Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

September 5, 2015

Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru

Adui ingatkan post masalah pindah rumah baru yang INI dan settel, tak sampai sebulan, streamyx pula tiada connection...peningnya..dah lah bayar kontraktor RM100, lepas tu kena pergi daftar alamat baru dekat TM point, ini kes kena tipu ni..dia sendiri offer tolong sha apply pindah alamat dekat TM..dah la time tu duit pun tak mencukupi..Ya Allah..berat sungguh dugaan time bulan tua ..(ini luahan hujung bulan, lambat pos ja..haha)

Tiada experience pasal pindah rumah kena daftar alamat baru, so kena reset balik line..kena bayar lagi sekali RM100..ahh ambil kau..dah lah kena tipu RM100 oleh kontraktor sekarang kena bayar lagi sekali..aduhhhaii..

Lagi mau settelkan benda ni TM point office hour, tak tahu pula ada pejabat dekat UTC hahaha...boleh juga pergi lepas kerja..sekarang tengah tunggu kontraktor baru datang check setting..kontraktor lama menghilang entah kemana..tu problem dia ngn Allah...kalau nak tipu pun..apa boleh buat..kan..

Kalau pergi urus benda ni, jangan lupa salin alamat rumah baru..kang terkapai-kapai mengingatnya..hahha...apalah sha ni..

3 comments:

  1. Dugaan bykkn sbr ya sha, org zaman skrg byj yg kaki tipu

    ReplyDelete
  2. Sabar ye.. pengajaran ni. Lps ni insyaAllah dah taw.

    ReplyDelete
  3. Report nama kontraktor tu pada TM. Jgn biarkan. Nanti depa tipu org lain

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad