20 September 2015

Durian Crepe



Finally, terasa juga sha durian crepe ni..pergh..sedap sangat sampai tak dapat nak habiskan keempat2 biji tu, besar gila..penuh krim..maybe sha kenyang makan chicken chop tadi petang..

Durian crepe ni sha delivery ja tadi..sekali dengan yam crepe RM8/pcs free delivery..selalu sha jumpa RM10 tu pun 3 biji ja..kira ni murah sikitlah kan..hihi



ok byee..

14 September 2015

Pemenang Giveaway Wallet By Opzzpinky

Maaf sebab lambat post pemenang..sha busy bercuti dan sangat malas nak update blog since tak seberapa sihat..hihi..seramai 112 peserta join..thanks sangat support sha

Pememangnya ialah peserta No. 72

Check no. bertuah anda di SINI

Wallet akan sampai dalam masa seminggu, Insya Allah..jauh benar perjalanannya ke Malaysia..pemenang sila PM sha dekat Facebook, 3 hari tak respon sha cari pemenang lain..so alert ya

Maka berakhirlah GA sha..terima kasih semua..

12 September 2015

Giveaway Wallet By Opzzpinky

Rasa lama sangat sha tak buat GA, so today sha nak bagi wallet cute ni dekat korang yang bertuah..ok bah kan? try join dulu, mana lah tau ada luck kan...

Syarat simple ja la awak !!

Follow Blog Sha
Like Fan Page 
Follow kita dekat Insta 
kalau tiada insta, abaikan..kalau dah follow terima kasih :)

Hadiah..kita nak bagi 1 wallet kat atas ni dekat orang yang bertuah..siapa kah? kita main random ja..adil dan saksama..kan..so korang pilihlah nak warna apa..

Start 12 Aug until 12 Sept..so ada masa sebulan, kena join awal2 tau..takut nanti terlupa kahh..hahh..tak ke kempunan kau hahaha...

Good Luck !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Hadiah ni sha order nun jauh dekat China..so lambat sikit dapat tauuu..tapi..tapi sha janji korang akan dapat juga..sebab sha borong bag dari sana..

Kalau korang nak beli, contact ja sha...ok..kita bagi harga murah punya..yang penting korang bayar postage dari China tu..hihih

10 September 2015

Gaji Kecil Dilarang Sakit

Haha..sebenarnya sha nak tulis tittle sakit..then bila google nak ambil gambar terus nampak gambar atas ni..gaji kecil dilarang sakit..adakah?

Sha kena hati-hati menaip ni..memandangkan boss sha selalu stalk blog ni, hahhaa..kantoi gambar dan luahan hati..so dipendekkan cerita..sha sekarang memang sakit tapi taklah teruk sangat..batuk ja pun taklah menganggu kerja sha sebagai kerani..maklumlah sekarang ni Kota Kinabalu berjerebu..

Tapi..tetap juga sha pergi kerja walaupun sakit, sebabnya malas mau pergi klinik, nanti kena jarum dan kena paksa makan ubat..angkat bendera putih !!..hahaha...still boleh tahan..

Tapi alhamdulilah masih diberi nikmat sakit, untuk hapuskan dosa-dosa kecil..
so kecil kah besar kah gaji korang tetap kena jaga kesihatan..tauu...





06 September 2015

Selamat Pengantin Baru Nana & Hanis

Bestnya..dah jumpa jodoh..tahniah buat Nana dan Suami..kahwin hari ini..06 September 2015, since kami dah lama lost contact, then dia ternampak blog sha..hope dia baca juga blog sha ni..entry ni khas buat dia..!! semoga bahagia, jadilah isteri yang solehah..

Biarlah perkenalan kita jadi rahsia kita tau..tapi sha tak kisah macam mana perkenalan kita tu buat kita jadi closer walaupun tak pernah jumpa..hahah..pelik kan..but still can create a good relationship..

Then, terimalah hadiah yang tak seberapa dari sha..sory sangat tak dapat hadir wedding awak..
Hadiah tempah dari HASLIANACRAFT..cute sangat..thanks dear..penuhi permintaan untuk buat frame ni..hahaha...

Well, doakan jodoh sha pula..entah mana dia sesat..hahaha...

05 September 2015

Free Tapak Iklan Sebulan - 10 Terawal

Sempena menghargai pembaca/pengunjung blog sha yang paling sporting..sha nak bagi free tapak iklan sebulan...untuk 10 yang terawal..wah bestnya kannn..syarat simple ja..nampak ja post sha ni..terus cepat2 komen tauu...

Syarat :-
  1. Follow Blog Sha
  2. Komen Link blog dan letak link Banner/Gambar berukuran 500x300
  3. Bagi Nama blog korang
Hanya untuk 10 yang terawal ja tau...dan hanya untuk 1 bulan sahaja
Start 06/09-06/10..selepas tu boleh sambung beriklan di blog sha secara berbayar..ala murah jaaaa

Sha baru update header..kalau korang perasan laaa...simple ja kan..haha..
Comel tak?

Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru

Adui ingatkan post masalah pindah rumah baru yang INI dan settel, tak sampai sebulan, streamyx pula tiada connection...peningnya..dah lah bayar kontraktor RM100, lepas tu kena pergi daftar alamat baru dekat TM point, ini kes kena tipu ni..dia sendiri offer tolong sha apply pindah alamat dekat TM..dah la time tu duit pun tak mencukupi..Ya Allah..berat sungguh dugaan time bulan tua ..(ini luahan hujung bulan, lambat pos ja..haha)

Tiada experience pasal pindah rumah kena daftar alamat baru, so kena reset balik line..kena bayar lagi sekali RM100..ahh ambil kau..dah lah kena tipu RM100 oleh kontraktor sekarang kena bayar lagi sekali..aduhhhaii..

Lagi mau settelkan benda ni TM point office hour, tak tahu pula ada pejabat dekat UTC hahaha...boleh juga pergi lepas kerja..sekarang tengah tunggu kontraktor baru datang check setting..kontraktor lama menghilang entah kemana..tu problem dia ngn Allah...kalau nak tipu pun..apa boleh buat..kan..

Kalau pergi urus benda ni, jangan lupa salin alamat rumah baru..kang terkapai-kapai mengingatnya..hahha...apalah sha ni..