Tengah Viral dekat FB, ramai juga yang buat cover lagu arab ni..maklumlah penyanyi dia hencum..hahaha...sampaikan sha tengok komen dekat youtube dia..serata dunia...hebat !!


Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher
Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)

Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, za-ka yaqi-ni,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x)
Kun anta tazdada jamala

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)  



 لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم 
Ketika ingin bersaing dengan yang lain, aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 

فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر 
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain hanya untuk berbangga 

و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى 
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan 

فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر 
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini. 

لا لا لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
 Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan, kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar. 

لا لا نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى 
kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas. 

كن أنت تزدد جمالاً 
Jadilah diri kamu sendiri pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada 

أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم 
Sungguh aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

 إلا بما يرضيني، كي أرضيني 
melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha. 

سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
 aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri inilah aku 

فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
 hal ini kurasakan sudah cukup dan aku sangat pasti 

سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم 
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku aku tidak perlukan orang lain menerimaku

 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم 
aku akan jadi apa yang aku suka kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku? 


Dah sampai pun hadiah untuk diri sendiri..hahaha..rasa best sangat bila dapat kotak besar then isi dalam cantik2 belaka..sedangkan beli guna duit sendiri..haha..sha beli online dekat website China..barangan berkualiti dan sangat murah..

yepyyy..haha..


Happy Holiday, manusia mana tak excited bila tiba2 ada chance pulang hometown kan..haha..paling best cuti yang tidak dirancang..Ya Allah, punyalah best !! terima kasih Allah walaupun pulang cuma 4hari tapi terlepas rindu dekat rumah..hihi..

Cuti ni macam angin ja, sekejap ja rasa kan..tapi pulang sandakan, sha memang akan luangkan masa dengan kawan2..so destinasi utama ialah..kompleks batu 5, sha memang akan pergi sana, tolong kawan menjual..ngam2 time tu musim luruh..so sangat cantik photo shoot..walaupun dah bertukar warna bunga dekat situ..hahaha

Lepas tu tengok orang main belon..terus photo shoot dekat situ..macam kanak2 riang haha...






Cantik pula pakai turquoise ni, nampak kulit menyerlah..raya nanti nak buat baju combine dengan warna ni la..pink tetap ada..haha..

April, kucing baru, kawan Chibi,  sekarang dah May..nampak sangat entry basi kan..haha..never mind..nak story juga :P..1st time masuk rumah, Chibi dan April langsung tak berkawan..Chibi ngiau2 ja..tapi April ni cool..sha suka tengok bulu dia..lembut ja walaupun anak bos jumpa dia dikedai makan, culik dan bawa pulang rumah..hahaha

Lama2 dorang kawan juga, siap main gusti bagai..hahaha..of cos lah Chibi kalah..sebab dia masih kecil..tapi since sha pulang sandakan 1 May tu, April hilang..tinggal Chibi sorang2..risau juga bila April tak pulang2..sebab Chibi ngiau2 cari kawan dia seekor ni..

Em...mungkin dia dah ada kehidupan baru kan..
sampai hati tinggalkan Chibi..hukss