Pic credit to IG Yatie
Alhamdulilah, majlis bersungkai antara blogger selesai dengan jayanya, walaupun sha nda dapat join atas urusan jarak, namun sha tetap mau juga buat entry untuk kejayaan menganjurkan pertemuan pertama sesama komunity Sabahan Blogger ini

Pada Jumaat yang lalu, 16 June 2017, bertempat di Bies Kitchen Kota Kinabalu, Sabah telah diadakan majlis sungkai yang disertai seramai 9 blogger wanita dikawasan sekitar Kota Kinabalu


Antara blogger cute yang hadir adalah 

2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Yang pastinya korang sudah lama mengenali dorang semua, paling sporting dan happy go lucky semuanya, walaupun sha tidak dapat turut serta, tapi sha dapat merasai keseronokan sungkai bersama yang dorang kongsikan melalui Group Whatsapp. Pelbagai aktiviti menarik seperti cabutan bertuah, bertukar hadiah dan sesi bergambar, best kan

Insyallah next plan sha nda mau ketinggalan untuk ikut program yang akan disusun atur. 

Blogger terlebih excited
~ Sha
klik banner untuk join :)

Username SG Shop : Sharina
Id Blog : sHaRiNa eLyaNa
Facebook : Sharina Saimon
Instagram : Opzzpinky
-Tema Raya 2016-
Marhaban ya Ramadhan, sedihnyaa..hanya tinggal 9 hari lagi kita akan masuk ke bulan Syawal untuk meraihkan kemenangan kita berpuasa penuh sebulan, yeahh..tapi kan korang, bab baju raya, mesti korang dah buat siap-siap sebelum bulan puasa lagi kan? sama lah kita haha..lagi-lagi size sha tiada dalam size readymade, sedihhh tauu, so sha akan hantar ke tailor 2 bulan sebelum raya, awal kan? haha

Lazada Blogger Contest
klik banner untuk join

Tema Baju Raya Tahun ini adalah Unggu, nda lah spesifik sangat, unggu gelap atau terang pun, tapi biasanya kalau family sedondon zaman sekarang warna sama tapi beza terang atau gelap kan, ada kelainan disitu..haha. Contohnya, lelaki pakai kurta unggu terang, perempuan pula unggu plain yang gelap, digabungkan dengan warna tudung terang bercorak bungaan, so matched kan..

Untuk Fesyen baju pula, kali ini sha pilih simple ja, baju ala-ala maxi dress, dengan lace bunga dekat pinggang, tapi mengekalkan konsep jubah berfesyen,  so masih boleh makan banyak bila raya nanti haha..

Jom meriahkan Contest Lazada, Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers! Click HERE 


Good news korang, Riang Ria Raya Sale kali ini Lazada menawarkan sampai 80% diskaun, perghh..hebat kan, mana yang belum shopping tu, boleh cuci mata dekat Riang Ria Raya Sale, banyak sangat pilihan menarik untuk korang pilih




Untuk baju raya hari lain pula,  sha teringin sangat nak pilih konsep warna yang suram tapi menawan gitu contohnya Jelitasara X Lazada Kurung Belle (Grey) dipadankan dengan Jelitasara X Lazada Basic Instant Shawl (Creme Brulee) warna menarik hati kan..

Semua ini korang boleh dapatkan hanya di LAZADA
No automatic alt text available.
Salam 20 Ramadhan, sedar tak sedar, kita telah masuk pada 10 Ramadhan terakhir, benda baik sha nak kongsikan buat korang, Stokin Muslimah RM10 khas untuk bulan mulia ini, murah kan? kalau korang nak tahu, sha guna stokin jenama Silvy ni boleh tahan sampai 2-3 tahun, dan korang jangan risau, beli banyak stokin dapat free gift

Selain dari stokin, ada jual juga Handsock untuk raya nanti, kalau jenis kain yang licin boleh sarung handsock selamat nda kenampakan aurat tangan kan..harga sama juga RM10

Pelbagai warna untuk korang pilih dan yang pastinya FREE POSTAGE.
Sha sahaja dah borong 8 helai stokin, boleh pakai sampai 5 tahun, sebab Stokin ni jenis yang tebal *love*

Pertanyaan lanjut sila hubungi :
Facebook : Stokin Muslimah
Dan SMS atau Whatsapp ke 019-2366405 
atau Klik sini untuk direct Whatsapp


Tahun ke 5 Ramadhan tanpa seorang bapa, time macam ni, kita dah busy beli kelengkapan raya bersama, I really miss u dad

Al-Fatihah buat Arwah bapa sha, Saimon @ Razman Bin Abdullah
Morning Guysss...Beberapa hari ni mood agak tunggang terbalik, disebabkan join GA tapi nda dapat follow blog penganjur dan sponsor, disebabkan sha ni jenis yang amanah, rasa sia-sia menang kalau nda ikut syarat kan..so sha cari penyelesaian bagi masalah Tidak Dapat Follow Blog Lain

Actually, ada juga blogger bagitahu, Clear Cookies and Cached pada history, sha dah buat emanpuluhlimabelaskali, masih juga nda dapat follow, haha..nakal betul kan ini system follow memollow ni

Dan sha terfikir untuk unfollow blog sendiri kemudian refresh blog, cehhh nda juga dapat haha..

