Gastrik di Bulan Ramadhan - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

June 11, 2017

Gastrik di Bulan Ramadhan

Salam 16 Ramadhan, entry pertama di bulan ramdhan, nampak sangat pemalasnya sharina nak update entry haha..selamat berpuasa korang semua, puasa kah tidak? eh mestilah sha puasa kawan-kawan, rugi nda puasa dibulan Ramadhan ni, setahun sekali ja kan..

Ok, sha nak story pasal Gastrik di bulan Ramadhan, sha memang pesakit gastrik yang agak teruk jugalah, bila nda makan nasi dalam sehari memang akan kena gastrik. Sebelum ni, sha nda pernah alami gastrik dibulan Ramadhan walaupun sha ada gastrik yang teruk, tapi puasa tahun ni kena pulakk

Dulu sha nda percaya akan terjadinya gastrik pada bulan puasa, now dah kena batang hidung sendiri, so kena jaga makan elok-elok, elakkan minum air bergas pada waktu berbuka.

Dan sha ada terbaca viral dekat Facebook yang pelajar 16 tahun maut disebabkan gastrik dan diet tengah malam, Masha Allah, semoga kita sentiasa beringat ya.

 Korang ada pengalaman sendiri kena gastrik dalam bulan Ramadhan? komen sikit..hihi

2 comments:

  1. Kak pip pun pesakit gastrik tegar...
    Kak pip mmg stand by ubat gastrik, doktor bagi kak pip mkn omeprazole...
    Berguling2 kak pip kalau gastrik sakit, duh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kak pip, tp sha jenis xmkn ubt hihi

      Delete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad