August 2015 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

August 23, 2015

Sunday, August 23, 2015

Purse RM 20.00

Purse RM 20.00

Sha nak test dekat blog, if ada yang berminat nak beli Purse murah ja RM20/pcs, Purse sha beli dekat luar negara, so macam preorder lah juga dalam 2-3 minggu baru dapat barang..Harga tersebut sudah termasuk dalam postage dari Luar Negara ke Malaysia..

Ada 10 Design sha akan keluarkan dalam 1 Batch, color full..kalau ada yang berminat nak join group whatsapp untuk purse dan Bag..boleh Whatsapp sha 012-8427478
Kalau nak cuci mata atau nak tunggu design next batch pun boleh join juga..sha tak remove korang juga kalau tak beli..hihih...

Cara Order :-
Whatsapp sha = Warna dan Code Purse



August 21, 2015

Friday, August 21, 2015

Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect

Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect
Pindah rumah, streamyx pun kena join sekali..memandangkan housemate sha janji nak bayar sama-sama hahaha...apapun kena bahagi dua..lepas ni banyaklah komitmen yang kena bayar..so bila sha dah excited nak connect..modem menyala ja..cuma tiada connection..adui pening gua..

tak payah dok pening2..panggil ja TM service dekat kawasan korang..bila pindah rumah ni kena cek cable telephone, kena cek kawasan tu boleh pasang internet ka..lepas tu baru dorang ukur meter cable nak pasang..RM5/semeter...

Maka selesailah masalah streamyx..melayang RM100 haha..tak apalah yang penting dapat connection..

August 16, 2015

Sunday, August 16, 2015

Tempoyak Durian Merah

Tempoyak Durian Merah
This Picture Credit to Year of the Durian
Ok..musim nya sudah tiba...musim durian putih dan durian merah datang sekali ja setahun..eh yaka?yang pencinta durian memang heaven lah saat ni..harga runtuh sampai RM20 makan sampai puas...dekat Ranau sana..bah apa lagi..jooommm..

Durian Merah ni dekat tumbuh segar dekat area Telupid, Sandakan, Bukit Garam...dekat rumah sha pun ada sepokok..baru tahun lalu berbuah..tapi tak banyaklah...durian ni kalau makan begitu ja..memang tak ada rasa..tapi kalau buat tempoyak..perggghh..makan dengan nasi putih panas ja dah berselera..

Resepinya masak durian merah ni..tumis pakai bawang besar, tambahlah perasa..masak dengan biji sekali pun sedap..tapi masakan paling sedap..mama sha buat..perghh..memang bertambah..

Tapi belum ada rezeki sha makan tempoyak lagi...tengah mencari durian merah di Kota kinabalu ni, sudah sikit..Blogger Eca ada juga dekat Gaya Street tu pun satu tapau RM15 katanya...mahal gilaaaak..

Insya Allah kalau pulang sandakan hujung bulan ni..boleh makan puas2 kalau masih musimnya..plessss..hahaha

August 15, 2015

Saturday, August 15, 2015

SAYA NAK MASUK BLOGLIST VITAMIN WAWA BULAN OGOS-SEPT 2015

SAYA NAK MASUK BLOGLIST VITAMIN WAWA BULAN OGOS-SEPT 2015
sha dah lama tak join segmen macam ni..so kena rajinkan diri join..jom kawan2 masuk dalam blog list wawa...jangan sombong2 tauu..hihihi
Saturday, August 15, 2015

Aku dan Gitar Pink

Aku dan Gitar Pink

Dah macam tajuk karangan sekolah rendah...haha..well, sha dari dulu memang nak sangat belajar main gitar..sha start minat time form 4, dulu tinggal asrama, kawan ramai yang pandai..so dapatla belajar kod..ingat sampai sekarang tauu

Teringin nak gitar warna pink, survey dekat satu kedai..setiap kali pergi sana, tengok ja gitar tu..kumpul duit baru dapat beli..biasalah kalau orang kerja makan gaji kan..tak semua benda kita nak, terus dapat..banyak lagi komitment kena bayar.

So bila dah dapat terus adik sha tiun...untunglah lelaki cepat pandai main gitar...sha suka lelaki pandai main gitar...erm..erm..haha..ok sambung cerita..lepas ja tiun terus gigih sha belajar main...1st tu bunyi memang sumbang kelaut...sampai berkubal jari-jari manis sha..sakit :(

Bila petik gitar, jadi langsung tak ada bunyi..haha...main punya main..alhamdulilah sha dah boleh menghasilkan beberapa lagu...cehhh...tapi sha main taklah sampai nak buat video dekat utube..nanti femes lak..susah orang nak cari makan..haha kidding...

Siapa perempuan pandai main gitar..sha salut lahh..sebab kan..jari dah lah tak sampai, kecil lagi tu...hahahaha...tapi memang cute ja bila pegang gitar..haha..*angkatbakul*




August 11, 2015

Tuesday, August 11, 2015

Blogger lagi ke?

Blogger lagi ke?


Ai..Sedihnya bila terfikir nak tinggalkan dunia blogger..cukuplah sha dah tinggalkan dunia design..entah pandai lagi ka tak design blog orang...pandai tapi ambil masa..so kalau ada yang tanya sha masih ambil tempahan design ka sha minta maaf sangat..huhu..

Blogger lagi ke? Sha rindu dengan blog..dah lama tak update..banyak sangat benda sha nak share...semuanya dah lain..jalan hidup sha pun dah berubah..hahah..kahwin ja belum..

Dah lama tak Blog Walking..korang masih kenal sha ka?ada yang rindu sha...haha..takda kan..sedihnya...

Insyallah next time sha akan aktif blog..
Wifi dah ok, Laptop pun dah ok..kena cari masa ja sekarang ni..hihi

So jawapannya..sha masih blogger..ok :)


Simple Blogger Jump to Top Button Plugin