16 February 2016

3Bskin - Detox Journey (Green Detox Mask)


Pada awal bulan February, sha diperkenalkan dengan Produk terbaru dari 3Bskin..Alhamdulilah, sha diberi peluang untuk mencuba Detox Journey (Green Detox Mask).

Acne Solution - Detoxifying - Pore Refining

Berfungsi dengan sempurna untuk Kulit Berminyak dan Combination yang membantu dalam meningkatkan keseimbangan kelembapan dan menenangkan budi bicara sebum (minyak) untuk warna kulit yang lebih sihat. Topeng ini juga membantu dalam memperbaiki liang kulit dan melakukan detox segera untuk memperbaiki apa-apa syarat jengkel seperti cacat cela. Ia berkesan mengangkat kekotoran liang tersumbat dan minyak yang boleh membawa kepada ketidaksempurnaan.



Cara Penggunaan:
Sapukan lapisan murah hati kepada muka dan leher selepas pembersihan dan toning. 15 hingga 30 minit selepas itu, bilas sehingga bersih dengan air suam dan diikuti dengan pelembap.





Setelah beberapa hari sha memakai Detox Journey (Green Detox Mask) ini, kulit sha terasa sangat lembut dan licin..bukan itu sahaja, ia lebih sesuai dipakai selepas mandi, untuk tenangkan wajah dari seharian bekerja dan menghadap matahari. Dengan bahan khusus yang telah disebatikan, wajarlah si pemakai terasa sangat seronok dan teruja untuk memakainya sekali lagi.

Sama seperti Mask yang lain, Detox Journey (Green Detox Mask) ada bau tersendiri yang menyenangkan khas untuk si pemakai ditambahkan lagi dengan adunan warna hijau daun pisang, membuatkan kita luarbiasa seperti superhero hulk

Korang patut mencuba dan merasai sendiri Detox Journey (Green Detox Mask)

Untuk info mengenai produk ini, Sila ke :-
Fb : 3Bskin
Email : admin@3bskin.com
Instagram : 3Bskin


11 February 2016

Pertama Kali Naik Banana Boat Spitang, Sabah

 

Wahhhh...1st time sha join wet activity, apa yang boleh sha cakapkan..memang best..best sangat walaupun nervous lagi sha tak pandai berenang..ulang sekali lagi..sha tak pandai berenang..ahhhhh...menangis dalam hati bila kawan ajak sha naik Banana Boat..
Ok dipendekkan cerita, sha bercuti 4 hari dekat Beaufort untuk kali kedua..bersama Team Misi Tawan Kinabalu hari tu, so planning nak mandi sungai, memandangkan hujan kami singgah Pantai Taman Negara Spitang, bila tengok ada Banana Boat, laju ja kawan sha tanya..actually dorang yang punya Banana Boat memang nak pulang dah..kami lambat sampai..pujuk punya pujuk..dapat juga naik..
Fee : RM10/seorang (6 orang) time ni promosi, harga sebenar RM15
Bila dah selesai pembayaran, kami pun pakai life jacket, sedia naik Banana Boat..Ya Allah nervous nya bukan main hebat, sampai menitis air mata sha..lagi lucu silap terbaca doa makan..jangan risau ada guide yang tolong bila lemas nanti..tu ja sha fikir..haha
Big Thanks to Pakcik Pejal tolong rakam detik 1st time sha dan kawan2 naik Banana Boat..
Pertama naik tu, memang best..happy sangat berada tengah2 laut..haha..excited pun ada..dorang pandu boat memang slow ja..halus ja..bila part kemuncak tu..laju bukan main...kami tewas bila boat tu dahlah laju..selekoh tajam...semua jatuh..hahaha...bila dah jatuh sempat lagi ketawa..sha dah fikir lemas dah tu..nasib baik pakai life jacket..terapung la juga
4 kali juga kami jatuh naik balik Banana Boat, actually setiap permainan tu, diberi masa 15minit, tapi kami dapat setengah jam..untungkan..siap ada orang tolong rakam lagi..memang sporting guide tu..
Aksi cubaan untuk melompat, tapi tak dapat..haha..kuat ombak..apapun puas hati try benda baru..terima kasih team HashtagMITAKI ...