Kemudian terpikir pula untuk reload page yang keluar error tu, dalam tigaempatkali juga sha buat, tadaaa..dapat akhirnyaa..mengkali masalah line lidut kali kan hahaha...iyakah? 





Lega akhirnya dapat suda follow blog sponsor semua, yeahh..harap ada lah sikit rezeki di bulan mulia ini..haha..menang INI pun jadilahh :P



SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:


RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang

Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!


Syarat-syarat penyertaan:



1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:



* Abam Kie

* Ceritera Ibu

* Shafyqah Azahar

* Dearies Couple

* Jiakreatifelt

* Lovely Sunshine

* Saghah Cheeky Lady

* Sedetik Seketika

* Lea Azleeya

* Queen Bee

* irrayyan.com

* Kasihku Amani

* Hazrina Halim

* Mia Liana



2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)



* Najiah Shaharain

* Abam Kie

* Mardhiyyah Rosli

* Shafyqah Azahar

* Afdilah Ceritera Ibu

* irrayyandotcom

* mialiana



3. Like Facebook berikut.



* Ina Azzahra

* Ayuni Dibble

* Handsock Murah dan Cantik

* Mialiana.com




4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals



5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan



6. Terbitkan


7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja



8. Siap!



Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!



Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.


sofie, giveaway, sgshopmalaysia

PENYERTAAN MELALUI BLOG

2) Copy banner diatas dan backlink kepada entri ni
3) Buat entri dengan tajuk: #RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia
4) Nyatakan barang yang akan dibeli di SGShop jika korang menang shopping credit RM100


RM95.14

5) Siap! Jangan lupa tinggalkan link korang diruangan komen entri ni.

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan random.org
****
https://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/06/sedang-berlangsung-giveaway-raya-by-mrs.html

Korang semua, jom join Giveaway Raya by Mrs Pip, syaratnya korang kena buat entry, follow blog dan ceritakkan pengalaman indah dibulan puasa, so ini adalah pengalaman sha..korang join tauu

******************

Terlampau banyak kenangan terindah di bulan puasa sepanjang sha hidup, tapi kena pilih satu dan sha pilih pengalaman ini sebab, ini adalah pengalaman yang sha nda pernah akan alaminya lagi, pengalaman terakhir yang terindah lah maksudnya kan..hihi..

Sudah semestinya, saat manis seorang anak adalah berpuasa dengan keluarganya, alhamdulilah tahun ini sha diberi peluang untuk sekali lagi untuk berpuasa dengan family, sebab sha berada di sandakan, kerja sini, namun, pengalaman manis itu yang sha nak ceritakan ialah ketika membuat persiapan raya bersama ayanda sha, yang mana ayanda sha telah pergi menghadap Ilahi pada tahun 2012, sungguh pengalaman ini adalah pengalaman indah yang terakhir bagi sha, tiada ganti lagi.

Masa itu, seingat sha, umur sha dalam tahun 4-5, masih budak lagi, puasa dulu-dulu mana ada handphone kan, so memang boring memanjang tunggu masa sungkai (berbuka puasa), budak-budak kan ada sifat curious yang tinggi, kebetulan tu, sha tengok bapa sha pasang color light baru beli, di tepi sha ada extension wire, gunting, sellotape wire itu ja sha ingat, haha

Nak dijadikan cerita, kakak sha pun ada dalam disitu, dia memang dah tahu apa yang sha nak buat, kira dia buat-buat nda tahu ja yaa..(macam balas dendam ja)...sha dengan gigihnya masukkan gunting ke dalam salah satu plug extension dan hidupkan sambil pegang gunting tadi, perasaan curious sha "apalah akan jadi bila cucuk gunting tu", haha of course lah kena karan sharina oiii..hahaha

Boleh pula kakak sha yang buat-buat nda tahu tu, gelak besar..bila ingat balik memang sha pun gelak sama..haha, then dia pun kena marah dengan bapa sha, sebabnya sha menangis kuat terkejut beruk oleh karan tadi, terus terbuka puasa sebab menangis yang amat sangat, aduhai..sharina ni nakal juga ya..

Korang punya pengalaman macam mana pulak??
Salam 16 Ramadhan, entry pertama di bulan ramdhan, nampak sangat pemalasnya sharina nak update entry haha..selamat berpuasa korang semua, puasa kah tidak? eh mestilah sha puasa kawan-kawan, rugi nda puasa dibulan Ramadhan ni, setahun sekali ja kan..

Ok, sha nak story pasal Gastrik di bulan Ramadhan, sha memang pesakit gastrik yang agak teruk jugalah, bila nda makan nasi dalam sehari memang akan kena gastrik. Sebelum ni, sha nda pernah alami gastrik dibulan Ramadhan walaupun sha ada gastrik yang teruk, tapi puasa tahun ni kena pulakk

Dulu sha nda percaya akan terjadinya gastrik pada bulan puasa, now dah kena batang hidung sendiri, so kena jaga makan elok-elok, elakkan minum air bergas pada waktu berbuka.

Dan sha ada terbaca viral dekat Facebook yang pelajar 16 tahun maut disebabkan gastrik dan diet tengah malam, Masha Allah, semoga kita sentiasa beringat ya.

 Korang ada pengalaman sendiri kena gastrik dalam bulan Ramadhan? komen sikit..hihi