Jogging @Bukit Padang, Kota Kinabalu

by - Wednesday, March 18, 2015

Lama gila nda pergi jogging, selalunya santai dekat Tanjung Likas atau dekat Tanjung Aru, kali ni boss bawa sha dan keluarga dia pergi dia punya favorite place..iaitu Bukit Padang..15minit ja dari rumah..memang semangat nak jogging, maklumlah nanti nak naik Gunung Kinabalu ..hakss

Ok permulaan tu, macam biasa..jogging dan warming up sikit, then baru naik bukit yang sangat curam gila..time kami pergi tu agak2 jam 6 lebih, ramai dah turun, kami baru naik..kiranya nak tengok sunset...tahu2 sampai atas dah gelap..naik atas punyalah jauh, gelap pula tu..Ya Allah rasa sangat penat dan down..nak turun..nak turun ja..tapi sha kuatkan semangat untuk sampai stage 1, finally sampai juga..

Credit to google

Rasa kaki macam nak patah..and then sha rasa kaki sha dah terapung2..kepala dah pening..dan rasa nak muntah..mungkin sebab terkejut dengan 1st time naik bukit..hahaha..bila sampai atas tu..terus tanya boss..

"ada short cut tak bos?"
"ada tapi jalan dia lebih teruk"

oh my...lagi tiada bawa spek mata..time tu dah gelap..ahh lantaklah jalan perlahan2 dan kaki sha shaking hahaha...terus teringat time sha belajar driving..sebijik sama !! hahaha

Naik atas tu rasa down sangat..harap next time dah bersedia sebab tak lama lagi nak naik Gunung Kinabalu, cabaran lagi teruk dari tu..huuu...

You May Also Like

2 Comments

  1. Wah nak naik gunung kinabalu sronoknya.Lya entah bila la dpt pi

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)