Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 21, 2015

Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect

Pindah rumah, streamyx pun kena join sekali..memandangkan housemate sha janji nak bayar sama-sama hahaha...apapun kena bahagi dua..lepas ni banyaklah komitmen yang kena bayar..so bila sha dah excited nak connect..modem menyala ja..cuma tiada connection..adui pening gua..

tak payah dok pening2..panggil ja TM service dekat kawasan korang..bila pindah rumah ni kena cek cable telephone, kena cek kawasan tu boleh pasang internet ka..lepas tu baru dorang ukur meter cable nak pasang..RM5/semeter...

Maka selesailah masalah streamyx..melayang RM100 haha..tak apalah yang penting dapat connection..

8 comments:

  1. akak pun kdg2 masalah dgn streamyx ni.. sebab ada org curi cable.
    sha tq tau tlg repair blog akak ni..

    ReplyDelete
  2. masa dok kg dulu, selalu je org curi kabel. Sakit hati pula.

    jemput baca
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/08/promosi-penghabisan-stok-pureen-2015.html

    ReplyDelete
  3. share berdua je ke sha?? teruk gak nak bayar tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. bila nk pkai ni strmx ni...mmg laju

    ReplyDelete
  5. bila nk pkai ni strmx ni...mmg laju

    ReplyDelete
  6. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "2 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  7. ehehee demi internet tak apa.. bayar sikit nanti senang hati =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad