31 August 2016

Sinopsis Doctors | Korean Drama

Image result for doctors kdrama
SINOPSIS DOCTORS || Sebuah drama yang menceritakan realita dalam hubungan antara dokter dan pasien dan sangkaan sosial, latar belakang, pendidikan dan asal usul..Yoo Hye jung ( Park Shin Hye ) adalah seorang pengganggu di sekolah dengan kepribadian yang sulit di kendalikan dan bandel... Dia memiliki banyak bekas luka dari masa kecilnya dan dia ingin menyembuhkan luka itu.., Hye Jung membuat hatinya menutup diri dari orang lain . Namun, ia berubah setelah bertemu mentornya bernama Hong Ji Hong ( Kim Rae Won ) yang memainkan peran kunci dalam mengubah hidupnya dari seorang gangster yang tak berdaya menjadi dokter penuh kasih...

DETAIL K-DRAMA:
  • Judul Drama: Doctors
  • Sebelumnya Berjudul: Doctor Crush
  • Genre: Medical, Romance
  • Jumlah Episode: 20 Episode
  • Stasiun TV: SBS
  • Periode Tayang: 20 Juni 2016 sampai 23 Agustus 2016
  • Jadwal Tayang: Senin dan Selasa Pkl.22:00 KST
Image result for doctors kdrama
Habis dah, drama ni best juga..awalnya sha rasa bosan tengok, skip sampai pertemuan antara Hye Jung dan Hong Hong Hong, hahaha, tua dah dia..then bila nampak hye jung semangat nak buktikan pembedahan neneknya adalah kesalahan dari doktor yang mana bapa kepada bekas kawan baiknya..

Dan bila banyak pembedahan dijalankan, sedikit sebanyak ilmu dipelajari..jangan main-main cerita korea ni, dorang buat macam betul tau..

Image result for kim min suk

and also, sha memang suka sangat tengok lakonan this little Neurosurgery, Choi Kang Soo (Kim Min Suk), dia juga pernah berlakon sebagai askar pada drama Descendant of the sun yang lalu..Cuyopta~~

Siapa tengok drama ni? apa komen anda ?  heee...

 

 

Post a Comment