27 January 2016

Turun 7kg Selepas Alergik


Hahaha sha pun tak tahu nak happy atau sedih hilang 7kg selepas sha kena alahan pada kacang bulan november hari tu..ahh nak sangat kurus kan..macam lah cantik sangat..mama cakap la haha..

Bila sha post gambar ni dekat Wechat, semua kawan cakap kurusnya..rasa macam arghhh ja..dulu time gemuk tak pula cakap gemuk hahaha...lepas tu boleh pula kawan sha seorang ni cakap bagi sikit alergik tu, dia pun nak kurus..hahaha..

Sha merana tiada selera makan selama 2 bulan..takkan la korang nak alergik sha pula..

Alhamdulilah, alergik sha beransur pulih sebelum naik Gunung Kinabalu hari tu, cuma ada lah bekas alergik yang payah nak hilang..so sha panggil orang datang ke rumah sha buat scrub satu badan..best tauu..segar ja rasa..

Alternative sha untuk hilangkan alergik ni:-

1. Jumpa Doktor, mesti dia bagi banyak ubat tapi sha dah warn awal2 jangan bagi ubat makan..ahh berkurun baru makan tu..so dia bagi ubat sapu ja..2 kali pergi tengok doktor 1st kena jarum second kena bagi ubat..ubat dah habis alergik still gatal juga...suruh datang setiap minggu sha malas haha..

2. Cari Ubat Kampung, mama cakap sha dah semakin kurus time pulang Sandakan hari tu, takut juga dia syak something yang sihir berlaku..mana lah tahu kan..so sha pergi jumpa nenek dekat kampung abg ipar sha..kena bagi air minum dan air sapu..alhamdulilah kurang gatal time malam

3. Beli Sabun Alergik, sampai sekarang sha guna sabun tu..wangi dan buat kulit lembut ja..beli dekat farmasi harga dalam RM13++

4. Derma Darah, warrrhhhh yang ni sha tak mau..takut jarum..so alternative ni sha angkat bendera putih..hihihih

Apapun alternative sha, back to Allah juga..berdoa, solat, yang penting JANGAN MAKAN KACANG !!


Post a Comment