Bukit Padang Tun Fuad Stephen, Kota Kinabalu - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

March 28, 2016

Bukit Padang Tun Fuad Stephen, Kota Kinabalu


Gatal ja kaki bila lama tak hiking..eh kejap, rasanya minggu lalu baru ja habis hike BUKIT TIRIG, wow..2 minggu berturut hike bukit nda ka kapisan? hahaha...tapi buat sha tertagih nak naik lagi..nak naik lagi please !! haha..

Untuk Bukit Padang Tun Fuad Stephen sha angkat kain putih, untuk drive ke sana, bukan sebab takut, tapi sebab tak tahu jalan..walaupun banyak kali limpas (lalu) sana..namun hiking punya pasal..ku gagahi juga mencarinya..dan..tup..lokasi ditemui *ngeeee 

Seperti biasa kami mengambil masa petang untuk hiking, sha juga tidak pernah try untuk hiking waktu pagi..berbeza barangkali..haha...


Bermulanya detik pendakian, dengan menerokai sekeliling Tun Fuad, kami memilih untuk tidak jogging sebab simpan tenaga untuk sesi pendakian nanti..haha..dan selfie pun bermula...haks


Kebanyakan gambar diambil hasil dari handphone dan SJ4000 CAM yang sha baru beli 3 minggu lepas, masih belum fasih dengan kegunaanya, jadi jangan tanya kenapa quality dan gambar berbeza..haha..




Jumpa Encik Meow ditengah jalan, eh dia pun nak jogging sama..


Pendakian pun bermula dengan langkahan kaki ke tanah, sebelum sampai ke sini, jogging atas track..selamat kotor wahai kasut yang sedia kotor hahaha..










Ini tangga yang membuatkan sha rasa setiap percubaan pertama mesti FAILED, means that sha pernah pergi sini..yes pernah sekali, time itu sangat tak mampu laluinya..dan banyak lagi alasan yang sangat tak best..haha..lupakan :P




Untuk menjadi seorang SHARINA, bunyi detikan camera tidak pernah lekang dek tangan yang comel..langsung tidak terlepas untuk merakam detik keindahan Alam CiptaanNya, sungguh Amazing !! korang kena datang sendiri untuk merasainya..


Kebanyakan tangga diperbuat dari tayar, sangat unik dan kukuh bagi seorang yang kurus untuk duduk hahaha !!

Candid lah sangat..terima kasih wahai angin yang menyegarkan..

Finally, Sampai ke puncak yang agak tinggi dan curam juga, banyak batu dan pasir berterbangan..sangat damai ja rasa..dan ini memberi peluang untuk kami ambil gambar sebanyak mungkin..lets go bebeh







Kami meneruskan perjalanan ke Puncak kedua, dimana ada mercu tanda di atas batu..memandangkan orang di situ degil tak bagi peluang kami, tak apa..kita gambar dorang sekali..untunglah korang dapat masuk Blog Opzzpinky..hakss


 Ini antara laluan yang sangat CURAM, dimana kiri dan kanan hanya rumput dan pasir...sha dapat laluinya..yeahhh...selfie lagi..



Puas menikmati keindahan, kami pun bergerak pulang meskipun tiada tanda-tanda kami 'dihalau pulang'..haha, haus sangat...balik mesti mau cari 100plus Hydrate kan dirimu..haha..jom berlari turun..opss tak boleh, tangga membantutkan niat berlari..so kita jalan ketam..haha..


Laju ja bila turun, sebab tak pegang camera pun..hahaha



Banyak ikan dekat sini, kalau nak tengok, sila bagi ikan makan roti..confirm semua keluar


Last but not least, 3 Bukit Unlocked !! puas hati dengan pendakian hari ini..kasut tetap kotor tapi semangat yang penting..cumanya tiada perbezaan pada baju blog titew yang titew pakai setiap kali hiking..haha

Quate untuk hari ini..hanya perlu menjadi seorang yang mementingkan kepuasan untuk sesuatu maka itu, berusahalah...cayok !!

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad