06 December 2015

Naik Gunung Kinabalu Disember Ini Part 2

It's December now !! tak sangka secepat ini..dulu tulis entry excited dapat naik gunung bulan february yang lalu Part 1 dekat SINI..now beberapa hari lagi nak naik..nervous sangat..nervous dia sama macam ambil driving test hahaha..

Jealous bila team climbing sha dah start jogging last month..last month ooo...yang sha tak start lagi..huwarggg..macam mana ni..stamina kena kuat..kalau jogging tak ada..habis la pancit dekat atas..nauzubillah..harap semangat sha kuat la..pleassss..

So sha decided nak jogging dekat2 rumah ja start besok..haha..baru nak mula..harap ok la..In Sha Allah, dalam perancangan sha nak praktis climb dekat Bukit Tun Fuad...hahaha...train fizikal yang lazak2 dulu..kan..

Persiapan semua pun sha belum beli..tapi dah list siap2..maybe akan beli bila mahu dekat nak pergi naik kot..hahaha..last minit punya orang..

Banyak juga pengalaman climbing sha dapat..baca online ja..yang penting semangat tu kuat..

Dan sha dah minta cuti dekat boss...boss nak marah pun tak jadi..haha..[dah setahun dah kerja...ada leave bosss] keras kepala sikit pekerjanya yang satu ni..bukan apa..dia takut ada gegaran lagi dekat Ranau..In Sha Allah semua baik2 ja la boss..Statement nanti kita bincang kemudian ya boss haha..

Now sha kena fokus dengan stamina..Skipping and Jogging first !!
Hari tu ada baca pengalaman Hanis Zalikah naik Gunung Kinabalu, langsung tiada jogging bagai..tapi sampai juga dekat puncak..hihi..ikut orang kot,,,kan?

Korang ada tips? boleh share dekat sha..
okla cau cincau dulu...
Assalamualaikum..
Post a Comment