Alahan Pada Kacang

, , 3 comments

Alergi makanan, alergi kacang
Finally dapat juga mood sambung blogging haha..punya lama kan..actually sha memang ada alergik kacang since sha makan kacang goreng pada tahun 2007, memang gatal satu dapat..start dari situ sha dah block kacang..even bau kacang pun sha sensitif..alahai..teruk kan..

So dipendekkan cerita sha suka makan rojak mee daging..selama ni makan kuah kacang dekat rojak mee ok ja..and the last sha makan tu, terus gatal satu badan..tu ok ja..tapi yang teruknya berterusan sampai ke 3 minggu..

Siapa lah tahan gatal satu badan..tak lena tidur dibuatnya..tapi yang bestnya badan ja yang kena..muka, tangan clear :D

So sha decided untuk pergi jumpa doktor, untuk sembuh sha kena suntik..tak sakit pun..haha..shaking gila jumpa jarum..sha memang penakut jarum suntikan..disebabkan doktor perempuan..atau mungkin sha dah dewasa..? ok fine haha

Ni lah ubatan peneman sha tiap malam, malam ja datang gatal..gatal ja time malam..kenapa ya?sha pun tak tahu..tapi ok juga dia datang time malam..siang kan sha kerja..

Sha tanya orang lain, macam mana supaya tak kena alergik kacang?
Dia jawab sha..jangan makan kacang..

Ok ok..tukar soalan pula..sha nak tanya korang ni..macam mana nak sembuhkan alergik kacang? sha rasa dah sebulan dah gatal badan ni..hurmm..dah tak makan pun kacang tu

Please siapa yang tahu cara ubat?
Terima Kasih semua :)
Assalamualaikum..

3 comments:

  1. hi akk. akk cuba gi rendam kaki di laut, mandi laut ke, ada kata elok utk gatal2 ni. derma darah pon oke sbb gatal ni mungkin byk darah kotor. x tahu la berkesan ke x

    ReplyDelete
  2. Salam singgh sini dik Sha....sama lah dengan akak kalau makan kacang boleh gatal juga badan ni...tu sekarang akak hentikan makan kacang...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)