September 2015 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

September 20, 2015

Sunday, September 20, 2015

Durian Crepe

Durian Crepe


Finally, terasa juga sha durian crepe ni..pergh..sedap sangat sampai tak dapat nak habiskan keempat2 biji tu, besar gila..penuh krim..maybe sha kenyang makan chicken chop tadi petang..

Durian crepe ni sha delivery ja tadi..sekali dengan yam crepe RM8/pcs free delivery..selalu sha jumpa RM10 tu pun 3 biji ja..kira ni murah sikitlah kan..hihi



ok byee..

September 14, 2015

Monday, September 14, 2015

Pemenang Giveaway Wallet By Opzzpinky

Pemenang Giveaway Wallet By Opzzpinky
Maaf sebab lambat post pemenang..sha busy bercuti dan sangat malas nak update blog since tak seberapa sihat..hihi..seramai 112 peserta join..thanks sangat support sha

Pememangnya ialah peserta No. 72

Check no. bertuah anda di SINI

Wallet akan sampai dalam masa seminggu, Insya Allah..jauh benar perjalanannya ke Malaysia..pemenang sila PM sha dekat Facebook, 3 hari tak respon sha cari pemenang lain..so alert ya

Maka berakhirlah GA sha..terima kasih semua..

September 10, 2015

Thursday, September 10, 2015

Gaji Kecil Dilarang Sakit

Gaji Kecil Dilarang Sakit
Haha..sebenarnya sha nak tulis tittle sakit..then bila google nak ambil gambar terus nampak gambar atas ni..gaji kecil dilarang sakit..adakah?

Sha kena hati-hati menaip ni..memandangkan boss sha selalu stalk blog ni, hahhaa..kantoi gambar dan luahan hati..so dipendekkan cerita..sha sekarang memang sakit tapi taklah teruk sangat..batuk ja pun taklah menganggu kerja sha sebagai kerani..maklumlah sekarang ni Kota Kinabalu berjerebu..

Tapi..tetap juga sha pergi kerja walaupun sakit, sebabnya malas mau pergi klinik, nanti kena jarum dan kena paksa makan ubat..angkat bendera putih !!..hahaha...still boleh tahan..

Tapi alhamdulilah masih diberi nikmat sakit, untuk hapuskan dosa-dosa kecil..
so kecil kah besar kah gaji korang tetap kena jaga kesihatan..tauu...





September 6, 2015

Sunday, September 06, 2015

Selamat Pengantin Baru Nana & Hanis

Selamat Pengantin Baru Nana & Hanis
Bestnya..dah jumpa jodoh..tahniah buat Nana dan Suami..kahwin hari ini..06 September 2015, since kami dah lama lost contact, then dia ternampak blog sha..hope dia baca juga blog sha ni..entry ni khas buat dia..!! semoga bahagia, jadilah isteri yang solehah..

Biarlah perkenalan kita jadi rahsia kita tau..tapi sha tak kisah macam mana perkenalan kita tu buat kita jadi closer walaupun tak pernah jumpa..hahah..pelik kan..but still can create a good relationship..

Then, terimalah hadiah yang tak seberapa dari sha..sory sangat tak dapat hadir wedding awak..
Hadiah tempah dari HASLIANACRAFT..cute sangat..thanks dear..penuhi permintaan untuk buat frame ni..hahaha...

Well, doakan jodoh sha pula..entah mana dia sesat..hahaha...

September 5, 2015

Saturday, September 05, 2015

Free Tapak Iklan Sebulan - 10 Terawal

Free Tapak Iklan Sebulan - 10 Terawal
Sempena menghargai pembaca/pengunjung blog sha yang paling sporting..sha nak bagi free tapak iklan sebulan...untuk 10 yang terawal..wah bestnya kannn..syarat simple ja..nampak ja post sha ni..terus cepat2 komen tauu...

Syarat :-
  1. Follow Blog Sha
  2. Komen Link blog dan letak link Banner/Gambar berukuran 500x300
  3. Bagi Nama blog korang
Hanya untuk 10 yang terawal ja tau...dan hanya untuk 1 bulan sahaja
Start 06/09-06/10..selepas tu boleh sambung beriklan di blog sha secara berbayar..ala murah jaaaa

Sha baru update header..kalau korang perasan laaa...simple ja kan..haha..
Comel tak?

Saturday, September 05, 2015

Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru

Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru
Adui ingatkan post masalah pindah rumah baru yang INI dan settel, tak sampai sebulan, streamyx pula tiada connection...peningnya..dah lah bayar kontraktor RM100, lepas tu kena pergi daftar alamat baru dekat TM point, ini kes kena tipu ni..dia sendiri offer tolong sha apply pindah alamat dekat TM..dah la time tu duit pun tak mencukupi..Ya Allah..berat sungguh dugaan time bulan tua ..(ini luahan hujung bulan, lambat pos ja..haha)

Tiada experience pasal pindah rumah kena daftar alamat baru, so kena reset balik line..kena bayar lagi sekali RM100..ahh ambil kau..dah lah kena tipu RM100 oleh kontraktor sekarang kena bayar lagi sekali..aduhhhaii..

Lagi mau settelkan benda ni TM point office hour, tak tahu pula ada pejabat dekat UTC hahaha...boleh juga pergi lepas kerja..sekarang tengah tunggu kontraktor baru datang check setting..kontraktor lama menghilang entah kemana..tu problem dia ngn Allah...kalau nak tipu pun..apa boleh buat..kan..

Kalau pergi urus benda ni, jangan lupa salin alamat rumah baru..kang terkapai-kapai mengingatnya..hahha...apalah sha ni..

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin