tapi biasanya kalau family sedondon zaman sekarang warna sama tapi beza terang atau gelap kan, ada kelainan disitu..haha. Contohnya, lelaki pakai kurta unggu terang, perempuan pula unggu plain yang gelap, digabungkan dengan warna tudung terang bercorak bungaan, so matched kan..

Untuk Fesyen baju pula, kali ini sha pilih simple ja, baju ala-ala maxi dress, dengan lace bunga dekat pinggang, tapi mengekalkan konsep jubah berfesyen,  so masih boleh makan banyak bila raya nanti haha..

Jom meriahkan Contest Lazada, Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers! Click HERE 


Good news korang, Riang Ria Raya Sale kali ini Lazada menawarkan sampai 80% diskaun, perghh..hebat kan, mana yang belum shopping tu, boleh cuci mata dekat Riang Ria Raya Sale, banyak sangat pilihan menarik untuk korang pilih




Untuk baju raya hari lain pula,  sha teringin sangat nak pilih konsep warna yang suram tapi menawan gitu contohnya Jelitasara X Lazada Kurung Belle (Grey) dipadankan dengan Jelitasara X Lazada Basic Instant Shawl (Creme Brulee) warna menarik hati kan..

Semua ini korang boleh dapatkan hanya di LAZADA

7 comments:

  1. awalnya hantar baju dengan tailor 😱

    ReplyDelete
  2. good luck sha! tak sabo nak tengok baju raya sha :)

    ReplyDelete
  3. Cool la nampak sedondon macam ni..

    - ERAZ FADLI

    Jemput baca dan komen entri ini >> http://www.erazfadli.com/2017/06/susu-kambing-hayra-campuran-kurma-dan.html

    TQ :)

    ReplyDelete
  4. Len kali blh tempah dgn saya plak hihi

    ReplyDelete
  5. tema ju dgn suami warna biru + hijau turqousie tahun ni =) dan ju prefer blouse dipadankan dgn skirt biasa. kalo beli kurung, syg sebab jarang pakai nnti. better blouse sb abis raya pun bole pakai xD

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)