29 November 2015

Alahan Pada Kacang


Alergi makanan, alergi kacang
Finally dapat juga mood sambung blogging haha..punya lama kan..actually sha memang ada alergik kacang since sha makan kacang goreng pada tahun 2007, memang gatal satu dapat..start dari situ sha dah block kacang..even bau kacang pun sha sensitif..alahai..teruk kan..

So dipendekkan cerita sha suka makan rojak mee daging..selama ni makan kuah kacang dekat rojak mee ok ja..and the last sha makan tu, terus gatal satu badan..tu ok ja..tapi yang teruknya berterusan sampai ke 3 minggu..

Siapa lah tahan gatal satu badan..tak lena tidur dibuatnya..tapi yang bestnya badan ja yang kena..muka, tangan clear :D

So sha decided untuk pergi jumpa doktor, untuk sembuh sha kena suntik..tak sakit pun..haha..shaking gila jumpa jarum..sha memang penakut jarum suntikan..disebabkan doktor perempuan..atau mungkin sha dah dewasa..? ok fine haha

Ni lah ubatan peneman sha tiap malam, malam ja datang gatal..gatal ja time malam..kenapa ya?sha pun tak tahu..tapi ok juga dia datang time malam..siang kan sha kerja..

Sha tanya orang lain, macam mana supaya tak kena alergik kacang?
Dia jawab sha..jangan makan kacang..

Ok ok..tukar soalan pula..sha nak tanya korang ni..macam mana nak sembuhkan alergik kacang? sha rasa dah sebulan dah gatal badan ni..hurmm..dah tak makan pun kacang tu

Please siapa yang tahu cara ubat?
Terima Kasih semua :)
Assalamualaikum..

02 November 2015

Sinopsis She Was Pretty - Korea Drama

Dah lama tak tengok korean drama..selalunya weekend sha akan tengok movie korea ja..finally terjebak juga berjam2 tengok korea..aishh..dah memang habit kot tengok korea berjam2..lewat bangun kerja..kah !! so sha biasanya tengok korea dekat you tube jeeee...best tau cerita n..sebelum tu baca dulu sinopisnyaaa...

Pending tengok sampai episode 13..kena tunggu dorang update baru dapat tengok..best best..sekarang ni dorang dah fall in love..hahaha...so enjoy depan laptop ok ..korang kena tengok best ka tak..sha suggest kan jaaa

01 November 2015

Case khas untuk spek mata


Untuk masalah spek mata selalu patah...baik simpan dalam case..jangan simpan dalam beg begitu ja..macam sha hari tu..free ja patah..nasib baik jumpa frame yang murah hihi...so jera dah..kali ni letak bagus2 dalam case...


comel tak case box sha hahah...memurah ja tauuu kita beli...
hahaha..promote pula kita..

Kek Birthday.. Failed



2 kek yang sama..sha buat untuk bini boss dan opis mate..ahhh..buruk kan..tapi sedap..ceh puiji diri kan..ehh...kawan sha cakap sedap taauuu..tak terlampau manis..tapi keras kot..boleh patah pisau potong kek yang plastik..aishh malunya hahaha

Tapi sha nak try lagi buat kek..after failed ni, sha rasa nak buat lagi dan lagi..tapi malas hahaha..tunggu gaji baru naikkan semangat lagi..nak beli barang2 kek pula..ashhh tak sabar nak gaji..haha