21 August 2015

Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect

Pindah rumah, streamyx pun kena join sekali..memandangkan housemate sha janji nak bayar sama-sama hahaha...apapun kena bahagi dua..lepas ni banyaklah komitmen yang kena bayar..so bila sha dah excited nak connect..modem menyala ja..cuma tiada connection..adui pening gua..

tak payah dok pening2..panggil ja TM service dekat kawasan korang..bila pindah rumah ni kena cek cable telephone, kena cek kawasan tu boleh pasang internet ka..lepas tu baru dorang ukur meter cable nak pasang..RM5/semeter...

Maka selesailah masalah streamyx..melayang RM100 haha..tak apalah yang penting dapat connection..